Dat was dan september, de lichtpuntjesmaand!

Ja, het is gewoon alweer oktober! En september was voor mij, wat betreft mijn blog, echt een heerlijke maand. Het was onwijs leuk en goed voor mezelf en mijn stemming om over lichtpuntjes te bloggen. En ik hoop dat jullie het ook leuk vinden, en wil graag jouw eerlijke mening erover weten.

oneindig-veel-lichtpuntjes

bron

Het bloggen over mijn lichtpuntjes was voor mij een soort loslaten. Loslaten van het perfectionisme dat ik toch wel een beetje heb, vooral als we het over mijn blog hebben. De drang om elke dag een ‘goed’ (wat is nou goed?) artikel online te hebben ten koste van alles.

Nu is dat met lichtpuntjes niet ineens weg – ik heb ook heus deze maand weleens om 3 uur ‘s nachts, huilend voor mijn computer gezeten. Want ik wilde een lichtpuntje voor morgen. Tsja, zo ben ik gewoon, haha. Maar dat neemt niet weg dat het me wel een heleboel rust heeft gegeven. Dat het een stukje van dat perfectionisme heeft weggehaald.

Want wat ik al 100 keer heb gezegd: lichtpuntjes zijn er altijd, no matter what. Zelfs als je om 3 uur ‘s nachts huilend voor de computer zit. Dus dan maakt het niet uit wat er gebeurt: bloggen is op die manier weinig moeite. Het enige wat ik hoefde te doen was het waarnemen van de lichtpuntjes en ze, op wat voor manier dan ook, vastleggen en omschrijven.

Wat mijn plan is: doorgaan met lichtpuntjes, maar dan niet elke dag. Misschien een paar keer per week, of eens per week. Of weer in de vorm van lijstjes. Gewoon, omdat lichtpuntjes fijn zijn. Dus… ik hoop dat je het leuk vindt om lichtpuntjes te blijven lezen. Maar ook als je mijn ‘normale’ artikels leuker vindt, dan wil ik dat graag weten. Dus, wat is jouw ongezouten mening? En wat vond je van de lichtpuntjesmaand?

Natuurlijk komen er sowieso nog artikels over de blogs geschreven door andere bloggers over de lichtpuntjes en over jullie lichtpuntjes waarnaar ik eerder vroeg.

35 reacties

 1. Nem 1 oktober 2013 / 07:32

  Ik vind het leuk als je blijft schrijven over lichtpuntjes! Ik ben zelf van plan om dat ook af en toe te blijven doen 🙂
  Vond je idee echt tof en gaaf dat zoveel bloggers hebben meegedaan! Komt er nog een artikel over de lichtpuntjes van anderen?

 2. Suzanne 1 oktober 2013 / 07:44

  Ik vond het een heerlijke maand en een mooi onderwerp! Het is een goed plan om lichtpuntjes terug te laten komen! Ook ben ik erg benieuwd naar de artikelen over de lichtpuntjes van anderen.

 3. Hester 1 oktober 2013 / 08:08

  Ik denk dat een afwisseling tussen lichtpuntjes en andere dingen erg leuk is. Maar eigenlijk is alles waarover je blogt al een soort lichtpuntje, toch? Want anders zou je er niet over bloggen. Stel, je vindt een toffe site of een onderzoek, dan kun je dat delen als normaal artikel, maar eigenlijk is het dan alsnog een lichtpuntje. Vind ik.

 4. Anne 1 oktober 2013 / 08:17

  Ja blijven schrijven over lichtpuntjes! Gaf mij ook een rustmomentje op de dag om even over de kleine dingen te lezen en na te denken 🙂 Benieuwd naar de blogs die nog gaan komen!

 5. Nikita 1 oktober 2013 / 09:06

  ik vond de lichtpuntjesmaand heel erg leuk ! Dus ik zou zeker zeggen blijf hierover schrijven.
  Zo lichtpuntjes doen mij denken over mijn eigen lichtpuntjes en dat fleurt mijn dag ook wat op

 6. Alyssa 1 oktober 2013 / 10:00

  Ik heb naar aanleiding van jouw thema-maand ook een artikel over mijn lichtpuntjes geschreven 😀 vond het een erg leuk thema!

 7. Danique 1 oktober 2013 / 10:17

  Ik heb er niet heel veel van gelezen, maar het is natuurlijk een prachtig onderwerp om over te schrijven! Of je doopt september om tot lichtpuntjes-maand :-).

 8. Nora 1 oktober 2013 / 10:39

  K vind t super leuk! zeker der in houden die lichtpuntjes :D!

 9. Linda 1 oktober 2013 / 10:40

  Ik vond het heel leuk! Ik heb zelf ook een aantal artikelen geschreven over lichtpuntjes en ik zou er nog graag wat meer van willen zien. Positiviteit werkt aanstekelijk en inspirerend! (:

 10. Manon 1 oktober 2013 / 11:12

  Ik vond je lichtpuntjesmaand ook erg leuk. Vooral mee doorgaan! Zo geef je niet alleen je eigen een positief gevoel maar ook andere bloggers.

  x

 11. weheartfit 1 oktober 2013 / 11:15

  Ik zou zeker doorgaan met het schrijven over je lichtpuntjes. Het is jouw blog en we vinden alles wat je schrijft toch leuk!

 12. Daniëlle 1 oktober 2013 / 11:25

  Ik vond het heel leuk om te lezen, dus ik zeg: doen! Ik vond het een leuk thema voor september 🙂

 13. Ise 1 oktober 2013 / 11:45

  Ik vind het super leuk om te lezen! En al komt je blogje pas later op de dag online te staan, dat maakt ook niet uit toch? Voor mij geeft dat meer rust, behalve als je die dag nog veel te doen hebt dan haha.

 14. Laura - what about her 1 oktober 2013 / 13:59

  Ik lees je blog al tijden met veel plezier maar reageer eigenlijk nooit. Ik weet niet waarom, maar ik wilde je toch even zeggen dat ik je lichtpuntjesmaand echt een prachtig initiatief vind.

 15. Yvette 1 oktober 2013 / 14:00

  Hey Lisanne 🙂 Ik ben door jou op het idee gekomen om ook zoiets te doen. Vandaag is op mijn website “Project Blij” gestart, wat ongeveer hetzelfde is. Zou leuk zijn als je een kijkje komt nemen als mijn inspiratie bron! xxx en take care!

 16. nina 1 oktober 2013 / 14:01

  Hoi lisanne leuke en inspirerende blog! Groetjes nina

 17. Zo simpel is dan geluk 1 oktober 2013 / 14:05

  Ik vond de lichtpuntjes erg leuk om te lezen. Maar ik ben ook iemand die van afwisseling houdt. Dus zelf zou ik het leuk vinden als je lichtpuntjes afwisselt met andere artikelen. Maar uiteindelijk ben jij degene die zich er goed bij moet voelen!

 18. Marieke 1 oktober 2013 / 14:20

  Ik vond de lichtpuntjes elke keer weer leuk om te lezen, dus ik zeg zeker doorgaan!

 19. Merel 1 oktober 2013 / 15:02

  Oke, mijn ongezouten mening: ik vind je lichtpuntjes heel erg schattig en ook ‘feel-good’, leuk om smorgens bij je ontbijtje te lezen, maar een maand lang vond ik wel iets te veel van het goede. Ik vind persoonlijk dat er weinig inhoud en niveau in de lichtpuntjes zit dus eerlijk gezegd vind ik je gewone artikelen leuker. Dit betekend albsoluut niet dat je ermee moet stoppen. Doe gewoon waar jij gelukkig van wordt en waar jij je goed bij voelt. En als dat lichtpuntjes zijn, dan zijn dat lichtpuntjes 😉

  • Lisanneleeft 1 oktober 2013 / 15:21

   Ik ben heel blij dat je daar eerlijk over bent Merel, daar heb ik wat aan! 😀

 20. Manja 1 oktober 2013 / 16:25

  Je lichtpuntjes zijn leuk! Gewoon blijven doen als jij je er beter bij voelt 🙂

 21. Linda 1 oktober 2013 / 16:52

  Ik zeg doen! Ik word blij van jou vrolijke post.
  Juist omdat er al genoeg negatieve dingen belicht worden in andere blogs (bloggende chronisch zieke zijn vaak zo negatief) is het extra leuk om vrolijke dingen te lezen, dingen waar je dankbaar voor mag zijn. Maar de meeste vergeten er simpelweg bij stil te staan..
  En, daarnaast zijn je andere blogs ook heel leuk en informatief. Met een mooie mix moet het vast in balans zijn 😉

 22. Natasja 1 oktober 2013 / 17:17

  Ik heb met veel plezier lichtpuntjes terug gekeken, erg leuk initiatief! Je bent altijd zo positief, erg inspirerend Lisanne! ^^ Herinnert me er weer aan dat ik blij moet zijn met wat ik allemaal heb, in plaats van dingen die even niet zo lekker gaan.

 23. Kimberley 1 oktober 2013 / 17:18

  Ik vond het erg leuk om te lezen, maar heb nu ook wel weer zin in je andere artikelen! Ik zou ze dus gewoon af en toe nog eens terug laten komen 🙂

 24. Lianne 1 oktober 2013 / 17:48

  Ik zeg: wissel het af^^ Je gewone blogs zijn leuk maar lichtpuntjes zijn ook heel leuk om te lezen! Gewoon af en toe een lichtpuntjesblog tussendoor gooien dus 🙂

 25. MySimplySpecial 1 oktober 2013 / 18:19

  Ik vond je posts hierover erg leuk om te lezen, dus wat mij betreft mogen ze wel terug blijven komen!

 26. Debbie 1 oktober 2013 / 19:07

  Leuk dat je verder blijft gaan met de lichtpuntjes.

 27. Eline 1 oktober 2013 / 19:19

  Heerlijk positief die lichtpuntjes, werd er altijd vrolijk van!

 28. Lonneke 1 oktober 2013 / 19:31

  Die lichtpuntjes zijn allemaal heel positief en daar word ik echt blij van!

 29. Ashleey 1 oktober 2013 / 20:31

  Zo leuk om te lezen ik werd er hlemaal blij van 😀

 30. Thea 4 oktober 2013 / 20:42

  Ik vond de lichtpuntjesmaand geweldig en hoop dat je hierdoor zelf een beetje op adem hebt kunnen komen. Je gewone artikelen zijn vaak ook heel leuk maar ik hoop wel dat er af en toe een lichtpuntjesartikel blijft komen.

 31. Anne 11 oktober 2013 / 12:09

  Ik vond het fantastisch!! Het is een concept waar je altijd op verder kan en ik hoop nog heel veel lichtpuntjes te zien.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.