Wat als alles goed gaat?

Wanneer we ons slecht voelen, verdrietig, of boos zijn, dan krijgen we negatieve gedachten- klinkt logisch. Maar door die negatieve gedachten wordt dat negatieve gevoel alleen maar versterkt. Zoiets als een zak chips leegeten omdat je vindt dat je te dik bent. Helpt niet, hè? Maakt het alleen erger.

Positieve gedachten en invloeden, die hebben we nodig in zware tijden. Vanzelfsprekender dan dat kan bijna niet. En toch doen we, tenminste, ik, het vaak fout. Bewust zijn van het feit dat we niet blij zijn, en daar iets aan willen doen. Dat helpt.

Dat bedacht ik me even toen ik net The Secret erbij pakte. Moet ik vaker doen.

8 reacties

 1. Laura 10 november 2011 / 14:28

  Dat mag ik ook wel eens wat vaker doen, niet denken wat er verkeerd kan gaan maar juist denken wat er goed kan gaan!

 2. Feline 10 november 2011 / 21:24

  bij het eerste stukje wist ik al dat je het over de secret had, ik heb dat boek namelijk ook en het ligt standaard op mijn nachtkastje…
  maar nou had ik een vraagje, geloof jij erin zeg maar?
  want er staat ook in dat mensen zelf natuurrampen/oorlogen etc aantrekken… geloof jij dat ook? ;D

  • Lisanneleeft 11 november 2011 / 00:10

   Nouja dat weet ik niet hoor… ik ben er niet heilig van overtuigd dat alles klopt ofzo. Wat vind jij?

   Maar ik weet wel dat ik zelf positiever van word als ik dat boek lees, daar gaat het uiteindelijk om, toch? ūüôā

   • Feline 13 november 2011 / 12:13

    Ik zit er ook een beetje over te twijfelen. Ik kan namelijk niet geloven dat mensen zoiets als een natuurramp aantrekken.
    Maar ik geloof wel dat positief denken je alles veel beter laat doen dan negatief denken en dat als je écht in jezelf gelooft je het ook kunt.
    Er stond ook een stukje in over dat mensen zichzelf konden genezen als ze ziek waren (in combinatie met medicijnen, dat werd dan wel weer heel duidelijk benadrukt haha), dat geloof ik eigenlijk ook wel, jij?

    • lisanneleeft 13 november 2011 / 23:24

     Op papier klinkt dat allemaal heel overtuigend… Maar hoe dan? In therorie geloofwaardig, in praktijk onmogelijk…

     Maar een positieve houding doet natuurlijk ook veel voor je algemene gezondheid, dus wat dat betreft zou het wel wat kunnen helpen!

 3. claudia 11 november 2011 / 18:19

  Positief denken helpt zeker! Ik heb zelf ME/CVS, een ziekte waar geen medicijn tegen is, maar ik heb er wel cognitieve gedrags therapie voor gehad. En dat heeft voor een gedeelte goed geholpen!

  Als je hoofdpijn hebt bijv, en je denkt alleen maar ‘Ooh wat ben ik zielig, en oh wat erg, en wat vervelend blabla..’ heb je er veel meer last van dan dat je denkt ‘agh, ik heb een beetje hoofdpijn, ik ga gewoon door, het gaat wel weer over, en desnoods doe ik even wat rustiger aan, het is niet zo erg’.

  Maar het klinkt inderdaad makkelijker dan dat het is!

 4. Sander 12 november 2011 / 00:40

  Ik heb The Secret nooit gelezen, maar van wat ik erover lees, lijkt het me vooral een eng en vaag boekje.

  • Lisanneleeft 12 november 2011 / 01:19

   Valt heel erg mee!

   Als je er met een kritisch oog naar gaat kijken zul je er vast wat kronkels in tegenkomen. Maar ik was gewoon nieuwsgierig en ging maar gewoon lezen. En ik ben blij dat ik dat gedaan heb!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.