Wat als… ik ooit gezond zou zijn?

Zoals jullie weten heb ik fibromyalgie en is ooit gezond worden waarschijnijk iets onmogelijks. Maar heerlijk om eens over na te denken en bij weg te dromen. Hoewel ik dat eigenlijk nooit durf te dromen doe ik het nu toch. Wat als ik ooit gezond zou zijn?


Via weheartit.com

Ken je de momenten dat je wakker wordt en denkt: Ik voel me heerlijk, dit wordt mijn dag! Je bent aan het dansen en springen en je geniet van hoe geweldig je je op dat moment voelt. Die momenten waren altijd zo geweldig! Het gevoel dat je echt zin hebt om iets te gaan doen en dat je de hele wereld aan kan. Nu heb ik ze niet meer, op een of andere manier bestaan deze momenten bij mij niet in combinatie met pijn en vermoeidheid. Maar als ik gezond ben heb ik ze weer!

Toekomstplannen maken, dat zou ik doen! Hoe geweldig is het om na te denken over mijn toekomst, over een mooie opleiding, een mooi huis, kinderen, terwijl ik weet dat dit alles mogelijk is! Omdat je gewoon weet dat je dat alles kan. Je inschrijven voor een studie en weten dat je deze kan voltooien. Dat lijkt me nu echt geweldig.

Als ik opeens gezond was zou ik meteen heel veel tegelijk willen gaan doen. Harlopen, leren auto rijden, fietsen, naar school gaan, dansen, reizen, leren, werken en nog zo veel meer!

Oja, shit. Daarom denk ik hier nooit aan. Ik kruip even helemaal in de wereld waarin ik weer gezond ben, waardoor ik even vergeet dat ik het niet ben. En niet word. Ik zeg altijd dat je moet durven dromen. Maar moet ik zelfs dit durven dromen?

7 reacties

 1. Madelon 9 februari 2011 / 07:45

  Dromen kun je altijd. Of ze uitkomen is een tweede, maar daar zijn het dromen voor, nietwaar? Iedereen droomt wel eens over iets onmogelijks, iets wat nooit waarheid kan worden. Maar dat betekend niet dat het niet fijn is om er over na te denken.

  – A dream is a wish your heart makes-

  Liefs Madelon

 2. Lieke 9 februari 2011 / 08:25

  Dromen is gezond, iedereen droomt! Je kunt er zoveel mogelijk naar streven om je droom toch te halen, of gewoon blijven wegdromen… Want dat is ook wel eens lekker!

 3. joyca 9 februari 2011 / 16:37

  Dromen/fantaseren over dingen is gezond.
  Want je kan het altijd proberen en bij sommige dingen zou je hulp nodig hebben en sommige dingen lukken misschien niet.

  Ik droom ook zo vaak over wat als ik gezond was wat deed ik dan?
  Ging ik werken, uitgaan, wereldreis etc

 4. Evelien 9 februari 2011 / 19:01

  Dromen mag altijd, en al is het zeer onwaarschijnlijk dan nog kun je nooit ‘nooit’ zeggen.

 5. Me 10 februari 2011 / 16:25

  Je zal wel denken, daar is ze weer! Maar ik als Christen geloof en heb in mijn omgeving gezien dat je om genezing mag bidden en dat God je die ook kan geven! Een vriendin van mij had glutenallergie. Vrij onwaarschijnlijk dat je daar ooit van geneest. Een enkeling denkt dat je er in je puberteit overheen kunt groeien.

  Na avond met een spreker over gedachten ingegeven door het kwaad is zij begonnen met bidden omdat tot haar doordrong dat de gedachte: ach het is maar een allergie, er bestaat veel ergers etc. Niet van haar kwamen maar goed van Het Kwaad kunnen komen. God wil niet dat je zo denkt!

  Door het bidden kreeg ze een apart gevoel in haar buik en heeft ze geprobeerd iets te eten met gluten. Tijdens het eten bleef ze bidden en om het kort te houden: op den duur was de koek op en heeft ze nooit meer ergens last van gehad!

  God geneest! Bid om genezing! Je mag bidden om genezing, besef dat God je die genezing kan geven en wanneer hij van mening is dat jouw leven beter/mooier/zinvoller is met een ziekte (hoe krom dat ook klinkt voor het menselijk bestaan) zal hij je de kracht geven om te dragen wat op je pad komt. Bedenk dat God je nooit meer geeft dan je kan dragen. Ook al lijkt het voor je soms ondragelijk, als je terug kijkt zie je altijd dat het allemaal “wel meeviel” en je het gedragen hebt en er alleen maar beter van bent geworden!

  Sorry voor de lange comment, hopelijk voel je iets van de passie en geef je God een kans! Hij is het meer dan dubbel en dwars waard!!

 6. Hande 11 februari 2011 / 16:25

  Ik wordt echt geraakt door dit stukje, hierdoor herinner ik me dat er ook zieke mensen zijn op de wereld. Ik zou echt heel graag wilen dat dromen zouden uitkomen, de mijne, de jouwe… Ik zou ook willen dat je gezond zou zijn.
  Ik zeg: droom je uit!

 7. Lusan 11 februari 2011 / 17:28

  Ik volg je blog een tijdje, en ik vind dat je ontzettend mooi kunt schrijven.
  Bij elke artikel leef ik met je mee!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.