Wat ik doe wanneer ik echt mijn dag niet heb

Een baaldag hebben we allemaal weleens, toch? Ja, ik ook. Vooral de dagen waarop ik veel pijn heb zijn dagen waarop ik weleens baal. Maar ik heb ook weleens dagen dat ik me zonder reden ‘meh’ voel en nergens zin in heb! Wat doe ik dan?

wat-ik-doe-wanneer-ik-mijn-dag-niet-heb

Alle leuke en positieve dingen bedenken

Een baaldag is stom, maar als je kijkt naar een baaldagje tegenover allemaal leuke en goede dingen die er zijn en die gebeuren, dan valt dat ene dagje best mee.

Dingen waar ik naar kijk op een baaldag zijn de leuke reacties op mijn blogposts en social media, lekker eten, leuke mensen om me heen en bijvoorbeeld een leuk DIY project dat ik laatst heb gemaakt. En mijn bed, want die ligt heel lekker.

Lief voor mezelf zijn

Nou helpt dat positief zijn vaak wel een beetje, maar een wervelwind met blijheid brengt het niet altijd. Tijd om te stoppen met moeilijk doen, niet te veel van de dag te verwachten en gewoon lief voor mezelf zijn!

Wat doe ik dan zoal?

 • Lekker eten
 • Series kijken
 • In bed liggen (vooral als pijn of vermoeidheid het probleem is)
 • Helemaal niets doen. Gewoon niks. Luieren!
 • Iets leuks voor mezelf kopen
 • Vroeg naar bed gaan

Onthouden dat er morgen weer een dag is

Want hoe vroeger je gaat slapen, hoe eerder de volgende dag begint. Schone lei, nieuwe kans! En hopelijk voel ik me de volgende dag beter. En zo niet, dan komt er daarna weer een nieuwe dag!

alles-is-opgelost

Er komt op zulke baaldagen weinig uit mijn handen, maarja, soms is dat gewoon zo. Dan typ ik soms nog een blogje voor de volgende dag, maar soms laat ik zelfs dat zitten. Doe jij dingen op een baaldag die je op een gewone dag nooit doet?

DELEN:

52 reacties

 1. Marloes | Budgetproof.nl 5 december 2014 / 06:13

  Die plaatjes bij deze post, die helpen volgens mij sowieso al tegen een off-day ;). Ik kan nooit echt toegeven aan een baaldag of een kutdag. Gewoon door … maar dag prop ik wel wat truffelkruidnoten naar binnen ofzo haha. Dat helpt een heel beetje. Lief zijn voor jezelf helpt. Morgen beter, maar kon dat maar altijd.

 2. Kelly Caresse 5 december 2014 / 06:37

  Heel mooi artikel. Dat plaatje met framboos en framblij zegt wel een hele goede boodschap

 3. Linda 5 december 2014 / 07:25

  Meestal doe ik dan niet zoveel, want dan komt er toch niets goeds uit mijn handen – of dat gevoel heb ik en dan vind ik zelf alles prut wat ik doe – dus dan kijk ik zinloos tv (Nickelodeon is daar voor mij heel geschikt voor, haha), lees ik een boek (als ik me daarop kan concentreren) of lig ik met een dekentje op de bank uit het raam te staren (dan kan ik naar de lucht kijken).

 4. Marion 5 december 2014 / 07:34

  Ik vertrouw op dat soort dagen volledig op mijn humor en zelfspot. Vaak eindigt zo’n dag toch nog met een lach!

 5. Annemijn 5 december 2014 / 07:35

  Dan trek ik kleding aan waarin ik me fijn voel, ga ik vlogs kijken op YouTube en gewoon lekker niksen.

 6. Esther Marieke 5 december 2014 / 07:49

  Op een baaldag moet ik ook altijd extra lief voor mijzelf zijn. Naar buiten gaan helpt mij het beste! Haha, die framboos is leuk!

 7. Denise 5 december 2014 / 07:56

  Ik geloof dat het voor mij vandaag zo’n dag is, snik.. Dan maar even lief voor mezelf zijn en mezelf wat rust gunnen. Mooi artikel!

 8. Lauriëtte 5 december 2014 / 08:00

  Lief dat plaatje van die framboos, had ik nog nooit gezien! Het wordt inderdaad altijd weer beter, morgen weer een dag! Ik hoop altijd maar gewoon dat de dag snel voorbij is 🙂

 9. Eva 5 december 2014 / 08:43

  Ah meissie, ik weet wat je bedoelt. Ik heb gelukkig geen pijn maar wel meh dagen. Alleen als moeder moet ik dan gewoon door! Voor m’n kids n glimlach op m’n gezicht en gaan met die banaan.. Alleen t huishouden versloft flink op deze dagen!! Knuffel van mij als je je weer zo voelt 😉 Liefs! Eva

 10. MySimplySpecial 5 december 2014 / 08:46

  Als het kan dan kruip het liefst onder een dekentje met een goed boek. Even alles vergeten.

 11. Elize 5 december 2014 / 08:55

  Oh het framboos, framblij plaatje! Zo grappig! Als ik een baaldag heb kijk ik soms keyboard cat op YouTube. Heel stom maar ik blijf dat gewoon grappig vinden hihi!

 12. Marion Linnenbank 5 december 2014 / 09:28

  Van het framboos plaatje wordt je gewoon blij! Ik heb gelukkig steeds minder baaldagen, ik denk altijd morgen weer een nieuwe dag met nieuwe kansen.

 13. Jenn 5 december 2014 / 09:31

  Haha, van dat plaatje van de framboos/framblij wordt je toch spontaan vrolijk!

 14. Dina 5 december 2014 / 09:38

  Goed stukje en ik vind het altijd fijn om te lezen dat er meer mensen zijn die wel eens een baaldag hebben. De laatste tijd heb ik ze wel eens vaker, maar als ik me dan gewoon bedenk hoe mooi het leven eigenlijk is, heb ik al helemaal geen zin meer om te balen (en anders blijf ik gewoon langer in bed).

 15. Vanessa 5 december 2014 / 10:12

  Als ik een baaldag heb, dan hou ik mijn pyjama aan en kijk ik series. Ook een me time momentje in de badkamer helpt. Na een warm bad voel ik me vaak beter in mijn vel.

 16. Angelique 5 december 2014 / 10:31

  “Ben je boos dan dans je met een abrikoos, ben je blij dan met een aardbei”. Maar alle gekheid op een stokje, baaldagen heb ik genoeg, maar idd lief voor jezelf proberen te blijven en dingen doen waar je blij van wordt.

 17. Emily 5 december 2014 / 10:41

  Yep, herkenbaar. Ik vind het vooral moeilijk als het een baal wéék of máánd word. Dat heb ik nu al een tijdje. Kost het me zoveel moeite om niet in een negatieve spiraal te belanden. Maar blijf er wel tegen vechten, want daar wil ik gewoon écht niet in zitten!
  Accepteren dat je lichaam rust nodig heeft is belangrijk denk ik, maar soms ook erg moeilijk. Series en films helpen me vaak enorm.

  • Angelique 5 december 2014 / 10:59

   Ja lastig is dat hè? Dan is t zo moeilijk om te denken t wordt weer beter. Hoe moeilijk je t ook hebt het blijft vooral een mindset.

 18. Maaike 5 december 2014 / 11:00

  Heel fijn om dit te lezen! Ik heb ook een baaldagje vandaag en dan zijn het vooral de kleine dingen die het doen

 19. Sanne 5 december 2014 / 11:08

  Heel herkenbaar zo’n baaldagen! Vooral als pijn en kwaaltjes de kop op steken helaas 🙁 Ik nestel me dan lekker op de bank of in bed. Lekker liggen en eventueel wat televisie of youtube kijken.

 20. Rosalinde 5 december 2014 / 11:12

  Als ik een baaldag heb dan kruip ik het liefst in bed en speel ik de hele dag games op de playstation.

 21. zomersproetje 5 december 2014 / 11:32

  Ik heb een baalweek, mag dat ook :-S… We zitten “gezellig” al de hele week grieperig te wezen thuis bah bah. Op zo’n dagen blijven we maar lekker lang in bed/ in pyjama en lees ik graag of zet ik de tv aan.
  Gelukkig gaan zo’n dagen weer over en voel ik me daarna weer rustiger. Is ook een soort opruiming voor lichaan en geest ;-)…
  Fijne pakjesavond!

 22. Andrea 5 december 2014 / 11:32

  Knap dat je je er zo aan toe kan geven. Fijn tips! Thanks for sharing 🙂

 23. Eline 5 december 2014 / 12:08

  Op een baal dag vertoef ik in mijn joggingsbroek en ben ik ik de hele dag vooral heel zielig. Af en toe moet dat kunnen toch 🙂

 24. Manon 5 december 2014 / 12:18

  Als ik een baaldag heb dan heb ik ook echt een baaldag dan ben ik chagerijnig en wil ik alleen maar series kijken

 25. Isabel Cristina 5 december 2014 / 12:20

  Wat leuk om te lezen, als ik een baaldag heb ga ik ook het liefst luieren of DIY’s maken 🙂

 26. Nicole 5 december 2014 / 12:37

  Ik heb vandaag een dagje met heel veel pijn.. Echter heb ik een kleine dus lekker in bed liggen zit er helaas niet in 🙁
  Wel fijne dingetjes die je opschrijft om juist dan te gaan doen!

 27. Yvonne 5 december 2014 / 12:53

  Op een baaldag knuffel ik extra veel met de dieren. 🙂

 28. Joost 5 december 2014 / 13:25

  Een reis plannen! Dat werkt voor mij echt het beste! Online zoeken, mooie foto’s kijken, een route uitstippelen! Heel tof!

 29. overthuis.nl 5 december 2014 / 13:48

  Als ik me echt niet lekker voel lees ik het liefst zo’n zwijmelroman met een kopje thee en een grote reep chocola met een heerlijk plaid over me heen!

 30. angelique 5 december 2014 / 13:58

  Heel herkenbaar! Ik blijf het mezelf ook altijd volhouden en er zijn altijd wel lichtpuntjes te vinden

 31. Deisy 5 december 2014 / 14:40

  Mooi artikel zeg en ben het helemaal met je eens wat betreft lief voor jezelf zijn. Als ik mij dag niet heb probeer ik altijd iets te doen wat mij opvrolijkt: lekker niets doen of serie kijken helpt ongelooflijk 🙂

 32. marieke 5 december 2014 / 14:50

  baaldagen zijn echt stomme dagen! Ik ben dan geneigd om inderdaad niks te doen. Ik ga het liefst een beetje achter de laptop hangen, beetje YouTube, beetje uitzending gemist en dat soort dingen. Aan het eind van de dag voel ik me dan nog stommer omdat ik niks nuttigs heb gedaan, stom! Tegenwoordig probeer ik dus wat vaker toch iets nuttigs te gaan doen, helpt wel want ik voel me dan vooral aan het eind van de dag zoveel beter en meer tevreden over mijzelf! Wordt alles gelijk een stuk mooier van 🙂

 33. Eilish 5 december 2014 / 15:50

  Als die framblij hier even langs komt, is het alweer een stuk beter! Ik lig nu ook op de bank, niks te doen, want bleeeh… Ik ben mn lichaam een beetje heel erg beu!

 34. Milou 5 december 2014 / 16:50

  Hier heb ik maar één goed woord voor: halleluja! Dank je wel voor de herkenning en de tips.

 35. Mandy 5 december 2014 / 17:14

  Baal dagen zijn bluhh, maar als ik dan een leker kopje thee erbij pak met een huge stuk chocolade (je moet jezelf toch een beetje verwennen dan) voel ik me alweer een stuk beter! O en frisse lucht doet ook altijd wonderen, terwijl je er in eerste instantie geen puf voor hebt.

 36. Suuz 5 december 2014 / 17:35

  Dankje wel voor de inspiratie!! komt op t goede moment!!!! veel pijn ook hier… pff.. ! Word weer super blij van je blogs!!!!

 37. Iris 5 december 2014 / 18:23

  Dat plaatje is echt geweldig! Grappige dingen opzoeken is ook altijd erg leuk.

 38. Lifesabout 5 december 2014 / 18:26

  Haha die framboos en framblij…
  Herkenbaar allemaal Lisanne. Die ene baaldag die af en toe de kop op steekt lijkt altijd zo lang te duren. Wat mij helpt is lekker van mij af schrijven, ondanks de vermoeidheid toch even een ommetje maken of proberen te sporten. Afleiding is vaak het beste. En zoals jij al beschrijft, goed voor jezelf zorgen.
  Baaldagen horen erbij en zullen nooit verdwijnen, dus kun je maar beter het beste ervan maken,

 39. Manwai 5 december 2014 / 19:03

  leuk! Vroeger zette ik keihard dance/ hardcore muziek op om het op te boosten.

  Tegenwoordig probeer ik nu gewoon spotify muziek op te zetten en te relaxen en meezingen. Tekenen, schilderen en gratitude list maken ;).

 40. EigenParfumerie 5 december 2014 / 20:10

  Inderdaad zo’n baaldag waar niets goed lijkt te gaan, heel irritant. Maar het helpt ook om je er gewoon aan toe te geven. Morgen weer een (betere) dag

 41. Jana 5 december 2014 / 20:35

  Soms heb ik dit ook wel eens 😀 Jou tips helpen wel 😀 Erg grappig met die framboos :p x

 42. Anneleen 5 december 2014 / 20:42

  Dat framboosje (framblij 😉 ) is echt wel heel schattig! Ik heb ook wel eens een baaldag, zeker nu met die donkere en koudere dagen… Maar wanneer je zo’n rotdag hebt, kan het de volgende dag alleen maar beter gaan denk ik altijd!

 43. Ruth 5 december 2014 / 22:12

  Baaldagen en kinderen – nope. Het lijkt me heeeeerrrrrrlijk om een dag in bed te gaan liggen.

 44. Lenneke 6 december 2014 / 20:25

  Ik heb eigenlijk nooit een echte baaldag… maar meestal koop ik dan een boek!

 45. Miriam 6 december 2014 / 22:31

  Voorheen nam ik dan een hap chocolade (of meerdere), nu ga ik even heerlijk kickboksen en daarna met een kopje thee en een dekentje op de bank zitten 😉

 46. Stephanie 6 december 2014 / 22:55

  Ja is lastig! Ik ga ook altijd series kijken, of internetten, blogs lezen, relaxen op welke manier dan ook :). Lief zijn voor mezelf!

 47. Sabine 7 december 2014 / 16:40

  Ik trek me terug in een boek op de bank met wat ‘easy’ televisie op de achtergrond. Of ik ga wat doelloos door de stad zwerven. Nieuwe pijnstillers kopen.
  Ik word tijdens dit soort dagen – het zijn er altijd meer achter elkaar, nooit maar eentje helaas – niet vrolijker van zogenaamde oppeppende teksten, integendeel, die kunnen me soms over de rand helpen.

 48. Anne 11 december 2014 / 14:08

  Hmm… Ik weet niet of ik op een baaldag andere dingen doe. Soms ga ik naar bed als het echt niet meer gaat. Verder eigenlijk niks.

 49. Saar 11 december 2014 / 14:35

  Leuke tips! Ik durf wel eens aan comfordfood beginnen. Vroeg in de zetel kruipen. Of iets lekkers maken voor mezelf. Voornamelijk alle aangename dingen opzoeken die ik in mijn leven heb. En dankbaar blijven, de focus verleggen op de dingen die goed zijn gegaan die dag. Ja, dat blijken er inderdaad vaak meer te zijn dan je in eerste instantie dacht.

  Bij mij hoeft er trouwens geen nieuwe dag te beginnen. Soms doe ik het opstaan gewoon over. Dan kruip ik terug in mijn bed voor een kwartiertje en begin ik de dag opnieuw. Werkt bijna altijd 😀

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.