Wat ik (niet) mooi vind aan mezelf

Op Misslipgloss kwam ik een ontzettend mooi artikel tegen, de bedoeling hiervan was dat je 5 dingen over je innerlijk en uiterlijk vertelt die je mooi vindt en juist minder mooi. Nu moet ik bekennen dat ik hier nooit zo veel over nadenk. Maar het is voor mij een leuke uitdaging om deze dingen eens wel op een rij te zetten! Welke dingen vind ik mooi aan mezelf, en welke juist minder?

Dislikes uiterlijk

 1. Mijn tanden
  Doordat ik mijn nachtbeugel jaren lang niet heb kunnen dragen vanwege de pijn ‘s nachts, pas ik hem nu nauwelijks meer. Het is niet dat mijn tanden ontzettend scheef staan, maar ze gaan steeds meer naar binnen staan en mijn voortand staat toch wel scheef. Deze merk ik vooral op doordat ik ooit wel zo’n volle, rechte glimlach heb gehad, haha.
 2. Mijn witte huidje
  Niet perse lelijk, maar kleding (en make-up) staat toch vaak leuker bij een wat bruiner huidje. Een tijd geleden was ik echt nog veel witter dan dat ik nu ben, het lijkt wel of mijn huid wat donkerder is geworden. Dat is toch wel heel fijn! (Voor de make-up kenners, ik was lichter dan NC15 van MAC, haha)
 3. Mijn wallen
  Als ik dan nog iets moet noemen, dan zijn het mijn wallen. Die horen nu eenmaal bij mij, maar het zou makkelijker geweest zijn met make-uppen enzo als ze er niet zaten. Een beetje oogpotlood, oogschaduw, of zelfs mascara zul je niet gauw ónder mijn ogen tegenkomen.
 4. Mijn mond
  Die had wel wat voller gemogen, dan had ik vaker lekker felle lipstick gedragen!
 5. Mijn tenen
  Ik moet eerlijk bekennen dat ik niets belangrijkers kan bedenken dan mijn tenen. Ik heb lange, dunne tenen met lelijke (en pijnlijke) nagels. Maar kom op, we hebben het over tenen! Zullen er mensen bestaan die hun tenen wél prachtig vinden?

Likes uiterlijk

 1. Mijn benen!
  Als je kijkt naar de verhoudingen van mijn lichaam zijn mijn benen altijd al wat dunner geweest dan de rest. En op zich zijn ze ook best lang, in verhouding. Ja, ik ben blij met mijn benen! Er zit nu overigens wel een paars litteken op (jep, die blijf je goed zien op zo’n wit huidje, is van een spierbioptie geweest), maar die hoort bij mij en ik kan me er niet aan storen 🙂
 2. Mijn gezicht in zijn geheel
  Ik vind dat mijn gezicht in het geheel wel mooi is. Alles past goed bij elkaar en volgens mij is mijn gezicht vrij ‘gemiddeld’. Ja, da is wel iets waarover ik tevreden ben.
 3. Mijn figuur op het moment
  Wat betreft mijn figuur ben ik echt een jojo, maar dan wel een hele rare. Er zijn momenten geweest dat ik zo veel vrouwelijke vormen had dat ik niet makkelijk meer kleding kon kopen. En ooit was ik 12 kilo zwaarder dan dat ik nu ben! Maar met het figuur dat ik nu heb ben ik heel erg blij. Ik ben nu precies een maat 38 en het is heerlijk niet meer op de hoeven letten of de ‘voorgevel’ ergens wel inpast en of het dan nog wel mooi staat.
 4. Mijn lach
  Ik vind het fijn om mezelf te zien lachen. Ik word er blij van! En volgens mij maakt een lach elk mens mooier.
 5. Mijn sproetjes
  Ik weet dat sommige mensen echt een hekel aan hun sproetjes hebben, dat heb ik zelf ook gehad. Maar nu realiseer ik me dat mijn sproetjes me een beetje extra kleur en warmte in mijn gezicht geven. En ze zijn best schattig!

Dislikes innerlijk

 1. Mijn gebrekkige intelligentie
  Mensen, wat voel ik me af en toe ontzettend dom. Ik weet van mezelf dat ik helemaal niet dom ben, maar vaak lukt het gewoon niet. Ik weet hoe het is om slimmer te zijn en soms voel ik me ook wel slim en lukt het wel, maar vaak heb ik het gevoel dat mijn IQ steeds verder richting het nulpunt zakt. Het is misschien niet een ‘dislike van mijn innerlijk’, maar misschien is wel wel een kwestie van innerlijk dat dit mij enorm kan frustreren.
 2. Ik ben een enorme rommelkont
  Als ik een dingetje uit de kast moet pakken, dan kan het zijn dat binnen een kwartier mijn kamer compleet vol ligt. Als ik niet weet wat ik aan moet, of niet weet welke nagellak ik op moet bijvoorbeeld. Hierbij hoort dan ook dat ik een treuzelaar en een twijfelaar (over onzinnige dingen) ben.
 3. Ik ben ontzettend impulsief met dingen doen en mijn gemoedstoestand kan heel snel veranderen
  Als ik iets in mijn hoofd gehaald heb, dan moet het ook meteen gebeuren! Dat kan heel leuk zijn, maar meestal is dat het niet. Voor mij wel, want ik ben dan enthousiast, maar ik merk dat mensen om mij heen het vaak ontzettend irritant vinden, haha.
  En verder kan ik het ene moment ontzettend blij en vrolijk zijn en vervolgens kunnen kleine dingen mijn gemoedstoestand ontzettend snel veranderen. Elk geluidje of elke opmerking kan mijn humeur verpesten. Daarentegen kan dat ook omgekeerd, in positieve zin dus het geval zijn, gelukkig.
 4. Ik stoor me te veel aan andere mensen
  Ik. Kan. Er. Niet. Tegen. Mensen die alleen maar klagen, zielig doen, overal het negatieve van inzien, om (negatieve) aandacht vragen en ga zo maar door. Ik vind niet gauw iemand vervelend, maar als ik het eenmaal vind, dan kan ik me er ook ontzettend aan storen. En da’s vooral een gebrek van mijzelf, het is mijn eigen keus om het te lezen of ernaar te luisteren. Vaak is het helemaal niet zo ingewikkeld om niet meer te lezen of te luisteren!
 5. Kiezen voor mezelf en grenzen stellen vind ik moeilijk
  Van nature ben ik iemand die graag overal bij wil zijn, graag hard werkt, zo veel mogelijk wil meemaken, het liefst bezig is en graag sociaal bezig is. En ja, ik kan niet zo heel erg veel op een dag, dus ik moet elke dag kiezen. Voor mij heel moeilijk om op een bepaald punt te zeggen dat ik moet stoppen en moet uitrusten. Soms kan ik zo in dingen opgaan dat ik daarna zo moe ben dat ik ervan moet spugen en helemaal niks meer kan. Dan kun ik maar beter iets minder doen, haha. Dat moet ik nog even heel goed laten doordringen tot mezelf. En om hulp vragen en eerlijk zeggen als het niet gaat hoort er ook bij, dat zal ik moeten leren.

Ik vond het vreselijk om dislikes van mijn innerlijk te moeten opnoemen, aangezien ik honderdduizend dingen tegen kwam die te wijten zijn aan mijn gezondheid. Ik heb geprobeerd om die er zo min mogelijk in te zetten, want die horen niet bij mijn innerlijk.

Likes innerlijk

 1. Ik ben altijd enthousiast en gemotiveerd
  Zoals ik al zei ben ik graag bezig met heel veel dingen en word ik heel gauw (in korte tijd heel) enthousiast! Daarnaast is het zo dat als ik iets wil doen, dat ik er dan ook echt voor ga!
 2. Ik ben best een doorzetter
  Misschien betrek ik hierbij wel een beetje mij beperkingen, want een doorzetter zoals ik die nu ben was ik nooit geworden zonder alles wat ik heb meegemaakt. Maar dit is iets wat ook bij mij is gaan horen, en daar ben ik best trots op!
 3. Ik ben een optimist, ik sta positief in het leven
  In de meest nare situaties zie ik nog een paar lichtpuntjes. Natuurlijk ben ik ook weleens verdrietig en heb ik gewoon een rotdag, maar vaak blijft het bij een dag. Er zijn verschillende trucjes die ik heb om mezelf dan op te vrolijken, maar over het algemeen is dat gelukkig niet nodig. Wat hier ook bij hoort is dat ik heb geleerd om om te gaan met tegenslagen. Ik kan me nog zo goed herinneren dat een arts ons vertelde dat ze me een paar maanden wilden opnemen in een revalidatiecentrum. Dat leek me verschrikkelijk, maar vijf minuten later, nog tijdens hetzelfde gesprek dacht ik: ik ga er gewoon voor!
  Dit is weer iets dat al wel in me zat, maar ik toch ook voor een ontzettend groot deel heb mogen leren door wat ik heb meegemaakt.
 4. Ik ben leergeirig
  Je zou het nerdy kunnen noemen, maar ik leer gewoon graag nieuwe dingen. Ik wil altijd weten hoe iets zit en hoe dat dan gaat. Dat is wel heel belangrijk voor mij, omdat ik natuurlijk niet ‘echt’ verder heb kunnen leren. Een hele fijne eigenschap dus!
 5. Genieten
  Ik ben een echte levensgenieter. Ik wil het uiterste uit mijn leven halen, en dan niet in de zin van enorme dingen bereiken (is ook leuk hoor), maar vooral heel veel genieten. Niet dat je aan het eind van je leven bent en spijt  hebt van simpele dingen die je niet hebt gedaan. Op die manier genieten, van elke dag een fijne dag maken en even stil staan bij hoe fijn alles is.

Zoals ik al zei: het was voor mij een uitdaging om dit op papier te krijgen! Vooral de dislikes van mijn uiterlijk vond ik moeilijk, daar ben ik helemaal niet zo mee bezig. En ook het innerlijk, omdat het soms moeilijk is om mij en de fibro apart te houden, haha (en in hoeverre moet/kan dat?). Maar het is me gelukt! Denk jij weleens na over wat je de mooiste dingen aan jezelf vindt en wat de minder mooie?

DELEN:

23 reacties

 1. Milou 9 december 2012 / 07:42

  Leuk om te lezen! Mooi om te zien dat je zo eerlijk bent over jezelf 🙂

 2. Nadine 9 december 2012 / 08:10

  Tenen.. Ze blijven lastig hè. Ik denk ook dat er weinig mensen zijn die echt prachtige tenen hebben, ja misschien voet modellen.. Maar die krijgen dan ook nonstoppedicures etc. Soms denk ik er wel over na, bij dit soort artikeltjes bijv. Leuk om te lezen. ;d

 3. Isabel 9 december 2012 / 08:10

  Heel leuk artikel 🙂 Je hebt leuke eigenschappen haha!

 4. Hester 9 december 2012 / 08:51

  Leuk en goed artikel! Het lijkt me nog best moeilijk om alles zo op een rijtje te zetten. En je hebt inderdaad best wel kleine lippen. Maar als je glimlacht zoals op die foto, en dan nog met je sproetjes erbij, word ik ook wel blij. Ziet er zo vrolijk uit, haha!

 5. Ingeborg 9 december 2012 / 09:40

  Ik blijf het een goed artikel vinden! Ik denk dat ik hem binnenkort ook ga doen!

 6. Ashley 9 december 2012 / 10:06

  Ik vind jou een heel positieve meid en je ziet er ook super leuk uit 😀

 7. MySuperSweetLife 9 december 2012 / 10:22

  Erg leuk! Iedereen heeft wel zijn voor en nadelen. Ik herken puntje 1 van je dislikes (innerlijk) wel heel erg!
  Liefs

 8. Laura 9 december 2012 / 10:44

  Mooi artikel. Ik heb het al bij wat bloggers voorbij zien komen en blijf het heel knap vinden dat mensen hun dislikes zo op internet durven te gooien! 🙂

 9. Karlijn 9 december 2012 / 11:44

  Leuk artikel, heel eerlijk ook! Mooie positieve eigenschappen die je opnoemt. En nee, tenen zijn ook gewoon niet mooi. 😉

 10. Alette 9 december 2012 / 12:39

  Wist je, dat je zonder grote teen/tenen om valt? Dus ze zijn wel degelijk functioneel!
  Leuke post, leuk om te lezen! (:

 11. Daniëlle 9 december 2012 / 13:13

  Goed dat je daar over na hebt gedacht, het lijkt me wel heel lastig om die punten zo op te schrijven!

 12. Josephine 9 december 2012 / 13:45

  Laat ik het maar niet over je eigen dislikes hebben, maar over je likes, cuz girl, jouw benen zijn inderdaad heel mooi! In verhouding heel mooi met je lichaam en daar mag je inderdaad trots op zijn. Oooh de “ik soor me te veel aan andere mensen” dat heb ik ook, ik snap wat je bedoeld. De likes van jouw innerlijk zijn leuk om te lezen, want dat straal je ook altijd uit, in foto’s, maar ook in je schrijfwijze 😀

 13. Kirsten 9 december 2012 / 14:42

  Mooi geschreven meis, wat knap dat je dit zo kan opnoemen en beschrijven!

 14. LounaBeauty 9 december 2012 / 14:47

  Wat een eerlijk artikel dittt… lastig hoor. Heb het voor mezelf op een rijtje proberen te krijgen, maar kom er niet uit. hahaha

 15. Lianne 9 december 2012 / 15:12

  Knap dat je dit op je blog durft te zeggen hoor!
  & ik vind sproetjes ook zó leuk staan bij je, haha!

 16. Olga 9 december 2012 / 17:00

  Ik ken inderdaad niemand die zijn of haar voeten wel mooi vindt, dus voel je vooral niet bezwaard op dat punt als dislike aan te kaarten 😉

 17. Rianne 10 december 2012 / 13:09

  In veel van je innerlijke dislikes herken ik mezelf wel, maar ach, ieder zo z’n ding 🙂

 18. Anouk 10 december 2012 / 18:30

  Inderdaad een uitdaging, wel knap! Wij moeten dit soort dingen binnen mijn opleiding vaak doen, maar dan op een iets andere manier.

 19. Ise 10 december 2012 / 19:08

  Mooi artikel, lijkt me ook heel lastig om van mezelf te zeggen! Ga er toch eens over nadenken 🙂

 20. Kim 10 december 2012 / 22:43

  Ik vind jouw sproetjes echt leuk!

 21. Danielle 10 december 2012 / 23:53

  Gelukkig kun je ook genoeg positieve dingen noemen, dat vind ik van mijzelf best lastig!

 22. Paula 17 december 2012 / 19:15

  Leuk artikel! Vind de persoonlijke posts sowieso erg boeiend 🙂
  Er staat btw leergeierig.

  • Lisanneleeft 17 december 2012 / 19:27

   Haha, dat klinkt raar 😛 Dank voor het opmerken, ga het meteen even verbeteren!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.