Wat ik nu doe om beter te kunnen slapen

Al eerder vertelde ik jullie over mijn problemen met slapen en in slaap komen. Ik geloof dat ik nu goed bezig ben en in een ritme aan het komen ben, dus ik deel graag met jullie hoe ik dat gedaan heb! Eerder schreef ik deze tips, die zijn wellicht nuttiger dan die van vandaag wanneer je hetzelfde probleem hebt.

 • Ik ga elke dag rond dezelfde tijd slapen.
 • Voordat ik ga slapen luister ik naar de playlist dreamy op stereomood.
 • Iedereen zegt altijd dat je alle beeldschermen weg moet doen als je goed wilt slapen, en dat je beter een boek kunt lezen. Voor het lezen van een boek heb je ook licht nodig, wat mij betreft te veel licht. Wat ik doe? Ik zet mijn mobiel zo dat hij het allerminste licht geeft, en lees dan een paar FML’s. Net zo lang tot mijn ogen zo moe zijn dat ze dichtvallen. Meestal kan ik dan wel slapen.
 • Wanneer ik dan nog niet kan slapen komt dat doordat ik erge pijn heb. Mijn medicatie heb ik dan al genomen en ik weiger normaal gesproken om meer te nemen. Wat ik wel doe, is de Ice Power op mijn gezicht smeren bij hoofdpijn. Daar is het niet voor bedoeld, en bij deze: Ik ben niet verantwoordelijk voor de dingen die gebeuren als jij het doet, hehe. Maar de kou verdooft en helpt dus ook bij hoofdpijn.
 • Ik probeer overdag niet meer te slapen.
 • Ik dwing mezelf elke dag rond dezelfde tijd uit bed te komen.

Dat was het. Ik moet zeggen dat het beter gaat! Nu slaap ik nog steeds extreem laat en sta ik laat op, maar er is een beginnetje! Heb jij nog tips om beter in slaap te kunnen komen? Wat is jouw ‘voor het slapen’-ritueel?

 

13 reacties

 1. Manon 21 mei 2012 / 13:13

  Erg handige tips zeg! Ik probeer ook rond hetzelfde tijdstip te slapen iedere dag..

 2. Lotte 21 mei 2012 / 13:18

  Ik ben echt zo slecht in een ritme aanhouden! Voor het slapengaan doe ik wel meestal ademhalingsoefeningen (yoga) om rustig te worden en m’n hoofd leeg te krijgen.

 3. Marahschrijft 21 mei 2012 / 13:23

  Ik werk overdag, dus moest mezelf wel een ritme aanwenden anders kon ik er echt niet om 06.30 al uit. Nu ga rond 10.00 naar bed, geef mezelf nog een uur om te praten met Lief of om te lezen en om 11.00 slapen. In het begin wel lastig, maar nu slaap ik soms om half 11 al haha.

 4. Lenneke 21 mei 2012 / 14:54

  Sja… Ik slaap meestal al als ik mijn bed zie. Dus ik kan niet echt een tip geven.

 5. laura 21 mei 2012 / 18:58

  Ik heb geen tips. Mijn slaap ritme is heel erg ongeregeld. Ik slaap alleen nooit overdag. Soms ben ik daardoor moe, maar anders kan ik in de avond niet meer slapen.

 6. lifesplash 21 mei 2012 / 20:14

  Handig! Bij mij helpen vaste slaaptijden ook. En ja, dan sta ik dus ook ‘s weekends om 6 uur op. Voel me dan ook veel fitter! 🙂 En dan met dat mobieltje doe ik ook haha.

 7. Vivian 22 mei 2012 / 18:36

  Goeie tips! Ik kijk altijd nog een poosje tv, probeer wat yogaoefening en als het echt niet lukt, lees ik nog even. Meestal lukt het dan uiteindelijk wel.

 8. Ann 22 mei 2012 / 19:03

  Goed bezig meis!!
  De tip die je zelf ook gebruikt: Vriendinnen (zussen :P) die je aanmoedigen en op bed sturen 🙂

 9. Mariska 23 mei 2012 / 13:56

  Wat lekker dat je beter in het ritme komt . Een ritme is sowieso altijd wel beter dan maar ‘te zien’ wanneer je dingen doet.

 10. Elja 24 mei 2012 / 05:30

  Verklaart wel waarom ik je altijd savonds zie (voor mij dan)! Ik las laatst weer een artikel over slapen, en daar stond ook in dat iedere dag op dezelfde tijd opstaan het allerbelangrijkste is.
  Ik heb zelf de luxe positie dat ik met drie kleine kinderen, een baan, en een aantal verhuizingen op komst altijd moe ben en nooit problemen heb met slapen….

 11. Alyssa 27 mei 2012 / 23:16

  Een paar FML’s lezen, dat is precies wat ik ook altijd doe voordat ik ga slapen, haha!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.