Wat ik wil doen als ik ooit beter word

Beter worden, kan dat? Volgens de dokter is het een mogelijkheid(!), geen garantie en zeker niet iets voor op de korte termijn. Maar ik noemde het vorige week al toen ik de bijwerkingen van een Lyme diagnose met jullie besprak: ik kan weer gaan dromen! Ineens is het beeld van ‘de toekomst’ weer helemaal anders. Nog steeds hartstikke vaag natuurlijk, maar ik houd wel van het bekijken van een ‘best case scenario‘. Wat zou ik willen doen als ik écht helemaal beter word? Ik zette het op een rij!

wensen-voor-wanneer-ik-ooit-genees

Flickr / Lifesupercharger

Mama worden

Haha, meteen hetgeen wat waarschijnlijk nog het aller-verste weg is als ik ooit beter word: het mama worden. Zoals ik de vorige keer al zei: dat is met lyme nogal een lastig verhaal, maar het is wel een mogelijkheid. Ik wil heel graag kindjes, als ik later groot en gezond ben, haha.

Op vakantie naar Amerika

Op vakantie gaan zit er voorlopig nog even niet in, maar weet je wat me echt super gaaf lijkt? Op vakantie gaan en niet van tevoren je druk hoeven te maken over of je het wel aan kan. Of je wel genoeg rust hebt in je hotel en of het bed wel goed genoeg ligt om het vol te kunnen houden. Dat je gewoon kan doorbikkelen en doorbikkelen op de meest slechte bedden en met de meest korte nachten en vluchten met overstap, als dat nodig is.

Oke, is dat heel gek? Dat lijkt mij zo briljant om weer gewoon te kunnen! Dat is natuurlijk ook wel iets extreems omdat het vragen is om ongein in je lijf, maar goed, je zal ooit maar genezen en nergens meer rekening mee hoeven te houden (ik denk dat we het hier hebben over een kans van 0,0001%, maarja; je zal de geluksvogel maar zijn!)

Ik wil sowieso nog een keertje naar Amerika, een Roadtrip lijkt me geweldig. Wat me ook geweldig lijkt is om daar (of op Curacao) een paar jaar te kunnen gaan wonen, er zijn daar functies bij de marine dus onmogelijk is dat niet als we kijken naar Tim zijn werk.

Een bedrijf runnen (inclusief alleen reizen)

Dat bedrijf run ik natuurlijk nu al, maar wanneer ik gezond ben kan ik ook echt veel meer gaan doen! Wat ik exact wil weet ik nog niet, maar gewoon even naar Amsterdam op en neer voor aan afspraak kunnen lijkt me geweldig.

En gewoon je dagen vol kunnen plannen rekening houdend met tijd, en niet met energie. Dat is ook zoiets ultiems!

Mijn rijbewijs halen

Het halen van mijn rijbewijs is iets waar ik ook de hoop voor had opgegeven: op dit moment ben ik in het verkeer gewoon heel erg onveilig, zelfs op de fiets, hehe. Voor mezelf, maar ook voor anderen. Lisanne op de weg, dat wil je nu niet, en al helemaal niet in een auto, haha. Dat mag natuurlijk ook helemaal niet als je kijkt naar mijn concentratie en het risico op wegrakingen.

Maar het lijkt me geweldig om rijlessen te kunnen nemen en daarna, wanneer je een rijbewijs hebt, ook gewoon in de auto te kunnen stappen en overal heen te kunnen rijden!

Hardlopen

Als je mij een beetje kent, dan weet je dat deze eigenlijk heel hoog op dit lijstje staat. Oke, die andere dingen zijn misschien belangrijker en groter, maar ik verlang er zo hard naar om weer lekker te kunnen bewegen. Na negen jaar is dat ook wel een beetje een droom geworden, ik kan me echt niet voorstellen hoe het zou zijn om dat weer te kunnen.

In mijn jeugd zat ik op atletiek en was ik eigenlijk heel sportief. Het lijkt me dus ook super gaaf om weer een vijf kilometer te kunnen lopen. Dan loop ik Tim er wel even uit, haha!

Heel veel leren

Ik houd van het leren van nieuwe dingen, dat zit in me, dat heb ik altijd al gehad. Boeken kunnen lezen, cursussen volgen, wie weet zelfs ooit een complete studie volgen? Mijn lyme timing is wel slecht trouwens, als ik ooit kan studeren dan is het natuurlijk veel duurder geworden, haha.

Super leuk om hierover na te denken! Wel een beetje een gek idee dat dit voor een aantal voor jullie nu al de realiteit is, terwijl het voor mij een vrij extreem lijstje is, haha. Mijn lijstje wordt vast nog langer! Wat zou jij op het lijstje zetten als jij mij was? (dus dingen waarvan jij ultiem geniet omdat je gezond bent – of waar je naar verlangt en over droomt omdat je ergens last van hebt)

DELEN:

50 reacties

 1. Andrea 28 september 2014 / 07:28

  Wat een mooi lijstje! Amerika is enorm leuk! Ik ben gek op New York, maar rondreizen is ook te gek. Deed ik zelf aan de west coast. LOVED IT! Ik hoop dat je nog veel meer van de wereld kan ontdekken, zoals Azie bijv. Ook zo mooi. Maar wat ik op je lijstje zou zetten als ik jou was of wat ik je gewoon heel erg gun is om spontaan dingen te kunnen doen, omdat je daar op dat moment zin in hebt. Wandelen door het bos, shoppen met een vriendin, koffietje drinken in de stad. Wat dan ook, zonder een lichaam dat soms niet meewerkt, maar gewoon doen wat goed voelt en waar je zin in hebt.

  • Lisanneleeft 28 september 2014 / 20:11

   Dat is inderdaad ook een goede, spontane dingen kunnen doen! Was ik helemaal vergeten, hihi. Lijkt me super gek om dat te kunnen!

   Azië lijkt me ook gaaf 😀

 2. Miranda 28 september 2014 / 07:42

  Wat een mooie lijst! Lijkt me een heel goed streven, ik hoop zo hard dat het voor je weggelegd is om beter te worden! Het is je in ieder geval gegund! En tot die tijd: dream big!

 3. Frauke 28 september 2014 / 07:46

  Mooie vooruitzichten! Het is super dat je ervan kan dromen maar al helemaal dat de kans bestaat dat deze dingen gewoon gebeuren! Ik geloof erin en hoop met je mee :)! X

 4. Francesca 28 september 2014 / 08:06

  Wat een mooi lijstje! En wat fijn dat je weer lekker kunt dromen, geeft ook kracht om door te zetten met de behandeling als het even tegenzit (in mijn geval dan). Hier staat mama worden ook hoog op het lijstje, maar ook minder ‘grote’ dingen zoals een avondje stappen en spontaan af kunnen spreken. Ik hoop echt dat de behandeling aanslaat bij je en dat al je dromen werkelijkheid worden!

 5. Ilse 28 september 2014 / 08:07

  Wauw, wat een vooruitzichten en dromen plots. Gek dat je nu misschien toch beter gaat worden. Ik hoop het zo voor je! 🙂

 6. Felicia Rodrigues dos Santos 28 september 2014 / 08:12

  Wat een fijne lijst om bij weg te dromen. Ik hoop van harte dat het je ooit gegund is om dat heerlijk te kunnen doen. Ik sta er te weinig bij stil hoe moeilijk het moet zijn om dit niet ‘zomaar’ te kunnen doen. Succes met alles en ga flink genieten van deze dingen 🙂

 7. Alyssa 28 september 2014 / 08:49

  Mooi lijstje! Iets om naar uit te kijken, ik hoop van harte dat al deze dromen mogen gaan uitkomen :-)!

 8. Katy 28 september 2014 / 08:56

  Aaaaw wat heerlijk die positiviteit! Blijf dromen Lisanne, ik weet zeker dat je er komt! Ik en al je lezers staan achter je! Liefs!

 9. Nathalie 28 september 2014 / 09:22

  Wat ontzettend fijn om zo’n artikel als dit te lezen. Ik ben heel blij voor je dat je weer een beetje durft te dromen en ik gun je van harte dat ze allemaal uit gaan komen.

  liefs, Nathalie

 10. Celeste 28 september 2014 / 09:40

  Wat een mooi lijstje! Ik hoop oprecht dat je weer gezond wordt en dit lijstje van boven naar beneden en beneden naar boven kan uitvoeren. Gelukkig is er nu hoop en met jouw positiviteit en kracht, is het zeker geen onmogelijk iets om weer beter te worden. Liefs!

 11. Marieke 28 september 2014 / 09:45

  Wat leuk zeg! Hoop doet leven!

 12. Elize 28 september 2014 / 09:51

  Ik vind dit zo bijzonder om te lezen en ik hoop met je mee dat je dromen werkelijkheid kunnen worden! Het is zo fijn om te lezen dat het nu geen onmogelijkheid meer is om beter te worden. Soms zou ik willen dat ik even een sneakpeak in de toekomst kon nemen, om te kijken hoe het over een paar jaar met je gaat hihi!

 13. Joyce 28 september 2014 / 10:00

  Oh Lisanne, je gaat Amerika zo mooi vinden! ik heb er zelf een semester gewoond en ik wil er dolgraag terug! Misschien zelfs wel wonen! En verder wil ik heel graag mijn droombaan vinden :).

 14. Caroline 28 september 2014 / 10:15

  Heb je mijn lijst stiekem overgenomen ;-)? Ik kan geen moeder meer worden, maar verder dezelfde wensen. Al is mijn kans net zo groot als de jouwe

 15. Simone 28 september 2014 / 10:24

  Een erg mooie lijst, Lisanne! Hopelijk kun je snel (wat snel is voor een lyme patiënt) al wat wensen van dit lijstje afstrepen 🙂

 16. Manon 28 september 2014 / 10:25

  Ah ik hoop voor jou dat je ooit deze dingen een voor een kunt gaan afstrepen… Heb wel bewondering voor je hoor, al deze wensen die voor sommigen zo “makkelijk” en vanzelfsprekend zijn, zijn voor jou een ver-van-je-bed-show op dit moment…!

 17. Tineke 28 september 2014 / 11:14

  Hele mooie doelen en dromen, ik gun het je van harte meid!!!
  Fijne zondag en heel veel liefs,
  Tineke

 18. Marion 28 september 2014 / 11:17

  Wat mooi! Ja, gek dat het voor anderen al realiteit is. Wat ik zou doen Poeh. Ik merk dat ik het moeilijk vind om daar over na te denken. Ik zou naar Afrika gaan. Zeker. En zwemmen. Iedere week zeker een keer. Leren paardrijden misschien ook wel. Toch wel leuk om er over na te denken 🙂

 19. MySimplySpecial 28 september 2014 / 12:03

  Wat fijn dat je hier nu over na kan denken! En je hebt een hele mooie lijst gemaakt!

 20. Jessica 28 september 2014 / 12:19

  Superleuk dat je er over nadenkt!
  Er staan echt leuke dingen op je lijst, van hele simpele dingen tot grote dingen. Fijn dat je ergens naar uit kan kijken!

 21. Miss Happinez 28 september 2014 / 12:27

  Prachtige dromen! Ik hoop oprecht dat je al deze dromen kunt waarmaken en beter wordt.

 22. Suuz 28 september 2014 / 13:08

  Wauw Lisanne! erg mooi, ik hoop dat het je allemaal gaat lukken! Fijn dat je weer een klein beetje kunt dromen van deze doelen!!! you can do it! trots op je!

 23. Anneleen 28 september 2014 / 14:20

  Ik duim en hoop voor jou dat al deze dingen mogen uitkomen! Het is je zo gegund! Liefs!

 24. Petra 28 september 2014 / 14:55

  Wat hoop ik voor je dat je dit ooit allemaal kunt afstrepen omdat je het hebt gehaald! Dat verdien je.

 25. Fleur 28 september 2014 / 15:06

  Super mooie dromen heb je! Ik hoop echt voor je dat ze allemaal uit mogen komen!

 26. Ise 28 september 2014 / 15:39

  Heerlijk om zo te dromen zonder enige beperkingen! Ik hoop echt voor je dat alles uit gaat komen. Maar jou kennende zullen sommige dingen vast op de een of andere manier wel gaan lukken 🙂

 27. Renate 28 september 2014 / 17:13

  Wat fijn dat je weer kunt dromen! Ik hoop ook echt voor je dat alles uit gaat komen! Ik herken ook best veel dingen, als ik iets moet opnoemen wat ik graag zou willen doen als ik ooit beter word: beginnen aan een zangcarrière en een rondreis door Amerika of er een half jaar/jaar gaan wonen, maar daarnaast heb ik ook nog veel andere dromen, maar dit is het gene wat toch het meeste de laatste jaren in mijn hoofd rond spookt haha!

 28. Anna 28 september 2014 / 17:14

  Wat een ontzettend fijn lijstje! Ik, met fibro, zou ook zo graag zonder zorgen op vakantie gaan, dat je gewoon kan gaan en staan waar je wilt en te voet een stad kunnen ontdekken! En hardlopen idd, dat zou geweldig zijn! Goed dat je blijft dromen 🙂 keep up the good work! Liefs

 29. Iris 28 september 2014 / 18:44

  Pfoe, als ik niet meer ziek zou zijn… Geen idee. Suikerziekte is niet zo erg tot nu toe, maar de kans dat een chronische ziekte verdwijnt is gewoon 0%.

  • Lisanneleeft 28 september 2014 / 19:27

   Dat ligt er natuurlijk aan welke chronische ziekte, haha. Over het algemeen is het bij suikerziekte natuurlijk niet zo’n feest, helaas! (tenzij je type twee hebt en je dieet verandert oid?)

 30. Kimberley 28 september 2014 / 20:08

  Mooi lijstje!! Ik hoop heel hard dat je dromen uit kunnen komen 🙂 Amerika is te gek!

 31. Nicky 28 september 2014 / 20:17

  Wat een mooi, realistisch lijstje. Het is niet dat je geheel onmogelijke dingen verlangt. Al is de kinderwens wel een lastig verhaal in combinatie met Lyme. Maar, moeilijk gaat ook. Ik vind het heel bewonderenswaardig hoe jij in het leven staat!

 32. Joyce 28 september 2014 / 20:19

  Mooie dromen 🙂 Ik hoop dat je ze in de toekomst mag laten uitkomen! X

 33. Lisa 28 september 2014 / 20:30

  Mooi, al die dromen! Ik hoop echt dat het je lukt om ze te vervullen. 🙂

 34. claudia 28 september 2014 / 21:09

  Wat een genot, om alleen al weer dromen te kunnen maken (of je ze waar kan maken zie je tegen die tijd wel, maar alleen al kúnnen dromen met een realistische kans dat het ook echt gaat gebeuren!)

  ook ik wil wel zo’n lijstje maken 🙂 al is bij mij beter worden wel veel minder waarschijnlijk. maar aan de andere kant kan ik ook nog meer dan jij nu.
  – ook een verre reis maken, zonder bang te zijn dat je weinig kan slapen, of veel last hebt.
  – een eigen paard (er de tijd én energie voor hebben)
  – mijn rijbewijs halen (heb een poging gedaan, maar mijn concentratie laat ook te wensen over)

 35. Chantal 28 september 2014 / 21:42

  Mooie dingen om over te dromen! Hopelijk komen je dromen uit 🙂

 36. Vanessa 29 september 2014 / 06:41

  Mooie dromen heb je. Ik hoop dat je ze allemaal kan waarmaken!

 37. Anne 29 september 2014 / 09:37

  Wat mooi om zo te dromen. Ik zou het liefst wat meer nog onder de mensen willen komen. En dan echt vriendschappen kunnen aangaan, misschien een leuke jongen ontmoeten, niet meer zo alleen zijn. Verder zou ik graag studeren en een creatief beroep zoeken, het liefst iets met muziek, maar fotografie zou ook super zijn.

 38. Kathleen 29 september 2014 / 15:10

  Zeer fijn lijstje! Ik duim keihard voor dat best case scenario zodat je al die dingen in de (nabije) toekomst kan verwezenlijken.

 39. Nicky 30 september 2014 / 12:03

  Wat mooi om zo te kunnen dromen en wat een fijn lijstje! Ik hoop heel erg voor je dat je dit allemaal kan gaan doen! Ik hoop vooral dat je weer spontaan dingen kan gaan doen zonder er van te voren over na te denken of het wel kan en wat de gevolgen zijn. Dat je gewoon kan gaan doen waar je zin in hebt! 🙂
  Ik hoop dat ik nog eens naar een festival kan, muziek, dansen, in een tentje slapen. Dat vond ik altijd zo fijn! Nu moet ik er niet aan denken om in een tentje op een luchtbed te moeten slapen haha, maar wie weet in de toekomst!

 40. Mathilde 30 september 2014 / 22:02

  Ik volg je blog nu al een tijdje en ik vind het knap hoe je toch steeds de positieve, fijne dingen van je dag/week/enz. kunt zien! Mooie en waardevolle dingen staan er ook op je lijstje! Dingen die je als gezond persoon vaak als normaal ziet, terwijl ze zo bijzonder zijn.
  Duimen dat het ook echt beter mag gaan!

 41. Andy Bailey 1 oktober 2014 / 07:35

  I know how you feel, I have MS and I always wanted to be able to go in the heat and I recently am experiencing a remission of sorts (I have relapsing remitting multiple sclerosis RRMS) and had the opportunity to come to Australia to see my brother and it’s wonderful!

  I never thought that I’d be able to come here with the heat but it’s been fantastic!

  don’t give up, strange and wonderful things happen all the time!

  btw.. I shared this on all CommentLuv’s social networks 🙂

  • Deisy 1 oktober 2014 / 18:19

   Wauw Lisanne, wat een mooi lijstje! En ook goed artikel voor mensen die niet ziek zijn. Ikzelf sta namelijk eigenlijk veel te weinig stil bij de dingen die voor mij “gewoon” zijn, terwijl dit niet voor iedereen is weggelegd. Dat zouden toch meer mensen vaker moeten doen hoor. Om die reden heb ik ook zoveel respect voor jou: de dosis positiviteit die in jou als mens zit! Blijf alsjeblieft zo inspirerend 😉 En hoop voor jou dat in de toekomst al jouw doelen werkelijkheid kunnen worden…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.