Wat is belangrijker: Bezitten of handelen?

Afgelopen week kwam ik een mooie tekst tegen in Lis magazine en deze wil ik graag met jullie delen. Het gaat over de waarde van iets bezitten en dat houden (spullen, gezondheid of relaties?) of handelen.

‘Ik heb de afgelopen jaren geleerd dat eigenwaarde niet groeit van dingen ‘hebben en houden’, maar juist wel van ‘handelen’. Hoe ga  ik om met situaties en tegenslagen in het leven?’

Zelf vind ik het een hele mooie uitspraak, dit is precies wat ik heb geleerd. Het draait niet om wat je hebt, om wat je bezit, om wat je kunt. Het gaat niet om wat voor baan je hebt, hoe groot je huis is, hoe leuk je vriend is of hoe luxe je op vakantie gaat. Het gaat om hoe je ermee omgaat.

Deze teksten hebben voor mij niet alleen met zelfvertrouwen te maken (hierover gaat de tekst in Lis magazine), maar ook veel met geluk. Grappig dat ik zo’n stukje tekst vind midden in een artikel dat me zo aanspreekt. Wat vinden jullie van de uitspraak?

9 reacties

  1. Anouk 28 juli 2012 / 08:33

    Ik vind er inderdaad waarheid inzitten, mooi!

  2. Anne 28 juli 2012 / 09:23

    Zelfvertrouwen is onderdeel van gelukkig zijn, dus dat lijkt me niet zo gek. Ik ben het er helemaal mee eens. Ik zit op een school voor mensen met een beperking (lichamelijk en psychisch) en daar wordt dit echt geleefd.

  3. Patricia 28 juli 2012 / 21:15

    Een goede zin die inderdaad op meer dingen slaat dan alleen zelfvertrouwen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.