Wat je kan doen als je je verveelt in de herfst!

In de zomer hadden we het maar luxe: vaak naar buiten kunnen wanneer je wilt, in het zonnetje liggen, genieten van de warme temperaturen. Buitenactiviteiten worden een stuk leuker op die manier! Maarja, als het buiten regent, koud is en hard waait, dan blijf je natuurlijk liever lekker binnen. Ik geef je groot gelijk! Daarom deel ik vandaag een aantal ideeen van dingen die je kunt doen in de herfst (binnen) als je je verveelt!

gezonde-chocolat-chip-cookies

7 dingen die je kan doen als je je verveelt

Lees zeker ook mijn vorige blogpost over dingen die je kan doen als je je verveelt. Daarin komen de meest belangrijke dingen naar voren! Die blogpost zet je aan het denken over wat je eigenlijk écht wil doen.

Wie weet zit daar ook wel een onwijs leuke activiteit bij!

Wat je kan doen als je je verveelt in de herfst

Ik heb een lijstje gemaakt met inspiratie, gewoon wat ideetjes van dingen die je zou kunnen doen!

kraanvogel

 • Origami vouwen (zoek youtube video’s op met instructies!)
 • Kleuren in een kleurboek voor volwassenen
 • Bordspellen spelen, super gezellig!
 • Bij je opa en/of oma op bezoek gaan
 • Kerstkaarten maken

M&M-cupcake-topping-recept

 • Bak een taart. Of cupcakes met M&M Mcflurry topping (BEST CUPCAKES EVER! Als je van Mcflurry met M&M’s houdt dan moet je deze echt een keertje proberen!).
 • Of gezonde chocolat chip koekjes zoals die helemaal bovenaan de blogpost (zie hier het recept).
 • Ga voor de mensen om je heen koken! Juist als je nog thuis woont bij je ouders is dit super leuk om te doen, goed om te ervaren wat je ouders elke avond voor je doen. En leuk om te leren!
 • Organiseer een filmavondje voor je vriendinnen
 • Leer breien of haken

haaave-you-met-ted

 • Begin met het kijken van een nieuwe serie! How I met your mother, The big bang theory, Awkward, Modern Family, 2 Broke girls – allemaal aanraders!
 • Aan iedereen in huis warme chocolademelk of thee of koffie bezorgen.
 • begin een blog of een YouTube kanaal
 • Een nieuwe game kopen en die gaan spelen

urbanoutfittersboeken

 • Koop een tijdschrift en lees elke letter van het blad. Daarna kun je er altijd nog creatief mee aan de slag gaan en een mooie collage maken!
 • Een doe-boek kopen, zoals een wreck this journal.
 • Of een van de geniale boeken die ze bij Urban Outfiters verkopen (bekijk ze hier, desnoods ergens anders bestellen, is vaak goedkoper!)
 • Een gewoon leesboek of informatief boek kopen (of beter: uit de kast pakken, lenen in de bieb, of lenen uit de boekenkast van een vriend/vriendin/broer/zus/opa/oma/iemand) kan natuurlijk ook… Mijn favo boeken vind je in dit lijstje trouwens.

herfst proof huis

 • Maak je huis of je kamer herfst-proof. Denk aan warme dekentjes en leuke herfstkleuren. Bij winkels als Action, Big Bazar en de kringloop haal je voor kleine prijsjes de leukste dingen! Ook Kwantum, Xenos, Hema en Leen Bakker hebben onwijs leuke Accessoires, vind ik.
 • Een idee op zich: naar Ikea gaan!
 • Bak appelflappen
 • Sowieso staat het hele creatief archief en het food archief op Lisanneleeft vol met fijne dingen die je kan doen.!

Ik weet dat er heel veel lezers zijn die zich nooit vervelen en altijd veel te veel te doen hebben. Maar er zijn ook heel veel mensen die zich wel vaak vervelen, het vorige artikel over dingen die je kan doen als je je verveelt is niet voor niets zo vaak bekeken! Dus… als jij je nooit verveelt, wat zou jij doen als er een moment komt waarop je je toch zou vervelen? Wie weet haalt iemand anders daar weer inspiratie uit!

DELEN:

43 reacties

 1. Chantal 17 oktober 2014 / 06:19

  Leuke tips! Koekjes bakken en een boek lezen zijn mijn favorieten 🙂

 2. Celeste 17 oktober 2014 / 06:50

  Oeh die cupcakes zien er echt heerlijk uit! Al zijn koekjes bakken, series kijken en boeken lezen ook leuke dingen om te doen. 😉

 3. Loes 17 oktober 2014 / 07:06

  Leuke tips! Wat ziet die mac flurry topping er lekker. En als je nou binnen echt helemaal uitgekeken bent, buiten in plassen stampen blijft leuk 😉

 4. Marion 17 oktober 2014 / 07:20

  Leuk! En als je deze hele lijst gedaan hebt, dan is de herfst alweer voorbij! Ik ga leren handbreien!

 5. ingrid 17 oktober 2014 / 07:26

  Haha, ik ben denk ik zo’n type wat zich nooit verveelt;) dit soort dingen doe ik ook wel gelukkig, maar ik zou wel meer tijd willen om mijn huis op orde te krijgen en andere kneuterige dingen doen, zoals bakken en breien.

 6. Kelly Caresse 17 oktober 2014 / 07:31

  Wat een hoop leuke ideetjes geef je! Het liefst duik ik dan de keuken in om heerlijke bakrecepten uit te proberen en daarbij heel veel thee te drinken. Of uitgebreid koken vind ik ook erg leuk om te doen, daarna lang tafelen, vind ik leuk!

 7. Manon 17 oktober 2014 / 07:32

  Wat een leuke tips! Paar ervan heb ik ook toevallig al gedaan tegen de verveling

 8. Elize 17 oktober 2014 / 07:41

  Ik verveel me eigenlijk nooit. Zeker niet in de herfst, dat is juist vaak een hele drukke tijd. Maar als ik me dan toch eens verveel ga ik meestal bloggen, haha!
  Die koekjes zien er trouwens enorm goed uit! Alleen heb jij enig idee waarmee je speltmeel goed zou kunnen vervangen? Zou een gewone glutenvrije mix goed werken?

  • Lisanneleeft 17 oktober 2014 / 13:16

   Ik denk dat het met gewone glutenvrije mix wel moet lukken! Ik vond spelt erg lijken op gewone bloem qua wat je ermee kan maken en hoe het eindresultaat is 🙂

 9. Liese 17 oktober 2014 / 08:29

  Leuke ideetjes! En How I met Your Mother vind ik zo leuk <3

 10. Nicky 17 oktober 2014 / 08:32

  Ik verveel me zelden. Het is te zeggen: fulltime werken, bouwen, een moestuin, … Ik heb genoeg dingen om handen. Het zijn wel stuk voor stuk zeer nuttige tips die je aangeeft. Geweldig!

 11. Manon 17 oktober 2014 / 08:58

  Ook al heb ik geen/weinig tijd, voor lekkere dingen bakken maak ik tijd 😀 Ik vind het zo leuk om iets “from scratch” te bakken! Het hele huis ruikt dan zo lekker en ik word er rustig van haha.

 12. Frauke 17 oktober 2014 / 09:32

  Heerlijke inspiratie! Ik verveel me alleen echt bijna nooit, tenminste, er is altijd wel wat te doen. Maar voor zulke leuke dingen maak ik uiteraard wel graag tijd :D! X

 13. Vanessa 17 oktober 2014 / 09:59

  Leuke tips! Een blog beginnen is inderdaad een goeie. Ik ben er ook mee begonnen toen ik me verveelde en geen hobby had. Bijna een jaar en half later doe ik het nog steeds met enorm veel plezier. Verveling ken ik niet meer!

 14. Ilse 17 oktober 2014 / 10:04

  Leuke ideetjes en allemaal zo’n gezellige dingen! Moest ik tijd hebben om me te vervelen én voldoende concentratie zou ik stapels boeken lezen en meer bloggen. 🙂

 15. Jessica 17 oktober 2014 / 10:18

  Zitten zeker leuke dingen bij!
  Vooral de invulboekjes. 🙂

 16. Yvonne 17 oktober 2014 / 10:26

  Wanneer ik me verveel ga ik online cursussen volgen. 🙂

 17. Dagmar 17 oktober 2014 / 10:32

  Aah wat een heerlijke tips, nooit meer vervelen! En naar de Ikea is ook echt een briljant idee, misschien binnenkort maar vast in mijn agenda zetten 🙂

 18. Miranda 17 oktober 2014 / 10:38

  Wat een heerlijk lijstje. Stuk voor stuk leuke dingen:) ik heb echt 1001 hobby’s en bedenk wekelijks nieuwe, dus vervelen….. Komt zelden voor.
  Maar ik heb wel eens zo’n verveel-dag. Dat ik nergens zin in heb, me stierlijk verveel en dat niks goed is. Wanneer dat gebeurt kleed ik me aan (op zo’n dag liep ik vast in m’n pyjama) neem de hond mee en ga een flink eind lopen. Net zo lang tot de verveling over is.
  De frisse lucht doet me dan goed:) eenmaal thuis barst ik weer van de energie en de goede ideeën;)

 19. Sanne 17 oktober 2014 / 10:45

  Fijn lijstje weer! 🙂

  Bakken is zo fijn wanneer het koud is, houd je bezig én maakt het huis warm hihi!

 20. Roos 17 oktober 2014 / 10:56

  Wat een leuke tips! Ik verveel mij eigenlijk niet zo vaak, ik weet meestal wel iets te doen. Dit weekend ga ik denk ik ook maar weer eens bakken, daar heb ik na dit artikel veel zin in 🙂

 21. Claudia 17 oktober 2014 / 11:46

  Ondanks dat ik eigenlijk nooit tijd heb om me te vervelen heb je me wel geïnspireerd om een aantal van deze dingen te doen in het kader van tijd voor mezelf nemen. Vooral het kleurboek voor volwassenen heb ik al een tijdje niet meer open gehad, dat ga ik vanavond eens lekker doen!

 22. Julia 17 oktober 2014 / 18:00

  Leuke tips! Als ik me verveel in de herfst kruip ik graag onder een dekentje en ga ik een leuke film of serie kijken met een grote bak popcorn op schoot! 🙂 of een grote mok met warme chocomel!

 23. Mariëlle 17 oktober 2014 / 19:20

  Leuke ideeën, ik ga er lekker van genieten en een heleboel van deze punten doen!

 24. Tamarah 17 oktober 2014 / 19:50

  Fijn overzichtje met leuke ideeën! Ik wil dit najaar zeker leren haken, breien en borduren! Ook vind ik het leuk om kerstkaarten te maken en alvast te schrijven 🙂 .

 25. Jana 17 oktober 2014 / 20:11

  Hele leuke dingen om te doen in de Herfst 😀 x

 26. Céline 17 oktober 2014 / 20:18

  Met je hond naar het bos en beukennootjes zoeken. Met een dikke muts op en handschoenen aan een rondje door het herfstlandschap fietsen en bij de plaatselijke boer een pompoen kopen om daar thuis een pompoentaart van te bakken.
  Een brief aan jezelf schrijven terwijl je de grootste mok chocolademelk drinkt die je ooit gedronken hebt. Uuhm, er is zoveel leuks te verzinnen! 🙂

 27. Deisy 17 oktober 2014 / 21:28

  Als ik mij zou vervelen ga ik vaak lezen of koken, daar kan ik echt van genieten. En jouw diy staan ook hoog op mijn lijstje 🙂

 28. Katrien 17 oktober 2014 / 22:39

  Leuke ideetjes! Dankzij jou heb ik onlangs het tijdschrift Flow ontdekt en ik was meteen fan. Straalt zoveel rust en positiviteit uit. Ik moet dringend de volgende editie kopen ;-).

 29. Jo 18 oktober 2014 / 00:27

  Leuke ideeën! Zo verveel je je inderdaad nooit!

 30. Hester 18 oktober 2014 / 11:48

  Playlists maken, of nog leuker: CD’tjes branden met verschillende nummers, een bijpassende CD-‘cover’ ontwerpen en die dan aan iemand geven!

 31. Fleur 18 oktober 2014 / 16:03

  De boeken van Urban Outfitters zijn allemaal heel leuk inderdaad! En de wreck this journal of de listography boeken ook!

 32. Eilish 18 oktober 2014 / 20:12

  Leuke tips! Toevallig gisteren een heerlijke luchtige citroen cake gebakken!

 33. Anneleen 19 oktober 2014 / 11:21

  Wat een fijne tips! Nu heb ik ontzettend veel zin in appelflappen vers uit de oven! 🙂

 34. Annebelle 19 oktober 2014 / 13:46

  Ik zou heel veel boeken gaan lezen! Helaas heb ik geen herfstvakantie, maar heb ik stage + leren voor tentamens 🙁

 35. lisa! 19 november 2014 / 16:51

  ik vint alles supper leuk maar ik ben nog jong en ik mag nog niet alles en bvb lezen moet ik al op school doen ik zit in groep6b en ik zit met lezen in plus dat is het hoogste wat je kan krijgen ik vind lezen ook heel stom maar ieder zijn ijgen meening dit is mijn menning en als ik me verveed pak ik pepernoten en ga achter me aipet en zoek dit in en lees de berigjes en lees de tip maar dit is ook een tip !tip! !lol!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.