Wat probeer jij te bereiken?

Leef jij met je doel in je achterhoofd, of ga je altijd maar door op de automatische piloot? Werken, naar school gaan, boodschappen doen, feestje hier, etentje daar, lekker uitslapen en weer bezig gaan. Is er wel een moment waarop je stil staat waarvoor je eigenlijk bezig bent?

Flickr / ewieman

“We all die, the goal is not to live forever. It’s to create something that will” –  Chuck Palahniuk

Je kunt natuurlijk gelukkig zijn zoals alles is, dat ben ik ook en ik hoop jullie ook. Maar af en toe je inzetten voor een leuke uitdaging is ook leuk! Zonder dat word ik ook altijd een beetje somber. Daarnaast vind ik het een fijn idee om ergens voor te leven, om mezelf nuttig te vinden.

Wanneer je een doel hebt waar je je echt voor wilt inzetten dan raak je vanzelf geïnspireerd. Met de nodige inspiratie, een goede dosis enthousiasme en hard werken kom je al een eind! En juist als je weinig energie hebt moet je dit doen, je kunt uit zulke dingen namelijk heel veel energie halen!

Zo lang je dat doel niet uit het oog verliest, komt het goed. Zorg dat je eraan herinnerd wordt, vertel  het aan je familie en/of vrienden. Zorg ervoor dat er in je omgeving dingen zijn die je aan jouw doel herinneren (boeken misschien? Of een moodboard misschien?). Wanneer jouw doel zich constant afspeelt in je onderbewuste zit je goed.

En Lisanne, hoe zit het dan met jou?
Vooral met mijn blog merk ik dit heel sterk. Wanneer ik denk aan wat ik wil met mijn blog, en daar steeds aan word herinnerd, dan kan ik oneindig artikelen schrijven. Stapje voor stapje kom ik een stukje dichter bij mijn doel. En hoe dichterbij dat volgende stapje, hoe gemotiveerder ik raak.

Maar ook op mijn werk ben ik natuurlijk bezig met wat ik heel graag wil. Werken! Ik wil later als ik oud, wijs en verstandig ben, zelf een inkomen hebben. En het dan natuurlijk ook nog leuk hebben en een mooi aantal uren werken. Dat gaat best traag, ik ben van 6 uur in de week gebroken, haha. Maar ik vind het wel heel fijn! Van 0 uur naar 6 uur is natuurlijk al een grote stap, hopelijk komen er nog veel meer (grote) stappen! De mensen die daar rondlopen zijn dus een goed voorbeeld van hoe ik wil worden!

En daarbij merk ik ook dat het een invloed heeft op het ander. Nu ik merk dat ik wel iets kan, en dat ik wel nuttig ben, gaat het ook beter met mijn blog. Het klinkt heel raar, maar ik zit gewoon lekkerder in mijn vel!

Ik hoop dat jullie het niet te veel over mij vonden gaan, maar dat het ook nuttig was voor jullie! Wat wil jij bereiken? En hoe zorg je dat je dat in alle drukte niet vergeet?

17 reacties

 1. Marc 24 februari 2012 / 13:50

  Ja dit klopt als een bus! Heb zelf ook doelen voor ogen m.b.t. werk, blog en school. Soms lastig, soms leuk!

 2. Lilly 24 februari 2012 / 16:09

  Ja ik besef me elke dag wel waar voor ik hier ben, en ik geniet intens van alles wat ik doe. Ik merk dat andere leeftijdsgenoten het minder doen, das jammer, want de kleine dingen zijn zo mooi!

  Wat ik wil bereiken: Ik wil na mijn zorg&welzijn opleiding nog een studie volgen als dit mogelijk is. Anders wil ik mensen of kinderen helpen, hun blij maken, en verzorgen. Ik wil ik bereiken dat ik leer van mijn fouten, blijf genieten, en zoveel mogelijk doe, wat ik kan doen!

  Lisanne, je blijft me trouwens steeds verbazen, wat ben jij een doorzetter zeg! Als iedereen net zo goed kon bikkelen als jou, en net zoveel kon genieten als jou, dan was dat heel goed geweest! 🙂

 3. Noortje 24 februari 2012 / 16:22

  Dit vind ik echt een fijn artikel om te lezen! Want eigenlijk leef ik mijn leven best wel heel erg op de automatische piloot.. Naar school, werken, huiswerk maken, slapen, eten, soms eens een feestje of een keertje winkelen. En that’s it.. Misschien moet ik wat vaker stilstaan bij bepaalde dingen die ik wil bereiken 🙂

 4. Jessica 24 februari 2012 / 16:52

  Meestal leef ik op automatische piloot.
  Maar vandaag kreeg ik feedback op een belangrijke taak voor mijn studie.
  Dat zorgt ervoor dat je toch wel eens nadenkt over het hoe en waarom van de taak, je studie én je leven.
  Best confronterend.

 5. Mariette 24 februari 2012 / 16:53

  Ik wil heel graag mode ontwerpster worden en ben daar ook al best wel mee bezig eigenlijk. Mijn toekomst vind ik zeker belangrijk!

  Liefs, Mariette

 6. xx_Patries_xx 24 februari 2012 / 18:52

  ik wil ooit mijn eigen webwinkel starten… en mijn eigen gastouderbureao openen

 7. Anouk 24 februari 2012 / 20:14

  Mijn doel is om een boek uit te brengen, hoewel ik niet veel tijd heb om echt een verhaal te schrijven. Dat wil ik echt heel graag.

 8. Danique 24 februari 2012 / 20:43

  Vooral die laatste zin is belangrijk. Hoe zorg je ervoor dat je het in de drukte niet vergeet. Ik wil nog wel soms te druk zijn met van alles en nog wat waardoor ik uiteindelijk niet echt iets kan afronden. Belangrijk om dat wel eens te gaan doen.

 9. Ise 24 februari 2012 / 21:42

  Ik stel mezelf ook veel doelen, om maar te zorgen dat ik niet op de automatische piloot ga. En het is natuurlijk ook heel fijn om uiteindelijk een doel te bereiken!

 10. Chantal 24 februari 2012 / 23:31

  Ik wil met mijn blog groter worden, maar ben op dit moment heel erg zoekende welke kant ik op wil. Ik ben altijd een persoonlijke blogger geweest, maar merk dat dit me steeds meer tegen gaat staan. De realisatie dat iedereen het kan lezen en dus ook een baas en collega’s, komt wat laat, maar knalt wel flink naar binnen. Dus probeer nu stukje voor stukje een weg te vinden in mijn hoofd zodat ik op een gegeven moment een nieuwe blog kan starten met de daarbij behorende en passende blogs. Ergens prikkelt me dat heel erg.

  En op werk basis; ik werk nu 40 uur en hoop op een gegeven moment 32 uur te gaan werken, maar het doel is voor nu om het vooral heel erg naar mijn zin te hebben en te genieten.

  Het doel over het algemeen is om steeds meer grenzen van mezelf te verleggen; gewend raken aan snelweg rijden met de auto, minder vaak het bijltje erbij neer leggen en me dus minder vaak ziek melden op het werk. Leven en genieten. Dat is mijn doel. Volwassen voelen en volwassen zijn. Zijn het echte doelen? Voor andere misschien niet, maar voor mij zijn het heerlijke dingen waar ik intens van geniet 🙂

 11. Naomi 25 februari 2012 / 00:24

  Goede post. Ik heb laatst een visionboard gemaakt met allemaal foto’s en knipsels uit tijdschriften etc. die mij inspireren. Om the eyes on the ball te houden. Fijn weekend!

 12. Vivian 25 februari 2012 / 12:13

  Heel goed stuk, er zit echt een mooie kern van waarheid in! Ik probeer vaak te leven met kleine doelen, zoals een boek uitlezen, een blog schrijven, een schooldag volbrengen.. Op die manier kom ik steeds weer wat verder en dat motiveert me ook om door te gaan! Leuke dingen doen zorgen er inderdaad voor dat je wat meer pit en energie krijgt.

 13. Elisabeth 26 februari 2012 / 08:07

  Wat een mooie blog, en een mooie kern van waarheid zit er in.

 14. Anne 27 februari 2012 / 14:24

  Mooi inspirerend stukje! Ik merk ook dat heel fijn is om iets te hebben waar je voor kunt gaan, ook als je erg weinig energie hebt. Vorig jaar heb ik hard gebikkeld om veel muziek te maken om mee te kunnen doen met het concours. Dat was een groot succes, ik heb nu een mega discipline en mijn orkest werd landskampioen in de afdeling harmonie in de divisie waar we in uitkomen. Dat zal jou vast niet zoveel zeggen, maar het is een hele prestatie. 🙂
  Nu leer in een instrument spelen die toch net ietsje anders is en mischien ga ik binnenkort weer naar school. Heerlijk toch!

  • lisanneleeft 27 februari 2012 / 17:53

   Het zegt me inderdaad vrij weinig, maar ik geloof zeker dat het een hele prestatie is!
   Vooral als je er ook nog hard voor hebt moeten werken, dan ben je natuurlijk ook nog extra trots 🙂

 15. Nicole 27 februari 2012 / 17:17

  Een fijne post. Zulke posts vind ik erg fijn om te lezen. Je mag erg trost op jezelf zijn!

  Ik zit zelf al meer dan drie jaar thuis, door psychische problemen. Wat mij heel erg op de been houd is mijn aanstaande man. Daarnaast hobby’s als haken, bloggen, shoppen, muziek, films kijken en dergelijke. En uiteraard momenteel heel erg in de wedding sfeer, hihi. Hier word ik natuurlijk erg blij van. Over 3.5 maand ga ik tenslotte al trouwen.

  Verder ben ik heel erg met de toekomst bezig, wat me ook op de been houd. Het gaat al stukken beter dan 4 jaar geleden, dus dat is toch wel iets om trots op te zijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.