Wat vind ik van The Secret?

In een van de eerste posts op mijn blog liet ik jullie zien dat ik The Secret voor jongeren gekocht heb. Ik heb het boek inmiddels gelezen en ik ga jullie nu vertellen wat ik er nou eigenlijk van vond.

Het boek draait vooral om het positief denken, als je denkt aan iets waarvan je niet wilt dat het gebeurt, dan gebeurt het juist, volgens The Secret. Als je denkt aan het feit dat je niet ziek wilt worden, of niet voor gek wilt staan, dan gebeurt het juist wel. Je moet juist denken aan de dingen die je wel wilt, zo vaak mogelijk en je moet het “voelen”. Ook moet je honderd keer per dag denken aan hoe blij je bent dat je zo’n leuk leven hebt.

De Secret is van zichzelf al een dun boekje, en zelfs dan vond ik het nog af en toe saai en langdradig worden. Alles wat het boek beweert heb ik net samengevat in de alinea hierboven. Oke, er staat wel iets meer in dat dat, en er worden voorbeelden gegeven en sommige dingen worden duidelijker gemaakt met wat uitleg. Maar toch vertelt het boek, wat mij betreft, heel vaak hetzelfde verhaal.

Vaak hoor ik van mensen dat The Secret hun leven veranderd heeft, zelf kan ik niet echt zeggen dat dit echt zo is, maar ik snap het boek wel, en ik geloof er ook wel in dat het zo ongeveer werkt. Hoewel het verhaal achter het boek gewoon is dat je aan positieve dingen moet denken, je niet moet laten remmen als het om het geloven in je dromen gaat, en dat je je ogen moet sluiten voor de slechte dingen in de wereld. Vrij vanzelfsprekend dat je daar een gelukkiger mens van wordt.

Zelf heb ik de normale versie van The Secret niet gelezen maar een voordeel aan de jongeren versie is dat er rekening wordt gehouden met het internet, dat wat jongere mensen photoshop kunnen gebruiken, en welke beroemde mensen wij wel en niet kennen. Er worden namelijk veel voorbeelden gegeven met sporters en beroemdheden. Dat het voor jongeren is wil dus niet zeggen dat het heel kinderachtig of in Jip en Janneke taal geschreven is.

Al met al vond ik The Secret een interessant boek, de boodschap van het boek is duidelijk. Er staan veel verschillende inspirerende quotes in die je wel aan het denken zetten. Ook staan er veel verhalen in over mensen die The Secret hebben gelezen en dat het boek hun leven heeft veranderd, ik vond het wel leuk om te lezen. The Secret heeft ook een film, waar ik wel benieuwd naar ben geworden door het boek.

2 reacties

  1. Vincent 20 september 2010 / 15:54

    Ik heb de film gezien en een stukje van het boek gelezen, ik denk dat je ‘De kracht van het nu’ een boeiender boek vindt. Gaat er iets dieper op in zal ik maar zeggen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.