Wat zijn jouw ambities?

Vaak denken mensen dat als je op je 19e al aan het werk bent en niet meer studeert, dat je geen ambities hebt. Nu ben ik natuurlijk wel ietsje anders door mijn gezondheid, maar toch is dat vaak de eerste indruk die men heeft. Maar aan de andere kant is het jullie misschien ook opgevallen dat ik ergens heel hard voor werk als ik het echt wil (halloooo Havo diploma!). Maar wat wil ik nu gaan doen in de toekomst?

Bron

Toen ik begon met bloggen had ik een vaste rubriek, deze heette Over 10 jaar. Hierin kon je al zien dat ik de toekomst niet somber inzie. Deze voorbeelden waren misschien iets overdreven, maar dromen mag altijd. Als je de artikels uit deze rubriek terug wilt lezen kun je dat hier doen.

Naar school gaan vond ik altijd geweldig en nu ik weer werk weet ik hoe fijn het is om onder de mensen te zijn. Conclusie: mijn baantje op kantoor is fijn! Het zou perfect zijn als ook in de toekomst een kantoorbaan op mij te wachten staat.

Grote ambities als fulltime blogger, directeur van een groot bedrijf of een grote naam in de reclamewereld durf ik niet meer uit te spreken. Maar die van een boek schrijven zeker wel! En die van een gewone baan ook!

Ondertussen doe ik het met mijn blog en de dingen die ik daarvan leer. En mijn kantoorbaantje en de dingen die ik daarvan leer. En natuurlijk zit ik in de jongerencommissie van de FES. Al met al ben ik dus aardig bezig met de toekomst, maar dan wel op een hele leuke manier!

Waar ik over 10 jaar ben, om nog maar even te blijven in de sferen van mijn oude rubriek… Dat is een hele goede vraag! Ik hoop een fijne kantoorbaan en nog meer leuke opdrachten en schrijfskills voor mijn blog. Nu wil ik natuurlijk ook weten waar jullie hopen of denken te zijn over 10 jaar, dus laat maar komen die grote toekomstplannen van jullie!

17 reacties

 1. manja 12 februari 2012 / 08:53

  Ik wil mijn fysio-opleiding gaan afronden. Ik ben er ooit aan begonnen, niet afgemaakt en een andere gedaan, werk nu op een lab. Maar ik ben erachter dat het niks voor me is. Ik wil in een kleine praktijk werken, leuk team, waar ik mijn yoga kennis kan gebruiken, naast de kennis van ‘gyrokinesis’ (waarvoor ik dan ook een cursus heb gedaan) om de patienten leuke en uitdagende oefeningen te geven.

 2. Anne 12 februari 2012 / 09:28

  Leuk! Ik wil over tien jaar een normale parttime baan hebben en studeren of gestudeerd hebben. Klinkt heel simpel, maar wat zou dat fijn zijn! Het liefst ben ik tegen die tijd ook niet meer afhankelijk van een uitkering, of dat haalbaar is weet ik niet. Oh en over tien jaar wil ik ook wel samenwonen en misschien een eerste kindje (ik ben nu 21).

 3. Yara 12 februari 2012 / 09:38

  Ik heb het heel simpel. Ik wil gewoon gelukkig zijn.. Ik wil mijn MBO diploma op zak hebben (eitje! ;-)), HBO journalistiek gedaan hebben en journalist zijn. Wie weet heb ik dan ook wel een vriend en een kind/kinderen. You’ll never know.

  Wat een leuk artikel trouwens!

 4. Anneke 12 februari 2012 / 09:56

  Ik denk er eigenlijk niet vaak over na, maar ik doe nu de lerarenopleiding Nederlands dus over 10 jaar zie ik mezelf voor de klas staan. Maar ik hou alle opties open. 😀

 5. bonita. 12 februari 2012 / 10:09

  Leuk om te lezen! ik hoop mijn blog groter te kunnen laten worden, een grafische/journalistieke/economische opleiding doe, en nog steeds dans.

 6. Sylvia 12 februari 2012 / 11:07

  Ik wil mijn bachelor Rechtsgeleerdheid en daarna mijn master strafrecht binnen nu en drie jaar afronden aan de universiteit van Tilburg. Ik hoop volgend jaar een bijbaan te kunnen krijgen als griffier om te kijken of het werk in de rechtbank me bevalt, ik wil later namelijk kinderrechter worden. Dat zou ik graag willen combineren met het schrijven van boeken en columns, dan ben ik gelukkig 🙂 Waar ik over tien jaar ben? Geen idee, eerst maar eens die opleiding afronden 😉

 7. xx_Patries_xx 12 februari 2012 / 11:31

  over tien jaar…. dan hoop ik kindje(s) te hebben getrouwd en mijn eigen gastouderopvang te hebben aan huis…! (jaja blijven dromen he hihi)

 8. Emmelien 12 februari 2012 / 11:56

  Ik vind het echt goed dat je zo positief ingesteld bent! Zo fijn om te lezen 🙂

  Ik heb qua werk niet echt grote toekomstdromen. Er is maar weinig waarvan ik denk: BOEM, dát is leuk! Ik wil later graag heel veel reizen, leuke man en een lading kindjes, dan ben ik al heel erg gelukkig. Wel lijkt het me leuk om een winkeltje te hebben met allerlei creatieve zelfgemaakte dingetjes, al zal het lastig zijn om daar, zeker in het begin, van rond te kunnen komen.

 9. Vivian 12 februari 2012 / 12:55

  Dromen is altijd goed, en het hebben van ambities nog beter! Over tien jaar ben ik 27 en hoop ik in een mooi appartement in Rotterdam te wonen, met een lieve vriend en een lekkere knuffelpoes, haha. Ik heb dan hopelijk mijn studie Nederlandse Taal & Cultuur afgerond en heb een parttime baan als bijv. tekstschrijver, recensent of redacteur bij een tijdschrift/krant. Ook hoop ik fulltime schrijfster te zijn met hopelijk al 2 á 3 boeken op mijn naam!

 10. San 12 februari 2012 / 12:56

  Ik hoop dat ik over 10 jaar geneeskunde afgerond heb en bezig ben met een hele leuke specialisatie! Ik hoop dat ik dan ook gereisd heb en een vaste vriend heb.

 11. Dina 12 februari 2012 / 13:37

  Over 10 jaar hoop ik toch echt kinderen te hebben, een mooi huis en 3 keer per jaar op vakantie te kunnen. 🙂

 12. laura 12 februari 2012 / 13:47

  leuk! ik hoop over 10 jaar net afgestudeerd met eenleuke baan of aan het studeren te zijn. misschien ben ik wel aan het reizen, who knows..

 13. Rianca 12 februari 2012 / 14:02

  Mijn toekomstdromen voor over tien jaar. Ik ben net als jij ziek. Alleen dan niet lichamelijk, maar geestelijk, want ik heb een persoonlijkheidsstoornis.

  Hoe ik er over tien jaar voor sta. Ik hoop nog steeds met dezelfde vriend, met ik hoop ondertussen zwanger of al mijn eerste kindje en een studie succesvol afgerond. En zoals het nu gaat moet dat lukken, maar over tien jaar geen idee.
  Ach we zien het wel. =D

 14. Ilse 12 februari 2012 / 16:33

  Mijn ambitie.. Hm.. Gelukkig worden! (Of eigenlijk gewoon blijven haha). Ik wil wel carriere maken maar waarin weet ik nog niet precies.. Nee, ik wil eigenlijk gewoon een gelukkige mama worden.

 15. Mariette 12 februari 2012 / 18:51

  Ik wil heel graag mijn eigen kledinglijn hebben + fotografe zijn. Natuurlijk ook een mama voor 2 of 3 kindjes!

  Liefs, Mariette

 16. Ise 12 februari 2012 / 19:53

  Ik hoop over 10 jaar veel van de wereld gezien te hebben. En een havo diploma en opleiding staan ook op het lijstje!

 17. Susan 15 februari 2012 / 18:46

  Over tien jaar hoop ik facilitair leidinggevende en facility management te hebben afgerond en een leuke baan te hebben!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.