Wat zou ik doen met een miljoen?

Wat zou ik doen als ik de loterij win? Dat is toch best leuk om over na te denken. Sommige mensen hopen erop door mee te doen met bijvoorbeeld de Postcodeloterij. Ik niet, ik heb geen kans om een miljoen te winnen, haha. Ik heb wel een keer €200 gewonnen met een kraslot overigens. Maar tóch leuk om er eens over na te denken, wat zou ik doen met een miljoen?

Foto door Katie Harp via Unsplash

Ons droomhuis kopen (niet dus)

Bestaan er mooiere huizen dan ons huis? Zeker weten. Zijn ze ook zo perfect qua ligging, formaat en buurt? Nee! Als ik kijk wat er te koop komt in Alkmaar, dan zou ik niet in een ander huis willen wonen.

Ons huis is voor ons nu echt perfect. Dichtbij een winkelcentrum (belangrijk, want ik fiets niet en rijd geen auto), maar toch in een oase van rust. En in een fijne buurt.

Ik zou dus niet kiezen om van het geld een geweldig huis te kopen, want dat huis hebben we al. Wel zou ik de hypotheek aflossen. Dat lijkt me heerlijk, hypotheekvrij zijn!

Misschien dat we wel een nieuwe keuken en badkamer zouden willen. Of een aanbouw. Kan wel, moet niet! Ik ben nu ook heel tevreden.

Mooie meubels

Wij houden allebei onwijs van mooie meubels en het thuis gezellig maken, daar zou wel geld naartoe gaan.

In plaats van vooral budget (Ikea, Kwantum, Leen Bakker, Jysk, dat soort winkels) zou ik gaan voor een mix van budget en wat duurder. Met af en toe een design eyecatcher! Maar zonder de extra designer items hebben we ook al heel veel plezier met het inrichten van ons huis gelukkig!

Een mooie reis

Nu is reizen wat lastig, vooral als je een beperkt budget hebt, maar tegelijkertijd veel aanpassingen nodig hebt vanwege je gezondheid. Ik zou een luxe stoel in het vliegtuig boeken en zo de wereld beter leren kennen. Dat lijkt me geweldig!

Dat zou wel een unieke kans zijn, ik denk dat dit de grootste verandering zou zijn. Zo wordt reizen een stuk makkelijker. Als ik niet hoef na te denken over de kosten zou ik een stuk makkelijker de stap zetten om luxe en prikkelarm te vliegen en op vakantie gaan en op de plaats van bestemming een comfortabel verblijf te boeken.

Een nieuwe website

Ik heb mijn logo en de rest van mijn layout al echt heel lang. Ik zou lekker gek doen en een echt goed bureau inhuren voor het design en de techniek. Dat lijkt me geweldig! Ik ben ook tevreden met hoe het nu is hoor, maar het kan altijd beter.

Beleggen

Het is heel saai, maar ik denk dat ik meer zou leren over beleggen. Zodat mijn geld nog meer waard wordt! Maar je hebt natuurlijk heel veel dingen waarin je kan beleggen, ETF’s lijken me veilig (maar dat weet ik ook niet zeker hoor). Een vakantiehuisje om te verhuren lijkt me helemaal fantastisch, haha. Maar dat kost natuurlijk ook meer tijd en energie. En investeren in designertassen is ook nog een ding (ik denk dat ik dat niet zou durven, maar wie weet).

De vraag: wat zou je doen met een miljoen? Vroeg ik ook aan Bernard. Zijn antwoord: ‘Niks. Ik ben al tevreden. De hypotheek aflossen.’ Wat een topvriendje heb ik, haha! We zitten in elk geval wel op een lijn.

Wat zou jij doen met een miljoen?

DELEN:

3 reacties

 1. Irene 23 augustus 2023 / 11:51

  Mijn nummer 1 prioriteit zou toch ook de hypotheek aflossen zijn. En dan zou ik een vakantiehuisje kopen of bouwen in de Ardennen. En misschien een bibliotheek maken in huis en nog een paar tattoos laten zetten 😀 Verder zou ik niet te zot doen en vooral sparen denk ik. Het lijkt me wel fijn om gewoon op dagelijkse basis niet meer echt met geld bezig te moeten zijn en vb. gewoon boodschappen te gaan doen zonder te kijken wat het goedkoopste is.

 2. Zo simpel is dan geluk 25 augustus 2023 / 19:01

  Zelf zou ik een huis kopen en het huis van mijn ouder helemaal laten aanpassen voor mijn vader. Ook zou ik mijn zusje een huis cadeau doen. Dan is het wel op denk ik, haha.

 3. Dio 27 augustus 2023 / 19:09

  Oeh leuke vraag! Hier hou ik van. 😉

  Even denken: wat ik zou doen is een grote reis maken met mijn partner en in mijn eentje. En waarschijnlijk ook nog met vriendinnen. Alle belangrijke personen in mijn leven trakteren, geld aan een goed doel geven en daarnaast heel veel investeren (beleggen e.d.).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.