We zijn verhuisd!

Ondanks dat ons huis ‘instapklaar’ was, zoals ze dat zo leuk noemen, was het nog wel even klussen geblazen. Voor mijn gevoel vallen dat soort dingen altijd tegen, vooral als je zo uitkijkt naar het eindresultaat. Nu zijn we eindelijk zo ver dat alle meubels in ons huis staan en het huis steeds meer als een echt thuis begint te voelen. Hoe het gegaan is vertel ik in deze blogpost.

Ik zette geen Pax kast in elkaar

Daar ging nog wel het een en ander aan vooraf. Ik heb zelfs wat kunnen helpen met klussen. De kast die je op deze foto ziet heb ik níet in elkaar gezet. Deze foto zette ik op Instagram om een punt te maken: ik had kunnen doen alsof ik de hele dag had gezwoegd voor het in elkaar zetten van die kast, terwijl ik in werkelijkheid lag uit te rusten. Je kunt nooit helemaal vertrouwen wat je ziet op social media.

Keuzes maken

Leuk werk: kleurtjes kiezen! Zo vaak doe je dat niet. Sterker nog: in mijn vorige woning heb ik de kleur op de muren helemaal niet zelf gekozen, ik liet gewoon op de muur zitten wat de vorige bewoners erop hadden gesmeerd. Dat vond ik wel mooi genoeg, haha. Nu werd het echter tijd om wel zelf te kiezen!

Uiteindelijk werd het Denim Drift in het kantoor, Early Dew in de slaapkamer, Summer Splash in een kinderkamer en in de woonkamer namen we de metallic kleur die je hieronder ziet. Over die laatste twijfel ik nog wat. De muur is niet gestuukt en door de metallic glans zie je elke oneffenheid in de muur zitten. Dus, wie weet dat er uiteindelijk toch nog Industrial Grey op komt.

Doen we wel even, toch?

Je denkt als je een huis koopt dat echt zo goed als klaar is, dat je binnen no time wel écht klaar bent. Totdat je bedenkt dat je nog muren moet verven, gaatjes moet dichten, allemaal van die kleine klusjes bij elkaar worden toch een hele bult werk.

Wel vind ik het super leuk dat ik zelf ook nog heb kunnen helpen! Ik heb wat simpele dingen gedaan, zoals afplakken, wandjes verven (maar niet te hoog, dan word ik duizelig haha), contactdoosjes op- en afschroeven, dat soort dingen. Het is leuk om naar een muur te kijken en te weten dat je zelf ook hebt geholpen om die muur het mooie kleurtje te geven.

Mij viel het toch wel eventjes tegen, ons huis was echt, op de muren na, helemaal klaar. Maar toch onderschatte ik het weer. Toen de klussen eenmaal gedaan waren (vooral door mijn vader en Allard) begon het verhuizen alweer. Dat was ook een enorme klus. Nog steeds niet alles is opgeruimd, hoor. Maar ons huis voelt elke dag een beetje fijner en het gaat elke dag een beetje beter allemaal! Ik moet het allemaal nog even laten bezinken.

Hoe dan ook, vanaf het begin dat we dit huis binnen stapten zijn we er super blij mee geweest en we genieten er steeds meer van! De laatste dozen moet ik nog opruimen, en dan begin ik aan mijn twee goede voornemens: weer beginnen met plannen, en adressen verzamelen zodat ik vaker kaartjes kan sturen. Maar wel rustig aan!

DELEN:

10 reacties

 1. Audrey 9 juli 2019 / 09:05

  Ik ken het inderdaad, zo’n huis waarin je alleen maar hoeft te verven. Dat kost toch meer tijd dan je denkt… Veel geluk in jullie nieuwe huis!

 2. Naomi 9 juli 2019 / 09:05

  Wat een heerlijke foto’s!
  Ik hoop dat het nieuwe huis snel echt een thuis voor jullie zal zijn.
  En eh… zo’n verbouwing kan inderdaad flink tegenvallen, júist als je denkt dat je er ‘zo’ in kunt trekken.

 3. Jessica J. 9 juli 2019 / 11:27

  Gefeliciteerd met jullie nieuwe woonst! Handig, trouwens, zo’n kleurtesters. Ik wist niet dat die bestaan!

 4. Bettie 9 juli 2019 / 14:26

  Leuk en gefeliciteerd natuurlijk!! Ik vind het juist leuk om een huis compleet mijn eigen te maken en dus te gaan klussen.

  Mij lijkt die kleur Blueberry Dream ook wel een mooie kleur zeg! Die ga ik even onthouden.

  Bettie

 5. Lilian 10 juli 2019 / 10:54

  Succes nog even en veel geluk in jullie nieuwe huis!

 6. Jacqueline 10 juli 2019 / 17:47

  Dat verven is nog best een pittige klus! Toch fijn dat je erbij hebt kunnen helpen.
  Hier is de woonkamer pas gestuct en kan ik niet wachten tot ik ook kan verven. Alleen moet eerst het plafond en dat gaat mij niet lukken. Dus ik moet nog even wachten tot de makkelijke stukjes aan de beurt zijn.

 7. Mariska 14 juli 2019 / 14:00

  Gefeliciteerd met jullie mooie nieuwe huis en veel geluk daar! 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.