#WeekvandeTeek Vlogweek – Laatste vlog!

Wow, dit is de laatste dag van De week van de Teek! En dus ook alweer de laatste vlog… jammer! Hier is-ie dan:

Bekijk de video hier als je hem niet kan zien en klik hier om je te abonneren op mijn YouTube kanaal!

weekvandeteek-dag-7

Je kan me ook via social media volgen:

Het was uiteindelijk voor mij een relatief goede week voor mij, maar toch denk ik dat ik je zo een duidelijk kijkje in mijn leven heb kunnen geven. Ik ben benieuwd wat jij uiteindelijk vond van de vlogweek!

DELEN:

38 reacties

 1. lifesabout 19 april 2015 / 12:17

  Ahhh dat blije gezicht van jou als je sushi gaat halen….onbetaalbaar! Jammer dat dit weer de laatste was. Ik vond het heel bijzonder om een kijkje te nemen in jouw leven. Ik heb nog meer respect voor je doorzettingsvermogen gekregen dan ik al had. Toppertje!

 2. Celeste 19 april 2015 / 12:30

  Jammer dat het alweer de laatste was. Ik ben het trouwens volledig eens met lifesabout dat het erg bijzonder was om een kijkje te nemen in jouw leven en dat ik – en waarschijnlijk iedereen hier – nog meer respect voor jouw doorzettingsvermogen hebben gekregen. Liefs!

 3. chantal 19 april 2015 / 12:35

  Idd jammer dat de vlog is afgelopen. Ik neem mee van jouw vlogweek, dat ik nog beter ga checken als ik de bossen in ben geweest. En dat als iemand de ene dag gezond lijkt en de andere dag ineens ziek is, ik mezelf eens wat sneller zou moeten afvragen wat is er aan de hand en kan ik die persoon misschien helpen. Wat ik me nog wel afvraag kunnen de klachten van de ziekte van Lyme in de loop van de jaren minder worden? Als laatste wil ik nog zeggen, dat ik je heel dapper vindt om alles te filmen ook de slechte momenten. En dat jouw Tim een lintje verdiend.

 4. Mirjam 19 april 2015 / 12:45

  Dit was de laatste alweer! Wat jammer! Lisanne, heel erg bedank voor het delen van jouw verhaal en jouw leven op dit moment. Het heeft veel indruk op mij gemaakt. Het is goed om er even bij stil te staan hoe het is om zo ziek te zijn. Hoe dankbaar je mag zijn met gezondheid, maar ook met kleine genietmomentjes als je ziek bent. Ik heb heel veel respect voor de manier waarop jij in het leven staat. You go girl, echt waar.

 5. Anneleen 19 april 2015 / 13:22

  Ik vind het ook jammer dat het alweer de laatste vlog is. Als je volgend jaar tijdens de teek-week opnieuw gaat vloggen ga ik zeker en vast kijken! 🙂 ik hoop dat je je binnen een jaar al een stuk beter voelt… Ik vind het heel knap dat je je zo kwetsbaar hebt opgesteld, wat je op het einde van de video verwoordt… Heel veel bewondering voor jou, Lisanne!

 6. Margot 19 april 2015 / 13:36

  Bijzonder dat je dit gedaan hebt en ik denk dat veel mensen er wat van geleerd hebben! Mooi!

 7. Iris 19 april 2015 / 13:43

  Ik vond je vlogs echt heel erg leuk en interessant om te kijken! Ik was vanochtend al aan het refreshen om te kijken of je vlog al online stond :p

 8. Caroline 19 april 2015 / 13:43

  Je zegt zoiets liefs, dat mensen misschien ook eens aan een ander in een soortgelijke positie wat kunnen laten horen(sturen van een berichtje). Zelf vond ik het heel fijn om te zien dat ik niet de enige ben. Ook al heb ik geen Lyme. Jammer genoeg zal mijn omgeving daar nooit aan denken. Dat doet me weleens zeer. Bedankt voor je vlogs Lisanne!

 9. Kirsten 19 april 2015 / 14:57

  Je hebt het echt geweldig gedaan Lisanne! Jeetje. Vond het indrukwekkend en bijzonder om een kijkje in je leven te mogen nemen. Veel herkenning en confrontering, maar ergens deed dat me -in combinatie met jouw heerlijke optimisme- wel goed. Ik hoop dat je over een jaartje weer gaat vloggen en ik hoop voor jou dan vooral dat je kan vertellen dat het beter met je gaat, dat is je ontzettend gegund. You rock! Liefs Kirsten

 10. rehappy 19 april 2015 / 15:21

  Oh je laatste vlog alweer! Wat jammer! Je hebt het super gedaan. Ik las zo af en toe wat op je blog, maar na deze vlogs heb ik het gevoel dat ik een beter beeld van je situatie heb gekregen. Wat ik van je vlogs heb geleerd is om veel positiever te gaan kijken naar situaties, om overal het beste van te maken. Dankjewel!

 11. Joyce 19 april 2015 / 15:29

  Nou Lisanne wat was dit een fijn weekje zo elke dag met jou vlogs. En wat enorm top van je. Het heeft veel voor mij gedaan. Want ik voel mij gewoon wat minder alleen door jou vlogs en ik voel mij tsja gewoon wat meer begrepen heel gek. Terwijl jij mij niet eens kent! Maar ik herken mijzelf gewoon zo erg in alles wat je doet! Dus dankje meis.

 12. Vanessa 19 april 2015 / 16:10

  Jammer dat het de laatste vlog is! Ik las je blog al langer, maar door je vlogs heb ik je situatie veel beter leren kennen. Ik vond het leuk om een kijkje in je leven te nemen. Ik heb veel herkenbare dingen gezien. Dat was langs een kant erg confronterend maar ook fijn om te weten dat ik niet de enige ben die bv. veel in bed ligt. Ik weet natuurlijk wel dat er veel mensen chronisch ziek zijn, maar het is toch anders als je het een keer kan zien. Dan besef je het ook en voel je je minder eenzaam. Op dat vlak hebben deze vlogs dus veel voor me gedaan. Ook je positieve ingesteldheid is blijven hangen. Ik vind het prachtig om te zien hoe je geniet van de kleine en simpele dingen in het leven. Dat is iets wat ik echt nog moet leren. Ik hoop ooit even sterk te zijn als jou, want jij gaat er heel goed mee om. Je bent een toppertje!

 13. Anne 19 april 2015 / 16:25

  Wat een mooie afsluitende vlog! Wat mij bij zal blijven van deze video’s is vooral de schoonheid van echt zijn, kwetsbaar zijn. En ik ben er ook meer dan ooit van overtuigd dat mensen mooi zijn. Jouw positiviteit is heel bijzonder, maar ik had al wel door dat je zo bent. Wat ik nu pas beter ben gaan zien is hoe goed Tim voor je zorgt en hoe mooi jullie relatie is. Jij bent blij voor hem nu hij zijn master kan gaan doen in Engeland, hij wil altijd voor jou zorgen, ook al wil jij bijvoorbeeld niet dat hij wakker zou worden als je veel pijn hebt.

  Daarnaast vind ik het ook mooi om te zien hoe jij de dingen neemt zoals het komt. Een slechte dag? Nou, dan is dat maar zo en daar is ook nog best wat van te maken. Ik vind het lastig om mijn slechte momenten te accepteren. Ik voel me dan heel alleen en slap. Hoewel er natuurlijk veel meer mensen zijn die zich voelen zoals ik (depressie). Ik heb geleerd dat ik er ook mag zijn op een slechte dag. Er zijn geen mensen die voor me zorgen, maar ik geef ze ook de kans niet. 😉

  Super bedankt voor het vloggen! Xx

 14. Linda 19 april 2015 / 16:52

  Het was een hele leerzame week en ik vind het onwijs goed en knap dat je dit een week lang hebt weten neer te zetten! Een mooi idee van jou om het volgend jaar weer te doen, leuk voor jezelf (en natuurlijk ook voor ons) om dan een verschil te kunnen zien, daar gaan we wel vanuit, toch? 😉 Rust lekker uit van alle vlog inspanningen!

 15. Angelique 19 april 2015 / 17:07

  Heel erg bedankt voor je inspanning om deze vlogs te maken. Ik bewonder je optimisme en je onbaatzuchtigheid! Je hebt me geïnspireerd. Ik hoop dat je beseft dat je een heel bijzonder mens bent.

  Tuurlijk hoop ik dat je volgend jaar vlogt. In de tussentijd ben ik sowieso te vinden op je blog!

 16. Janine 19 april 2015 / 17:43

  Hoi Lisanne,
  Ik volg je blog al een tijdje met veel plezier. Al die leuke, vrolijke, inspirerende en positieve blogs, super leuk om elke dag even te lezen. Ik wil je ook bedanken voor het inkijkje dat ik in jouw leven mochten krijgen. Heel bijzonder hoe jij met je ziekte omgaat en uit elke dag het beste haalt. Je hebt me laten zien hoe waardevol momenten van geluk zijn, hoe klein ook! 🙂 Veel goeds voor jou toegewenst! Ik kom elke dag even bij je kijken, op je blog! 🙂 Liefs

 17. Elize 19 april 2015 / 18:05

  Ik vond het super fijn om elke dag je vlogs te bekijken. Dankjewel voor zo’n ontzettend eerlijke kijk in je leven!
  Net zoals Anne vond ik het het meest leerzame om te zien hoe je de slechte momenten accepteert. Ik heb daar heel veel moeite mee. Bijvoorbeeld ook als ik een periode heb dat ik heel vergeetachtig ben.. dan loopt de frustratie al snel zó hoog op. Dus vooral dat vond ik mooi om te zien bij jou. En je vrolijkheid! Dat ook!

 18. Karin 19 april 2015 / 19:42

  Respect voor de manier waarop jij en Tim jullie leven leiden. En wat spannend dat hij de kans krijgt om een jaar naar het buitenland te gaan! Ik heb net een paar van je vlogs teruggekeken, ik heb altijd weer bewondering voor de natuurlijke en eerlijke manier waarop je dat doet.

 19. Anita | mindjoy 19 april 2015 / 19:51

  Ik ben zeker voor een vervolg van je vlogs. Het geeft zo goed weer wat je dagelijks meemaakt en hoe lyme je leven zo op zijn kop zet. We hebben je zo weer wat beter leren kennen en kwetsbaar opstellen is idd heel goed.

 20. Vivian 19 april 2015 / 19:56

  Wauw super deze vlogweek. Ik had echt geen idee hoeveel impact Lyme op je leven heeft. Ik wist alleen dat je er moe van werd, maar er kunnen dus veel meer dingen aan de hand zijn. Heel erg moedig en goed van je hoe je dit in beeld hebt gebracht! Ik vond je blog al heel leuk om te volgen maar door deze vlogs heb ik er extra veel respect voor. Ga zo door! 🙂

 21. Miriam 19 april 2015 / 20:59

  Ik zie net dat je een week hebt gevlogd, heb het nog niet gezien maar ben er heel benieuwd naar. Ga het zeker nog kijken. Aan de titels te zien was het een heftig weekje! liefs!

 22. Marjolijn de Jong 19 april 2015 / 21:06

  Planten hebben het bij mij ook slechts, maar de katten heb ik al 10+ jaar in leven gehouden 😉 Over het algemeen laten ze het ook wel weten als je ze vergeet te voeren!

 23. Suzan 19 april 2015 / 22:06

  Hey

  Super tof dat je 1 week je leven globaal inbeeld gebracht hebt. De leuk en ook de mindere momenten. En zeker dat wat je op het laatst zegt dat er aandacht mag zijn, omdat ze niet echt zichtbaar zijn. Komen minder op straat en de keren dat ze ergens heen gaan zich dan wel goed voelen of zo voorkomen.

  Ik heb nog een vragen, wel beetje laat net na de vlogweek maar alsnog.
  Hoelang heeft jouw zoektocht geduurd?
  Welke specialisten heb je allemaal gezien? (reumatoloog, neuroloog, psychloog, internist enzo.)
  Welke diagnoses heb je ondertussen allemaal gekregen? Iets met je schildklier heb ik begrepen en B12 en eerst fibromyalgie en nu lyme

  Dat was al best een stuk tekst, maar nu volgt nog meer als je mijn zoektocht wil lezen. Ik heb tot nu toe nog geen lyme diagnose.

  Toen ik klein was had ik astma. Op de lagere school groep 4 a 5 kreeg ik pijn dat werd als groeipijn afgedaan (ik ben 162cm geworden zonder groeispurt). In het laatste jaar van de lagere school 2 weken ziek geweest (bloeduitslag: Dit past bij een in het verleden doorgemaakte infectie). Zo het zelfde het laatste jaar van de middelbare school. Dat jaar heb ik ook een dyslexie verklaring gekregen. En voor het eerst naar een reumatoloog geweest (geen reuma en met 16 te jong voor fybromyalgie). Een negatieve Lyme test in Nederland. 2 jaar na de 1ste de 2de reumatoloog die zei zelfde en ook neuroloog gezien en CVS test dat had ik niet. Daarna psycholoog. En weer 2 jaar na de vorige reumatoloog een 3de die stelde vitamine B12 te kort vast (achteraf bleek de 1ste reumatoloog in 2006 dat al had moeten aangeven) De behandeling kwam bij de huisarts te liggen die wil na een paar injecties al stoppen. Toen weer een neuroloog en daarna internist, want de B12 moest toch wel goed bekeken worden ook naar diëtist geweest. Tussen nog 1 per 2 weken injectie, maar internist wilde naar 1 per 2 maanden dus ik zoeken en internist die meer B12 patiënten krijgt daar op de wachtlijst en in december 2012 daarheen nu wekelijks 1 injectie. Maar afgelopen september terug geweest en deze behandeling geeft niet het gewenste vooruitgang nog wel door aan het gaan, want met minder voel ik mij wel slechter. In oktober 2014 negatieve Lyme test Duitsland. Nu beetje aan het wacht op de uitnodiging van de B12 research group waar mijn B12 specialist mijn naar heeft doorverwezen.

  Tot zover rijkt het nu.

  Sorry voor het hele lange verhaal.

  Wel echt goed van je om op deze manier aan de week van de teek mee te doen. En hopelijk komt de vooruitgang snel. Wie weet kun je dat leuke jurkje naar het feest aan doen waarvoor je het gekocht hebt.

  Groetjes Suzan

 24. Nies 19 april 2015 / 22:23

  lisanne, wat was je openhartig en wat stelde je je kwetsbaar op. Juist die kwetsbaarheis en het laten zien van je beperkingen en inperfecties maken jou een hele sterke vrouw! Ik ben geschrokken van hoeveel pijn je eigenlijk hebt. Ik vind het een groot conpliment om te zien dat je het accepteert en andere dingen loslaat. Je staat zooooo positief in het leven! Ik kan wat dat betreft nog veel van je leren. Hele fijne week,
  Denise

 25. Leonie 19 april 2015 / 22:43

  Ik kan ook geen planten in leven houden (behalve orchideeen op een wonderlijke manier) maar wij hebben wel een kat en die leeft na 3 jaar nog steeds! Voordeel van een kat is dat hij wel bij je komt zeuren als hij honger heeft en net zo lang voor je voeten blijft lopen tot hij eten heeft 😛

 26. Xaviera 20 april 2015 / 09:32

  Ik vond deze vlogweek heel bijzonder om te zien Lisanne! Niet alleen hebben de vlogs laten zien hoe jouw dagelijkse leven eruit ziet, maar ook wat een kracht en positiviteit jij in je hebt. Ik heb heel veel bewondering en respect voor je, ondanks je heftige ziektebeeld maak je nog wat moois van je leven! Ik zou het leuk vinden als je vaker zou gaan vloggen! Liefs. Xx

 27. Linda 20 april 2015 / 15:12

  Ik heb deze hele week met veel plezier en interesse je vlogs gekeken, ik vond het erg bijzonder en heb er ook veel van geleerd – net als iedereen hier denk ik. Vaker vloggen lijkt me superleuk! 😀

 28. Loes 20 april 2015 / 16:08

  Aan het eind van je vlogweek toch maar even een berichtje achterlaten 😉 Wat ik wel opvallend vond, is dat je ogen “half” open zijn op het moment je heel moe ben / veel pijn heb. Iets wat ontzettend herkenbaar is (ik heb dat ook!). Vind het bijzonder dat je zo positief blijft, en het doet me beseffen dat ik echt niet mag klagen, ook al is mijn leventje ook niet helemaal rozengeur en maneschijn (heb fibro). Laten we de positieve spirit erin houden 😉 Je mag heel blij zijn met zulke lieve mensen (Tim, je ouders) om je heen. Ik hoop echt van harte dat je volgend jaar weer in de week van de teek een vlogweek houdt en dat je dan een positieve vooruitgang kan zien in vergelijking met nu! Heel veel sterkte en keep that spirit 🙂

 29. Diy's for you and me 20 april 2015 / 17:10

  Hoi Lisanne!

  Ik wilde aan het einde van deze week toch nog even zeggen dat ik het zo ongelofelijk knap vind hoe je met je ziekte om gaat. Ik heb zo veel respect voor je en dat is alleen nog maar meer geworden na het bekijken van deze vlogs. Het lijkt me ontzettend lastig om aan jezelf te merken dat je sommige dingen niet meer kan en dat je zo snel moe bent, maar je blijft positief in het leven staan en dat bewonder ik enorm!

  Liefs ♥

 30. Jessica 20 april 2015 / 19:45

  Ach wat jammer je laatste vlog miste het vanmiddag al

 31. Zo simpel is dan geluk 20 april 2015 / 21:10

  Ik denk dat ik een beetje in herhaling ga vallen, maar ik blijf het echt heel knap van je vinden dat je de hele week hebt gevlogd (hoe schrijf je dit nou weer?! 😛 ). Dapper dat je je zo durft bloot te geven. Knap ook dat je zo positief blijft. Daarnaast siert het je ook dat je ook aandacht vraagt voor andere met lyme. Echt zo lief van je. Deze mensen zullen inderdaad vaak vergeten worden. Je bent een topper!

 32. Anouk 20 april 2015 / 21:55

  Ook ik ga in herhaling vallen als ik zeg dat ik je een kanjer vind. Dat heb ik de hele week al geroepen. Ik ken niemand in mijn omgeving die het zelfde heeft als jij. Ik leef zelf wel met een lichamelijke beperking waardoor ik in een rolstoel zit. Echt dapper dat je dit durft te delen. En als jij zin hebt om te vloggen zien we je in een vlog terug.

 33. Jessica 21 april 2015 / 16:25

  Super knap dat je de hele week hebt gevlogd!
  Ik heb heel veel bewondering voor je hoe je het allemaal voor elkaar krijgt. Fijn dat je familie en vriend je steunen en hulp bieden.
  Ik hoop dat je volgend jaar weer mee gaat doen met de week van de teek.

 34. Miriam 21 april 2015 / 22:03

  Wauw, wat een mooie reeks vlogs heb jij gemaakt. Dikke respect voor jou en hoe je omgaat met al die heftige dingen. Ik vind het zo mooi om te zien dat je eigenlijk ook altijd lacht. Dank je wel voor het delen! 🙂
  Ik zou zeggen: zeker vaker vloggen! fijne week!
  x

 35. Emily 22 april 2015 / 15:18

  Ik vind het echt zo mooi en dapper van je, dat je dit hebt gedaan. Zo eerlijk en open. Ik vond je vlogs echt heel interessant en mooi. Ook best herkenbaar. Vooral wat je zei in een vorige video, over dat het voelt alsof het leven soms aan je voorbij gaat… ja.
  Heel knap van jou. Als jij ook blij wordt van het vloggen, blijf ‘t dan vooral doen want ik vond het echt super tof.

 36. Sarah 23 april 2015 / 09:53

  Mooie afsluiting van je vlogweek Lisanne. Jammer dat het al de laatste was, vond het zo interessant en leuk om een beetje van jouw leven te zien! Ik zal je sowieso blijven volgen op dit blog, je andere artikelen zijn ook goed! Lief dat je zegt dat er anderen zijn in dezelfde situatie, wie weet hoeveel mensen je daarmee ‘wakker’ maakt.
  En aaaaahhh je hebt Sims 4!! Tranen met tuiten dat ze die niet voor Mac hebben gemaakt ;p
  x

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.