40 reacties

 1. Nans 15 april 2015 / 12:16

  Adembenemend hoe jij je soms door de dag moet worstelen… Zoveel respect voor je, Lisanne!

 2. Marion 15 april 2015 / 12:16

  Mooie vlog weer, Lisanne. Ik krijg echt nu een nog duidelijker beeld van hoe jouw leven eruit ziet. Wat ik vooral knap vind om te zien is hoe je omgaat met je vergeetachtigheid. Ik zou daar echt pislink van worden. Schiet je natuurlijk ook niets mee op, dat snap ik… Die afhankelijkheid van anderen is iets waar ik zelf heel veel moeite mee heb gehad. Nu ik thuis zit kan ik alles weer zelf, maar ik weet nog dat ik dat destijds heel zwaar vond. Ik kijk weer uit naar je vlog van morgen.

  • Lisanneleeft 15 april 2015 / 12:25

   In het begin vond ik het ook verschrikkelijk, dat vergeetachtige. Ik heb dat ook nog niet zo heel erg lang (zo erg iig niet). Het frustreert me nog steeds wel, maarja… wat heb ik daaraan? Zonde van de energie om me daar druk over te maken 😛

 3. mariska 15 april 2015 / 12:22

  Jee wat een invloed kan de ziekte van lyme op een mensen leven hebben. Respect Lisanne Hoe jij daarmee om gaat!

  Groetjes Mariska.

 4. Vanessa 15 april 2015 / 12:39

  Mooie vlog! Ik heb nu al een veel duidelijker beeld van hoe je leven eruit ziet. De beelden laten veel meer zien dan foto’s. Vond het heftig om te zien dat je benen niet meer mee wilden. Je gaat er zo goed mee om, heb daar veel respect voor. Ik kijk alvast uit naar de vlog van morgen!

 5. Angelique 15 april 2015 / 12:46

  Lisanne je maakt echt het beste van een slechte situatie. Ik put veel positieve energie uit je vlogs. Ik hoop dat jij je vervult voelt door het maken van deze vlogs en de reacties die je krijgt. Die angst dat mensen het niet ‘leuk’ vinden was gelukkig nergens voor nodig.
  Ik zie uit naar je volgende vlog.

 6. Joanne 15 april 2015 / 12:53

  Heftig weer. Super knap dat je dit deelt <3

 7. Celeste 15 april 2015 / 13:14

  Wauw Lisanne, ik krijg echt zoveel respect voor je. Ik vind het echt super tof dat je dit met ons deelt. Ik denk dat er geen betere manier is om te laten zien wat Lyme met je doet dan op deze manier. Echt ik heb zoveel respect voor je, wat ben je toch een krachtig persoon. Ik hoop dat mensen zich bewuster worden van de problemen die dit kleine beestje me zich mee kan brengen. Oké, deze reactie is waarschijnlijk nogal chaotisch geschreven haha, maar ik kan de juiste woorden niet helemaal vinden. Maar wat ik wil zeggen is dat ik je zoveel bewondering voor je heb. Liefs!

 8. Jessica 15 april 2015 / 13:47

  Ook vandaag weer een heftig filmpje ,
  Jeejtje wat zo beestje allemaal wel niet veroorzaakt ,
  Heb gisteravond RTL
  Late night gekeken daar kwam ook een meisje die de ziekte van Lyme heeft ,
  Wat heftig allemaal zeg .
  Hopenlijk heb je vandaag een betere dag en kun je een beetje genieten van het mooie weer

 9. Tineke 15 april 2015 / 14:06

  Wat een leuk jurkje, mooie outfit draag je meid! Weer een mooie vlog, ik krijg nu een beter beeld van jouw leven en Lyme. Ik heb veel respect voor jouw meid!
  Liefs

 10. Anneloes 15 april 2015 / 14:49

  Wauw, nu bij deze vlogs besef ik me pas hoe positief jij in het leven staat. Ik lees al een half jaar je blogs, maar nooit beseft hoe het voor je is om Lyme te hebben. Echt heel knap dat je bij dit alles zo positief kan zijn. Respect voor jou!
  Ook heel dapper dat je zo je leven durft te delen op vlog. Leuk om te zien hoe je leven is (of eigenlijk soms ook niet leuk). Ik ben benieuwd naar de rest van de vlogweek!

 11. Linda 15 april 2015 / 15:05

  Wat heftig om te zien weer. Dit is wel dé manier om te laten zien hoe jij omgaat met de ziekte van Lyme, dit zegt zoveel meer dan foto’s… Heel dapper dat je dit allemaal met ons deelt!

 12. Eline 15 april 2015 / 15:55

  Ik had al veel respect voor je voor de manier waarop je zo positief in het leven staat en dat respect groeit met iedere vlog! Wat een powervrouw ben jij!

 13. lifesabout 15 april 2015 / 16:07

  Als ik de vlogs zo zie….wat ben jij een positieve bikkel dat je ondanks je vermoeidheid en je beperkingen nog zoveel voor elkaar krijgt, zoals de blog bijhouden!

 14. Harriët 15 april 2015 / 16:08

  Ik vind het trouwens zo godsgruwelijk knap dat je kan bloggen naast het ziek zijn. Ik kan dat er zelf echt niet bij hebben, heb ik echt zoveel bewondering voor. You rock!

 15. Vivian 15 april 2015 / 17:43

  Heel bijzonder om te zien, vooral dat je gewoon steeds een lach op je gezicht blijft houden terwijl het toch allemaal niet meevalt. Veel bewondering voor jou!

 16. Mirjam 15 april 2015 / 17:58

  Wat ben jij een bijzondere meid! Zo ontzettend knap hoe jij er mee om gaat en hoe positief je in het leven staat. Ik heb heel veel respect voor jou, en voor jullie samen.

 17. Renate 15 april 2015 / 18:12

  Ik blijf de vlogs heel fijn (leuk ook, maar dat klinkt weer heel raar eigenlijk in deze situatie haha) om te kijken! Ik herken nog steeds heel veel en ik blijf het inspirerend vinden hoe goed je met de situatie omgaat en zo positief blijft!

 18. Elize 15 april 2015 / 18:19

  Poeh, gisteren en vandaag vond ik toch wel heftig om te kijken. Het gekke is dat soms even de tranen in m’n ogen sprongen. Gewoon omdat het zo oneerlijk is wat zo’n klein beestje allemaal kan aanrichten. Toch overheerst er een positief gevoel na het kijken van je vlogs. Door hoe je ermee omgaat. Dat is echt heel inspirerend!
  Ook voor Tim heel veel respect. Echt mooi om te zien hoe hij je helpt.

 19. Caroline 15 april 2015 / 18:20

  Ongelooflijk, we hebben heel andere aandoeningen maar het alsof ik naar een fimpje zat te kijken hetgeen ik zelf had gemaakt. Echt alles! Van het vergeetachtige, tot idd ‘kan ik wel lopen?’, de pijnstilling… Wel confronterend, ben er even niet lekker van. 🙁

  • Lisanneleeft 15 april 2015 / 19:03

   Dikke knuffel Caroline! Is voor mij ook soms maar gek om te zien dat dit mijn leven is, je ziet jezelf (of iemand zoals jezelf) natuurlijk normaal niet. En de omstandigheden zijn natuurlijk best wel heftig, al besef je dat zelf misschien wat minder als je ‘gewoon’ je leven leeft.

 20. Anouk 15 april 2015 / 18:37

  Weer heel heftig om te zien hoe jij jezelf de dag door moet worstelen. Maar wat ben jij een kanjer!!!! Echt respect voor jou. Het lijkt me wel soms balen dat je vriend en jij niet samen liggen in een bed dat heeft waarschijnlijk ook met jou pijnen en slapen te maken. Nog maals ik vind je een kanjer

 21. Tiffany 15 april 2015 / 18:40

  Ontzettend knap hoe je met dit alles omgaat. Ik wist dat het erg was maar ik schrik er toch van hoeveel pijn je hebt en dat je benen op eens niet meer willen. Ik vind het ook erg knap hoe goed Tim voor jou zorgt. Al moet het voor jou ook niet makkelijk zijn om (deels) afhankelijk van hem te zijn. Ik heb heel veel respect voor zowel jou als voor Tim. Ik hoop dat het in de vlog van morgen weer wat beter met je gaat.

 22. Helma Warnders 15 april 2015 / 19:37

  Ben enorm onder de indruk wat het met jou en jouw leven doet. Ook je familie moeten een steun voor jou zijn. Wat fijn dat je op hen terug kunt vallen! En Tim! Zo lief en fijn dat hij jou helpt. En dat ook gewoon met een baan er bij. Respect!

 23. rehappy 15 april 2015 / 20:50

  Zoals heel veel hierboven al schreven; echt respect. Zo inspirerend hoe positief je in het leven staat. Je bent een topper!

 24. Jessica 15 april 2015 / 20:58

  Goed dat je door deze vlogs laat zien wat lyme met je doet. Het is een ongelooflijke rot ziekte.
  Heel veel respect voor jou!

 25. Ilse 15 april 2015 / 21:20

  Wat ben jij een kanjer zeg!!!
  Ik heb je filmpjes bekeken en moest echt een paar keer slikken…
  Daarna heb ik je filmpje bekeken van twee jaar terug, waar in je uitlegt wat je precies hebt. Wat ben je in de twee jaar achteruit gegaan…. Ik schrok er erg van!! Wat is de prognose van jouw ziekte?
  Lieve groetjes van Ilse

 26. Anita | mindjoy 15 april 2015 / 21:28

  Wat een rare gewaarwording moet het zijn als je benen niet mee willen werken. Fijn dat je zulke lieve mensen om je heen hebt die je elke dag weer helpen om de dag door te komen.

 27. Swaen 16 april 2015 / 00:25

  Wat vind ik dit ontzettend knap van je, zoveel dingen die voor anderen vanzelfsprekend zijn, zijn dat voor jou niet. Ik vind dat je er heel goed mee om gaat, je bent positief! Veel succes met de rest van de vlogweek.

 28. Linda 16 april 2015 / 09:20

  Ik vind het zo ongelofelijk knap en dapper dat je zo’n echte kijk in jou leven durft te geven! Heel erg dapper. Ik hoop ook echt dat dit een stukje bij mag dragen aan awareness zodat mensen zien wat het dagelijks inhoud om met zo’n slopende ziekte te leven, en dat het niet alleen pyjama party’s en theekransjes zijn. En ik hoop van harte dat je snel vooruitgang mag gaan boeken!

 29. sylvi 16 april 2015 / 09:25

  hoi lisanne,
  Ik lees sinds een half jaar jouw blogs en natuurlijk kijk ik nu ook jouw vlog. Wat mij hierbij opvalt is dat het lijkt (!) alsof je redelijk hebt geaccepteerd dat je ziek bent. Ook zie ik dat je aardig wat hulp krijgt van de lieve mensen in jouw omgeving. Zelf ben ik al jaren beperkt in mijn kunnen (diagnose: me, fibromyalgie, artrose) en toch blijf ik het lastig vinden hiermee om te gaan. Juist doordat ik goede en slechte periodes heb, ik blijf hierdoor continu over mijn grenzen heengaan. Wat ik vooral lastig vind is het gevoel dat ik heb dat ik minderwaardig ben. Onzin natuurlijk, maar mijn gevoel zegt zo vaak anders…
  Door het lezen van jouw blog kan ik het voor mezelf ook wat makkelijker maken en mag die lat soms wat minder hoog! Dank je wel dat je dit met ons wil delen! Succes met vloggen deze week!

 30. Evera 16 april 2015 / 10:36

  Wat ongelofelijk om te zien hoe Lyme je leven beïnvloed zeg. Ik vind het super knap dat je dit allemaal laat zien en het geeft ook wel een goed beeld hoeveel impact het maakt op je leven!

 31. Mar 16 april 2015 / 10:51

  Eigenlijk vind ik dit helemaal geen leuke fimpjes. Ik heb telkens een brok in mijn keel en ik vind het zo erg voor je! Door dit soort filmpjes word ik ook echt met mijn neus op de feiten gedrukt. Ik herken het wel, ik heb zelf CVS en moet ook vaak liggen. Maar ik ben het wel gewend. En om het dan op beeld te zien bij een ander vind ik dan vaak zo moeilijk. Ik vind het ook zo oneerlijk dat jij dit moet mee maken. Ik vind je ook echt een dappere meid, super knap van je hoe je dit allemaal te lijf gaat!
  *knuff*

 32. Heleen 16 april 2015 / 23:29

  Hi Lisanne, ik volg jouw blog al een aantal maanden. Ik reageer weinig, maar ik wil na het zien van je volgs van de afgelopen dagen toch even reageren. Wat dapper en stoer om jezelf te filmen, zelfs op je meest kwetsbare momenten. Ik vind het heel fijn dat je zo open bent over je ziekte, dat zorgt voor begrip. Ik vind je een prachtige meid, van binnen en van buiten. Je komt heel vriendelijk, positief en warm over. Ik lees je blogs en bekijk je vlogs met een glimlach en bewondering. Take care.

 33. Dina 17 april 2015 / 09:58

  Heftig hoor Lisanne, om dit zo te zien. Toen ik je een paar jaar geleden heb gezien leek het allemaal helemaal niet zo heftig. Je positiviteit is geweldig, dat maakt je een mooi mens!

 34. Anneleen 17 april 2015 / 19:08

  Fijn dat Tim je helpt met douchen! En goed dat je zo bij je anders terecht kan, om te eten 🙂 maar het blijft gewoon rot denk ik… Ik heb zoveel respect voor je positiviteit!

 35. Charlotte 20 april 2015 / 17:44

  Hey Lisanne,

  Ik bewonder jou voor je kracht en moed om door te gaan en om de energie te vinden om dit te filmen zodat anderen kunnen zien hoe het leven met een chronische aandoening kan zijn, wat er zich allemaal “achter de schermen” in een leven kan afspelen.

  Bedankt om ons een kijkje te gunnen in je leven en daardoor lyme (en chronische aandoeningen in het algemeen) weer iets bekender en bespreekbaarder te maken.

  Zou ik je mogen vragen wat je juist neemt/krijgt tegen de pijn (of noem je liever geen namen/merken) ?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.