Weet je nog, van dat internet dieet?

Weet je nog van het internet dieet waarover ik eerder schreef? Haha. Het schijnt dat goede voornemens meestal mislukken, en na 5 jaar is het eindelijk zo ver en lukt het. Gemiddeld genomen dan he. Goed excuus. Nouja, waar het dus op neer komt is dat mijn 30 dagen internet challenge mislukt is. Het was een mooi voornemen….

Maar we geven natuurlijk niet op!

bron

Goed… ik heb me er niet aan gehouden. Een week, of misschien wel twee. Maar lang geen 30 dagen. En ja… in het begin, vlak na die twee weken, ging het beter: ik dacht dat ik het onder controle had en dat ik nu wel zelf kon kiezen wanneer ik wel en niet het net op ging. Nou, zo werkt dat dus niet he. Op een of andere manier komt dat nogal vaak voor: ik ga net even een stapje verder dan ik kan… Dus. Niet helemaal gelukt!

Wat zal ik nu doen? Opnieuw beginnen met het internet dieet?

Ik weet het niet. Ik merk dat het toch ook een stukje ontspanning is die erin zit. Even Facebook chatten met een vriendinnetje, even een tweet sturen naar iemand met een complimentje of lekker rondstruinen op blogs…

Da’s gewoon fijn. Een vorm van ontspanning. Behalve als je de hele dag bezig bent met die vorm van ontspanning, haha. En ‘t is nog tijdrovend ook, want voor je het weet is de dag voorbij.

En dat wil ik natuurlijk voorkomen! Mijn nieuwe uitdaging?

Zorgen dat het internet mij op geen enkele manier afleidt van wat ik aan het doen ben. Wat betekent dat?

 • Dat ik slechts een ding tegelijk doe. Ben ik ergens mee bezig, dan ben ik daarmee bezig. Laten we het typen van een blog als voorbeeld nemen, stel je voor dat ik een blog moet/ga typen. Dan ben ik normaal gesproken aan het Instagrammen, Twitteren en Facebooken. En oja, ook nog een beetje bloggen, tussendoor.
  Da’s dus fout. Lijkt me duidelijk.
 • Blogs lezen hoort bij mijn ‘dagelijkse routine’, dat is prima, zolang ik niet afwijk van mijn standaard rondje. Want; dat is weer twee dingen tegelijk doen.
 • Internetten mag een vorm van ontspanning blijven, soms is het gewoon fijn om uren lang te niksen op het internet.
 • Dwangmatig blogs volgen en reacties achterlaten is nergens voor nodig. Niet nuttig ook. Dus, geen verplichting meer! (ja, dat was het wel)

Een stuk haalbaarder, dacht ik zo. En nu nog volhouden! Een aantal van jullie deden destijds ook mee aan het internet dieet, hoe gaat het daarmee? En voor de dames (en heren) die niet meededen, hoe zit het met jullie internet-gewoonten? Ben je verslaafd?

Als je beter wil begrijpen waarom ik dit wil doen, dan kun je dit artikel lezen, omschrijft het perfect. Te. Veel. Prikkels. Dat dus!

DELEN:

18 reacties

 1. Kelly Caresse 1 mei 2013 / 07:03

  Het lijkt me heel moeilijk om internet te vermijden al zou ik ook wel mogen minderen, ik herken het dat ik vaak ook meer dingen tegelijk doe, dat zou ik kunnen minderen 🙂

 2. Paulien 1 mei 2013 / 07:38

  Teveel tegelijk doen is echt heel herkenbaar!!! Ik had altijd de gewoonte om onder het tv kijken, ook op mijn IPhone bezig te zijn( FB, wordfeud, je kent ‘t vast…). Nu mag ik dat van mezelf niet meer. Als ik de tv aanzet, besluit ik een bepaald programma te kijken, dus gaat de telefoon uit handbereik. Dat werkt wel voor mij.

 3. Hester 1 mei 2013 / 08:18

  Geweldige plaatjes, haha :’) Ik moet ook meer letten op het laatste punt, me echt op één ding concentreren lukt meestal wel aardig.

 4. Martina 1 mei 2013 / 08:19

  Erg herkenbaar! Ook al heb ik veel belangrijke dingen te doen, ik ben zo snel afgeleid door het internet,,

 5. Ashleey 1 mei 2013 / 08:39

  Nee ik deed niet mee, althans ik wilde wel, maar het lukt mij gewoon niet. Ik ben altijd maar bezig op de computer en op internet. haha.

 6. Anouk 1 mei 2013 / 09:00

  Succes! Ik probeer ook één ding tegelijkertijd te doen, maar het gaat nu ook even mis: eigen blogs inplannen, tweetten en jouw blogpost lezen. Oeps!

 7. Ilse 1 mei 2013 / 10:36

  Bij mij valt het wel mee, denk ik, nog steeds.
  Als je nu echt elke dag uren doelloos op het internet surft en hier echt te veel tijd mee verliest, ja dat gaat te ver natuurlijk, maar anders? Internet hoort gewoon bij het leven tegenwoordig.

 8. Jennifer 1 mei 2013 / 11:45

  Inderdaad Internet is een stuk ontspanning, en moet geen dwang zijn. Mooi gezegd

 9. Lianne 1 mei 2013 / 11:50

  Ik probeer af te kicken en dat lukt me aardig goed! 🙂 (totdat mn vrienden me gaan smsen waar ik blijf op skype en facebook-chat enzo, haha)

 10. Lisa 1 mei 2013 / 12:20

  Nou, ik vind het al superknap dat je het meer dan twee weken volgehouden hebt! Dit ‘dieet’ klinkt al een stuk haalbaarder. Eén ding tegelijk doen probeer ik ook al jaren maar het lukt me nóóit! Misschien moet ik toch maar nog eens een nieuwe poging wagen.

 11. Suzanne 1 mei 2013 / 15:26

  Ik zou het ook moeten doen, minderen met internet. Maar het voelt als m’n enige vriend als iedereen op school/werk is haha

 12. Anne Solveig 1 mei 2013 / 19:51

  Wat goed van je! Ik blog heel veel en kijk op blogs. Verder doe ik niet heel veel op internet.

 13. Peet 1 mei 2013 / 20:29

  Herkenbaar, soms gaat het even goed hier, en dan opeens verdwaal ik weer in de prikkels van het internet. Tijd voor pauze is het dan.

 14. Ise 2 mei 2013 / 17:31

  Ik doe vaak ook meerdere dingen tegelijk op het internet en dat haalt mij concentratie ook weg, dat wil ik ook wel proberen te veranderen!

 15. Roxanne 4 mei 2013 / 21:53

  1 ding tegelijk doen werkt denk ik prima. Dan gaat alles sneller omdat je je aandacht erbij hebt. Het internet helemaal schrappen gaat niet, maar als je teveel moet van jezelf, is het niet fijn!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.