Welke raambekleding zou jij kiezen?

Inmiddels woon ik ruim twee jaar in het huis waar ik nu woon. Eigenlijk was het huis helemaal compleet toen ik er kwam wonen, zelfs de raambekleding was helemaal naar mijn zin. Op de benedenverdieping na, daar twijfel ik nog een beetje of er iets bij moet of dat ik iets zou moeten veranderen. Voor deze blogpost heb ik gekeken wat de alternatieven zijn voor de raambekleding die ik nu heb.

Houten of aluminium jaloezieën

Houten jaloezieën zijn een heel mooie optie, je hebt ze in verschillende houten kleuren. Dat geef een wat zachtere uitstraling, als je voor stoerder wil gaan kun je gaan voor zwarte jaloezieën. Ik vind dat wel een heel leuke look geven, maar als ik online kijk vind ik wit ook wel heel gaaf dat heeft een wat lichtere uitstraling, die kan ik ook wel waarderen.

Shutters

Als je wil gaan voor meer privacy en een stoere look kun je gaan voor shutters. Ik kijk hier weleens naar voor de voorkant van mijn huis, daar vind ik dat ik veel inkijk heb. Er zijn natuurlijk verschillende manieren om dat op te lossen. Bekijk ook zeker de keuken inspiratie even. Ik merk dat ik toch neig naar het donkere en stoere, als het gaat om raambekleding. Misschien is dat omdat dat een beetje de trend is op dit moment, maar ik denk dat het ook heel goed in mijn keuken zou passen.

Plisségordijnen

Plissé gordijnen zijn de gordijnen die ik heb hangen in mijn huis op de benedenverdieping. Heel erg fijne gordijntjes. Maar een klein nadeel is dat ze niet verduisteren, aangezien ik een lichte variant heb. Daar wil ik misschien nog iets aan doen. Ze werken wel heel goed en natuurlijk heb je en stuk minder inkijk. Je kunt ze gemakkelijk verplaatsen en vergroten of verkleinen. Als de zon schijnt doe ik ze bijna helemaal dicht, maar in de winter als het overdag een beetje donker is zijn ze natuurlijk helemaal open. En in de avond natuurlijk weer wat meer dicht, hoewel ik aan de achterkant niet echt inkijk heb.

Duo rolgordijnen

Duo rolgordijnen zijn ook super handig, deze kan je zo rollen dat je óf voor de helft er doorheen kan kijken, of ze helemaal dicht hebt, of je rolt ze als elk ander gordijn helemaal open. Superhandig! Ik heb dit gehad in mijn vorige appartement, daar was ik er echt heel blij mee. Als ik nieuwe raambekleding nodig had zou ik het zo weer overwegen.

Vouwgordijnen en rolgordijnen

Vouwgordijnen vind ik ook heel mooi en stijlvol. Aangezien ik al plissé gordijnen heb, is dit bij mij niet zo heel nodig. Maar als ik nog niets had hangen, zou ik vouwgordijnen zeker overwegen, ik vind het heel mooi en sfeervol! Juist ook omdat je zo veel stoffen kunt kiezen. Ook zijn rolgordijnen natuurlijk een optie.

Gordijnen

Wat wél iets kan toevoegen is een mooi gewoon gordijn over de hele breedte. Nu ik mijn overdaad aan planten heb weggedaan is er ruimte zat. Als ik kies voor exemplaren die het licht tegenhouden kan ik zo in de zomer de warmte wat buiten houden, dat lijkt me wel heel fijn! En ik denk dat er echt heel veel mooie opties zijn. Als je kijkt naar de foto helemaal bovenaan zie je dat het echt een sfeermaker zou kunnen worden in mijn woonkamer.

Dus… ik weet nog niet wanneer, maar die gordijnen komen er ooit wel!

Deze blogpost is een samenwerking

DELEN:

4 reacties

 1. Charlotte 16 september 2021 / 10:34

  Er zijn inderdaad zoveel verschillende soorten raambekleding mogelijk. Ik vind houten jaloezieën of shutters ook echt heel mooi!

 2. Darina 17 september 2021 / 06:56

  Ik vond dit deel van het inrichten ook wel lastig, er is zoveel keuze! Nu hebben we beneden gordijnen met een verduisterend effect en zonwerend. Dat is heel fijn, het houdt de warmte voor een groot deel buitenshuis.

 3. Petra 20 oktober 2021 / 08:47

  Mag ik jou vragen waar die leuke lamp vandaan komt ?
  En die oker kleur op de muur is gaaf

  • Lisanne 23 oktober 2021 / 12:53

   Dankjewel! Natuurlijk, de lamp is van Kwantum 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.