Welkom in de #lichtpuntjesmaand! Doe je mee?

Welkom in september, de lichtpuntjesmaand! Lichtpuntjesmaand is iets dat ik sinds een aantal jaar elke septembermaand organiseer. De dagen worden weer korter, de vakanties zijn voorbij, en persoonlijk word ik daar altijd een beetje minder blij van. Tijd om daar iets aan te doen, ik hoop dat je meedoet!

lichtpuntjesmaand2015

Bron van de originele foto

Wat is lichtpuntjesmaand?

Lichtpuntjesmaand is een maand waarin we gaan kijken naar de lichtpuntjes in ons leven. De alledaagse dingen die we soms niet meer zien, zoals ons fijne bed, de mensen om ons heen, lekker eten, het maakt niet uit. De kleinste dingen waar je tóch een beetje blij van kan worden, dát zijn lichtpuntjes.

Daar ga ik me deze maand meer op focussen!

Inmiddels is dit al de derde keer dat ik een lichtpuntjesmaand heb gehouden, steeds in een andere vorm. Het idee is geïnspireerd op de blog van Marloes, zij blogt het hele jaar door over haar lichtpuntjes, mega inspirerend. Het maakt niet uit hoe donker het is, er zijn áltijd lichtpuntjes. De kunst is om ze te leren zien.

Wat ga ik deze maand doen?

Komende maand ga ik meer letten op alle lichtpuntjes die zich om mij heen bevinden. Door ze te zien en op te merken dat ze er zijn word je blijer!

De volgende dingen zal ik deze lichtpuntjesmaand in 2015 gaan doen:

 • Wekelijks een overzicht met allemaal lichtpuntjes van afgelopen week posten op Lisanneleeft.nl
 • Mijn lichtpuntjes met je delen op Twitter en Instagram met de hashtag #lichtpuntjesmaand

Doe jij ook mee?

Jij kan ook meedoen! Je kan net als ik op jouw blog elke week een lijstje posten met jouw lichtpuntjes van afgelopen week. Maar je kan ook via social media meedoen door daar je lichtpuntjes te delen, gebruik dan de hashtag #lichtpuntjesmaand. Zo kunnen we allemaal elkaars lichtpuntjes zien, dat is super leuk!

Dus… vandaag begin ik! Je kan me volgen viaTwitter en Instagram. Doe jij ook mee?

DELEN:

28 reacties

 1. Tiffany 1 september 2015 / 18:20

  Ik doe mee super leuk!! Ik deel het hele jaar door mijn lichtpuntjes via mijn blog 🙂 maar via instagram zal ik het ook nog meer gaan doen.

 2. Madelon 1 september 2015 / 18:38

  Ooh wat een leuk initiatief. Ik zal eens kijken in welke vorm ik mee ga doen (:

 3. Sytse 1 september 2015 / 18:39

  Leuk! Ik ga iedere dinsdag een lichtpuntjes foto-overzicht maken.

 4. Dionne 1 september 2015 / 19:28

  Wat een leuk idee. Daar doe ik graag aan mee!

 5. Margot 1 september 2015 / 20:02

  Leuk idee, ik ga eens kijken of ik mee kan doen via IG!

 6. Lotte | TheBudgetBlog 1 september 2015 / 20:04

  Wat een fantastisch initiatief! Ik ga deze maand elke dag een paar lichtpuntjes in een boekje schrijven! Is voor mij ook wel een goed idee om wat meer op de positieve dingen te focussen. Ik zit momenteel nogal in een dip met Pfeiffer… En zoals je inderdaad echt mooi zegt: “Hoe donker het ook is, er zijn altijd lichtpuntjes” ♡

 7. Grietje 1 september 2015 / 20:28

  Mooi, ik lees regelmatig bij Marloes mee en vind het steeds weer inspirerend dus ik doe mee!

 8. Leonie 1 september 2015 / 20:49

  Ik doe al de 100 happy days, maar dat is half september afgelopen. Dus ik doe dit er gewoon bij!

 9. Bettie 1 september 2015 / 21:17

  Leuk! Ik post al wekelijks standaard op mijn blog en in een schriftje mijn leuke momentjes en soms lees ik het dan even terug als ik een dipje heb. Vrolijkt mij meestal wel wat op.

 10. Katrien 1 september 2015 / 22:44

  Leuk idee! Ik ga ze voor mezelf deze maand dagelijks in een schriftje noteren. Zodadelijk nummer 1 🙂

 11. Emily 1 september 2015 / 23:04

  Wat een ontzettend leuk en fijn idee zeg. Ik doe alleen al de 100 happy days challenge op instagram, dus dan is het misschien nogal dubbelop. Misschien dat ik ‘t wel op m’n blog doe. 🙂

 12. Evera 2 september 2015 / 08:50

  Wat een leuk idee zeg! Ik ga zeker proberen om deze maand ook wat lichtpuntjes te delen! 😀

 13. Marion 2 september 2015 / 09:32

  Leuk, Lisanne! Ik zit net midden in mijn 100 Happy Days, maar anders had ik zeker meegedaan.

 14. Deisy 2 september 2015 / 11:43

  Wat een leuk initiatief en natuurlijk wil ik hier aan mee doen 🙂 Yay! X

 15. Bianca Ronday 2 september 2015 / 11:46

  Dit is misschien net het geen wat ik op dit moment nodig heb. Zit een beetje in een negatieve flow en met een lichtpuntjes maand kan je niet anders dan naar de positieve dingen kijken. Ik doe mee. 🙂

 16. Baukje 2 september 2015 / 14:54

  Ooh wat leuk! Ik ben al druk aan het noteren en als ik een stapeltje heb dan ga ik ze posten op mijn blog 🙂

 17. Shelley 2 september 2015 / 21:14

  Dit vind ik super leuk idee! Ik ga ook mee doen. 😀 Ik zal ook via IG en mijn blog mijn lichtpuntjes delen. De wereld heeft meer lichtpuntjes nodig in deze tijd.

 18. Anneleen 4 september 2015 / 16:55

  Wat een mooi en inspirerend initiatief van je, Lisanne! 🙂

 19. Vivian 4 september 2015 / 19:46

  Ik doe ook mee! Vanaf komend weekend heb ik elke week een lichtpuntjeslijstje op mijn blog met allemaal dingetjes die me blij maken, kleine gelukjes, dingen waar ik dankbaar voor ben… gewoon allemaal lichtpuntjes dus!

 20. Tiffany 7 september 2015 / 00:21

  Ik doe ook mee! Zal in de vorm van een lichtpuntjes-lijst worden, één van de komende weken 🙂 Ik heb eerder deze week ook een gedicht (of schrijfsel eerder, hihi) over geluk geschreven. Dit vind ik wel passen bij de lichtpuntjesmaand, als ik er zo over nadenk! Ik denk dat jij dit misschien ook wel kan appreciëren, Lisanne 🙂 Hier is het linkje, hopelijk heb je er iets aan.
  https://imperfectiondefinesbeauty.wordpress.com/2015/09/04/de-kleinste-hoekjes/

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.