Een ontspanmomentje met Wellness Magazine

Wellness magazine… klinkt als een blad voor mensen die elke week naar de sauna gaan en verslaafd zijn aan zonnebanken en andere wellness uitstapjes. Waar komt dit verdraaide beeld van mij vandaan? Wellness magazine is een blad gericht op een zo gezond en ontspannen mogelijk leven (fysiek en mentaal!). Mijn mening? Die lees je in dit artikel!

wellness magazine

wellness magazine

Laten we beginnen met de cover. Heel mooi clean, rustig en basic. Maar die foto, ben ik de enige die hem prachtig vindt? Misschien vind ik hem wat minder goed passen bij de inhoud van het blad, maar ik vind de foto echt ontzettend mooi.

De uitspraak die er in koeienletters op staat geeft mij niet echt een positieve indruk, 4 kilo in een week afvallen is niet gezond. Althans, voor zo ver ik weet! Misschien is dit een van de redenen dat ik een verdraaid beeld heb van het Wellness Magazine…

De inhoudsopgave ziet er zo uit. Ziet er clean, overzichtelijk en rustig uit. Mooi! Inhoudsopgaven zeggen voor mijn gevoel altijd veel over een magazine.

Wat je onder andere in het magazine vindt: weetjes! Heel veel korte stukjes met leuke info. Soms vind ik de ‘verpakking’ van zo’n weetje nog een beetje droog. Het mag soms wel wat leuker en wat levendiger opgeschreven. Nu vergelijk ik dit met de Quest en het Psychologie magazine, want daar ben ik zulke ‘weetjes’ van gewend. (ze noemen het hier trends, maar dat zijn het in mijn ogen toch niet helemaal)

Heel leuk, gezondheid-apps!

Even een pagina waarop je de vormgeving goed kunt zien. Eigenlijk een beetje net zoals de voorkant; mooi clean, veel wit, maar toch ook fris door de mooie grote afbeeldingen en het gebruik van kleur. Dit vind ik echt een hele mooie vormgeving!

wellness magazine

Dit was een beauty issue en daarover gaat deze pagina dan ook. Over uitgroei, liptattoos en BB cream. Hoewel ik van de meeste beauty-dingen wel op de hoogte ben, stonden er toch nog voor mij nieuwe dingen in.

Een pagina over gezondheid, hiervan was ik niet helemaal op de hoogte. Maar dat maakt het juist extra leuk om te lezen, omdat ik hel wel heel interessant vind!

Enneh, wist je dat er zittend Zumba(!!!!!!) bestaat? Hoe cool is dat?! Ik heb Zumba weleens geprobeerd, maar dat was echt te intensief voor mij. Maar de zittende uitdaging zou ik best weleens aan willen gaan!

Ik heb het even opgezocht, maar het is voor mijn gevoel echt een minder intensief programma dan de ‘normale’ Zumba. Ik dacht even dat het ook geschikt voor rolstoelers was maar dat is (helaas) niet zo. Hopelijk ga ik het nog een keer uitproberen, want dit lijkt me echt heel tof!

Ook heel interessant voor mij, innerlijke rust. Ik denk dat dit magazine perfect aansluit bij mijn interesses, haha.

Dit is een kort, maar krachtig artikel, met veel praktische tips. Heel veel dingen in dit artikel wist ik al, misschien vrijwel alles. Maar wanneer je dit leest word je er meer bewust van dat het zo is, hoe het zit en hoe je het kan verbeteren. Er wordt niet echt de diepte in gegaan. Geen uitleg van wetenschappelijke feiten, niet verder ingaan op gevoel. En eigenlijk vond ik dat alleen maar heel prettig, kort maar krachtig!

Vrijwel alle teksten zijn kort

En dat is ook meteen wat mij opvalt aan het blad, veel korte weetjes, informatie, trends, heel veel kort. Het langste artikel is een interview of reisverslag, maar voor de rest bestaan de artikelen niet uit meer dan 2 pagina’s. En dat is kort, ook als je kijkt naar het gebruik van afbeeldingen en witruimtes in de opmaak. Hoeft niet slecht te zijn, helemaal niet, ik vind het soms juist wel prettig. Je leest het in een korte tijd, hebt weinig concentratie nodig en dus kan dit blad een ontspan-momentje voor tussendoor zijn.

Ook ook de ‘de volgende keer in…’ pagina bevestigt dat dit blad perfect aansluit op mijn interesses. Meditatie voor beginners en de wet van aantrekking. Super interessant!

Wanneer is het iets voor jou?

 • Als je houdt van korte (maar krachtige) artikelen
 • Je hebt interesse in je gezondheid, onspanning en eigenlijk dus je ‘wellness’
 • Wanneer je het belangrijk en leuk vindt om fysiek en mentaal  op je best te zijn en hierover te lezen

Wanneer is het niet iets voor jou?

 • Als hier je interesse juist totaal niet ligt
 • Je houdt meer van wetenschappelijk onderbouwde teksten en informatie
 • Als je een magazine wilt dat je voorziet van echt leesvoer. Je gaat geen enorme boekwerken of lange artikelen in dit magazine vinden namelijk!
 • Je vindt 4,95 te duur voor een magazine

Over dat laatste punt, als je hem te duur vindt, maar hij je wel heel erg leuk lijkt, dan heb ik een tip. Ze hebben namelijk op dit moment een aanbieding, voor 15 euro krijg je een jaarabonnement (6 nummers). Dat is een korting van 50%, dat is wel de moeite waard! De aanbieding vind je op de (zeer minimalistische) Wellness magazine website.

Als ik het goed heb is dit magazine gewoon te koop in de standaard winkels waar je tijdschriften kunt kopen, maar dat kan ik je niet met zekerheid zeggen. Ik heb het nergens heel duidelijk kunnen vinden!

Dus, ik hoop dat ik op deze manier een goede indruk van het magazine heb kunnen geven! Als je geïnteresseerd bent in health en wellness, dan zou ik zeker eens een kijkje nemen! Kende jij dit magazine al?

9 reacties

 1. Yolande 15 oktober 2012 / 13:33

  Lijkt me best een tof blad! Alleen niet om een abonnement op te nemen, wel leuk voor een keertje!

 2. Desi 15 oktober 2012 / 15:16

  Hm ik zou t zelf niet kopen denk ik, maar als ik t een keer in de wachtkamer bij de tandarts/huisarts zie liggen, zou ik t wel lezen.

 3. Kimberly 15 oktober 2012 / 15:18

  De vormgeving van het blad ziet er in ieder geval al goed uit! 🙂

 4. tineke 15 oktober 2012 / 15:59

  lijkt me een heel fijn tijdschrift, met goeie tips! Ga ik zeker even uitproberen

 5. Hester 15 oktober 2012 / 16:36

  Ziet er mooi uit, ook wel leuke onderwerpen en die korte artikelen vind ik ook totaal geen probleem. Bij vijf bladzijden haak ik al gauw af, dan denk ik neh laat maar…

 6. Liann. 15 oktober 2012 / 18:02

  Ik denk dat ik hem een keertje ga kopen. Klinkt erg interessant 🙂

 7. Mariel 15 oktober 2012 / 20:05

  Klinkt best leuk! Zittend Zumba heb ik nog nooit van gehoord maar ga ik eens naar kijken 🙂

 8. Ilse 15 oktober 2012 / 22:55

  Niet iets waar ik mijn geld aan besteed!

 9. Danique 16 oktober 2012 / 08:28

  Hmm, normaal hou ik wel van dit soort bladen maar toch trekt het mij niet echt. Ik ben inderdaad meer van de langere artikelen ;).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.