Wendy, een zoektocht naar geluk

Misschien heb je het al wel meegekregen: ons land is een nieuw magazine rijk. En wel die van Wendy, Wendy van Dijk. Ze heeft haar eigen magazine over geluk én een online magazine, Wendyonline.nl. Vandaag geef ik je een impressie van het magazine en laat ik je weten wat ik van het magazine van Wendy vind!

wendy-een-zoektocht-naar-geluk

Mijn verwachtingen

Mijn eerste indruk was: hé, dat is opvallend. Wendy  van Dijk met een eigen magazine, én online. Vooral dat laatste vond ik opvallend, maar begrijp ik ook wel.

Het onderwerp is natuurlijk helemaal mijn ding, maar ik zag de combinatie met Wendy van Dijk nog niet helemaal voor me. Om eerlijk te zijn dacht ik bij voorbaat al dat het niets zou worden, totdat ik wat stukken online langs zag komen (geschreven door Marike! Wendyonline wordt geschreven door verschillende mensen). Die stukken waren zeker wel heel leuk, dus toen ik het blad in de schappen zag liggen besloot ik die ook een kans te geven.

Ik ben benieuwd…

inhoud-eerste-nummer-wendy

De inhoudsopgave. Ik vind dit altijd een fijne overview van hoe een magazine eruit ziet, hoe de onderwerpen zijn verdeeld enzo.

wendy's-bruiloft

In dit eerste nummer staan een boel prachtige foto’s van Wendy’s bruiloft. Nu ben ik daar niet direct mega geïnteresseerd in (ik zou er ook geen roddelblad voor kopen bijvoorbeeld), maar de foto’s zijn wel heel mooi en hebben een bepaalde sfeer. Fijne plaatjes!

nieuwe-baan-dit-trek-je-aan

Praktische tips, leuk! Wat trek je aan naar je nieuwe baan?

nicole-buch-in-wendy

Vind ik minder boeiend: allemaal verhalen van bekende mensen. Ik lees net zo lief verhalen van ‘onbekende’ mensen zoals jij en ik. Toevallig vind ik dit stuk over Nicole Buch wel erg leuk, juist omdat het thema geluk er weer zo in naar voren komt! En natuurlijk omdat Nicole een bijzonder verhaal heeft.

niets-gebeurt-zomaar

Fijn: een stuk van een filosofe over toeval.

boeken-die-gelukkig-maken

25 Bekende mensen over het boek dat hen gelukkig maakt. Heel erg leuk om te lezen! Hoewel ik dit ook net zo leuk had gevonden om te lezen als het niet-bekende mensen waren geweest die hun favoriet deelden.

IMG_7716

Het een en ander over recepten en eten…

wendy-yoga-bikram

En yoga! De foto’s zijn echt heel mooi bij dit stuk, ook bij andere stukken trouwens.

Over yoga hebben we inmiddels allemaal wel het een en ander gelezen, ik vind dit niet meer zo heel boeiend.

een-zoektocht-naar-geluk

Het eindoordeel? Ik ben eigenlijk positief verrast! Ik snap dat Wendy gebruik heeft gemaakt van haar netwerk en er daarom veel bekende mensen in staan, maar van mij had dat niet zo nodig gehoeven. Verder vind ik de onderwerpen leuk, veel van de stukken goed en vind ik het eigenlijk gewoon een heel fijn tijdschrift! Echt een feel-good tijdschrift!

Het tijdschrift is overal wel te koop (ik kocht het bij de AH) en kost €5,95. Verder is het ‘online magazine’ gewoon gratis online te volgen, zeker een aanrader!

wendy-onlineIk blijf Wendy online zeker weten volgen, en wie weet koop ik het magazine ook nog vaker! Is het iets voor jou, het magazine van Wendy? En/of het online magazine?

DELEN:

36 reacties

 1. Kelly Caresse 30 december 2014 / 06:30

  Helemaal nooit van gehoord, wat tof dat wendy deze kant op gaat. Ik hou wel van verhalen van zowel bekende als onbekende mensen. Fijne review!

 2. Marion 30 december 2014 / 06:37

  Zeker een fijne review, want ik heb ook heel erg mijn twijfels. Laat ik eerlijk zijn, ik had mijn oordeel al klaar en dat was niet positief. Nu ik jouw artikel lees is de twijfel nog niet helemaal verdwenen, maar denk ik dat ik er toch eentje ga kopen. Gewoon eens kijken.

 3. Sylvia 30 december 2014 / 07:09

  Ik was al benieuwd naar dit tijdschrift, ziet er goed uit! Ik denk echter dat ik het bij de website houd, ik vind de tijdschriftprijzen altijd zo hoog..

 4. Ilse 30 december 2014 / 07:16

  Mij zegt het niet zoveel qua onderwerpen en de cover had wat mij betreft wel wat moderner en flitsender gemogen.

 5. Dina 30 december 2014 / 07:18

  Wow, ik leef echt onder een steen volgens mij. Ik heb dit helemaal niet meegekregen, dat Wendy van Dijk een eigen tijdschrift en website heeft! Het lijkt me een heel mooi en inspirerend tijdschrift als ik jouw foto’s zo zie. Als ik vandaag naar de supermarkt ga, zal ik er eens kijken of het tijdschrift daar te koop is, even doorheen bladeren kan geen kwaad. 😀

 6. Aukje 30 december 2014 / 07:48

  Vorige week zag ik het in de winkel liggen. Het ziet er mooi uit. Maar zelf heb ik een moeite met bekende Nederlanders die dan ook nog een tijdschrift willen. Daardoor zou ik het zelf niet zo snel kopen. 🙂
  Toch maakt de review me toch wel nieuwsgierig, maar ik houd het dan ook bij de online versie.

  • Angela 30 december 2014 / 08:40

   Dit wist ik ook niet.. Wel heel mooi vorm gegeven moet ik zeggen.
   maar 6 euro is toch wel weer prijzig (al zijn de meeste tijdschriften dat natuurlijk tegenwoordig),
   De website is een goede aanrader 🙂

 7. Petra 30 december 2014 / 08:40

  Ik heb het tijdschrift ook gekocht en was net als jij aangenaam verrast. Wel had ik hetzelfde als jij, niet bekende Nederlanders was ook, misschien wel beter, geweest. Ik vond de vormgeving fijn en anders dan andere magazines. Schrijfstijl was ook prettig. Ik ben benieuwd naar het vervolg.

 8. Patricia Schmitz-Heres 30 december 2014 / 08:57

  Mijn eerste reactie toen ik hoorde dat ze een magazine uit ging brengen was: zij ook al? Ze is de zoveelste BN’er met een eigen tijdschrift. Van mij hoeft dat allemaal niet zo nodig. Ik zal het tijdschrift ook niet zomaar kopen denk ik. Dan moeten er echt a eens artikelen instaan die me interesseren. Maar ik koop sowieso niet snel een tijdschrift. Misschien dat ik wel eens online ga kijken. En wie weet in de toekomst dat ik hem koop. Ik zou wel een combinatie willen zien tussen bekend en onbekend Nederland, waarbij de BN’ers dan een rol wat meer op de achtergrond hebben. Je kan dan best één artikel wijden aan een BN’er, maar het merendeel van de artikelen dan toch aan onbekende mensen.

 9. Anita 30 december 2014 / 09:00

  Ik zag t voorbij komen idd, leuk maar ik denk ik idd geen ga aanschaffen en het bij online houdt. Geef mij maar Flow 😉

 10. Eline 30 december 2014 / 09:20

  Lijkt me wel een lekker positief blad, en dat vind ik altijd wel leuk!

 11. Janine 30 december 2014 / 09:22

  Mhh, ik vind de voorkant niet heel aantrekkelijk maar de onderwerpen waarover geschreven wordt lijken me dan wel weer erg interessant. Ik vind de prijs dan weer een beetje aan de hoge kant maar wie weet wint mijn nieuwsgierigheid het binnenkort en schaf ik ‘m ook een keertje aan..

 12. Joyce 30 december 2014 / 09:37

  Leuk! Ik was al erg benieuwd naar het tijdschrift, en denk dat ik hem straks ook maar ga meenemen :d

 13. jenn 30 december 2014 / 09:37

  Ik had al gehoord dat ze een tijdschrift zou gaan uitbrengen, maar ik wist niet dat het er al was. Het lijkt wel of je als bn’er tegenwoordig niet meer meetelt als je geen eigen blad hebt.. Van mij hoef het ook niet zo nodig, maar het klinkt in ieder geval wel als een feelgood-blad. Misschien geef ik het wel een kans.

 14. Daantje 30 december 2014 / 09:41

  Opzich wel leuk, maar voegt het ook echt iets toe aan al die andere tijdschriften die er al zijn, vraag ik me dan af…. En hoe lang houden ze het vol om met nieuwe onderwerpen te komen zonder in herhaling te vallen??

  • Lisanneleeft 30 december 2014 / 13:47

   Ik denk inderdaad dat dat een uitdaging voor ze gaat zijn! Maar wie weet pakt het wel heel goed uit? Ik weet het niet, ben in elk geval erg benieuwd hoe dat gaat lopen…

 15. Yara 30 december 2014 / 09:56

  Ik zag hem al bij de supermarkt liggen, maar nog steeds trekt het me niet heel erg aan. Ik vind het wel leuk dat jij hem nu behandeld op je blog, want daardoor lijkt ‘ie me wel een stuk leuker!

 16. Annemijn 30 december 2014 / 10:06

  Dit kende ik nog niet. Scrollen door het artikel dacht ik steeds: oh dat zou ik ook wel willen lezen, oh en dat ook! Lijkt me echt een heel leuk magazine. Ik ben benieuwd naar het artikel van Buch.

 17. Elize 30 december 2014 / 10:06

  Ik dacht ook in eerste instantie dat het niks zou zijn. Nu heb ik m’n mening wel wat bijgesteld maar ik denk dat het nog steeds niet ‘het’ tijdschrift voor mij is. Denk niet dat ik hem zou kopen.

 18. marieke 30 december 2014 / 10:18

  Ah wist niet dat het nu al in de winkels lag, tof! Ziet rr best tof uit, ik hou ook juist van de verhalen van bnn’ers, al zou ik er inderdaad net als jij nooit een roddelblad voor kopen 🙂

 19. MySimplySpecial 30 december 2014 / 10:55

  Het ziet er niet verkeerd uit! Toch lees ik tegenwoordig steeds minder tijdschriften, dus ik denk niet dat ik m ga kopen.

 20. Manon 30 december 2014 / 11:59

  Ik wist helemaal niet dat zij een eigen tijdschrift had!

 21. Tamarah 30 december 2014 / 12:04

  Wat leuk dat je het tijdschrift Wendy onder de loep hebt genomen. De inhoudsopgave heb ik door gelezen en ik vind het nogal veel. Ik krijg de indruk dat alles in één keer aangestipt moet worden. Ik las dat het tijdschrift 4x per jaar uitkomt dus in dat opzicht begrijp ik de hoeveelheid wel. Zelf ben ik dol op Psychologie Magazine en Flow. Ik vraag me af of die blad echt iets toevoegt en onderscheidend genoeg is. Ik ben nog niet overtuigd 🙂 .

  • Lisanneleeft 30 december 2014 / 13:46

   Daar ben ik inderdaad ook erg benieuwd naar. Ik ben heel benieuwd wat ze gaan doen bij een tweede nummer!

 22. Xaviera 30 december 2014 / 12:09

  Ik heb met het blad in mijn handen gestaan maar het sprak mij niet zo aan toen ik er doorheen bladerde. Vooral al die BN-ers, dat hoeft voor mij niet zo. Maar ik moet zeggen dat ik nu bijvoorbeeld wel nieuwsgierig ben geworden naar het artikel over de boeken. Wie weet geef ik het nog een kans :).

 23. Samantha ♥ 30 december 2014 / 12:11

  Ik heb een tijdje terug ergens gehoord dat ze een tijdschrift zou krijgen. Ik wil hem zeker wel kopen! Ik vind Wendy een leuke vrouw en ik houd wel van zulk soort tijdschriften. 🙂

 24. Inge 30 december 2014 / 13:35

  Wij hebben er hier ook één liggen, gratis bij een oudejaarslot. Ik heb ook mijn twijfels, soms vind ik dat BN’ers alles maar blijven ‘uitmelken’ maar ik zal hem toch maar eens doorbladeren! 🙂

  • Lisanneleeft 30 december 2014 / 13:45

   Haha, ik kreeg er ook eentje vlak nadat ik hem had gekocht! Nu heeft mijn moeder er ook eentje, haha 😀

 25. Emma 30 december 2014 / 15:40

  Bedankt voor deze review, ik was namelijk erg benieuwd naar de binnenkant!
  Ben daarover enthousiaster dan mijn indruk van alleen de cover. Misschien toch kopen als ik ‘m tegenkom 🙂

 26. Iris 30 december 2014 / 17:53

  Voor mijn gevoel is het weer een van de vele lifestyle-/feelgoodtijdschriften.

 27. ingrid 30 december 2014 / 17:59

  Leuk dat je er een review over geschreven hebt, het lijkt me nog best een leuk tijdschrift. Had ik niet verwacht, want ik vind Wendy helemaal niet leuk. Van mij mag ze van de tv verdwijnen, dus ik zal haar zeker niet steunen door haar tijdschrift te kopen, hoe leuk het ook is.

 28. Miranda 30 december 2014 / 20:25

  Fijn artikel dit want ik zag de voorkant in de winkel, heb staan twijfelen maar toch niet ingekeken. Toch lijkt het me nu na het lezen van je artikel wel een erg leuk tijdschrift.

 29. EigenParfumerie 31 december 2014 / 01:35

  Mijn eerste reactie was ‘ weer een bekende Nederlandse vrouw die een eigen magazine maakt’. Maar als het zich goed onderscheidt van de andere bladen biedt het perspectief. Ik ben benieuwd.

 30. Sandra 22 februari 2015 / 12:19

  Aangezien het al weken niet meer te koop is en de redactie mij adviseerde om het tijdschrift van iemand te lenen, ben ik erg blij met dit uitgebreide artikel! Heel erg bedankt! PS,…, iemand nog een exemplaar over..? 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.