Wetenschap, maar dan extra leuk!

Ben jij nou geïnteresseerd in wetenschap, maar heb je niet de kans om op dat gebied een studie te gaan volgen? Heb je daar geen tijd of energie voor? Super! Dan heb ik de oplossing. Wetenschap101 is een (video) blog van een aantal experts op het gebied van oa wiskunde, natuurkunde en sterrenkunde. Zij gaan steeds de uitdaging aan om een leuk weetje of verschijnsel uit te leggen in 101 seconden.

Droog blijven in de regen

Ik hoop dat het goed te begrijpen is, ook voor een complete leek. Zelf heb ik een beta vakkenpakket gehad op de Havo, daar was ik goed in. Daarom is het nu natuurlijk ook extra leuk dat ik op dit gebied veel dingen herken, terwijl ik die normaal nooit meer tegenkom. Grappig dat dat de dingen zijn waarvan je denkt ‘jeetje die ga ik NOOIT van mijn leven meer gebruiken!’ Zo zie je maar dat je ze toch meer zou kunnen gebruiken dan je toen dacht, je kunt het bij zo veel dingen toepassen. En dat laten ze zo zien!

Om het af te leren nog meer filmpjes!

Waarom is de lucht blauw?

Het recht van de slimste

Logisch!

Vriendjespolitiek op het songfestival

Briljant toch, al die filmpjes? Dit wilde ik graag met jullie delen. Omdat ik het zelf heel tof vind, maar ook omdat ik weet dat veel van jullie dit ook leuk zullen vinden. Kende jij wetenschap 101 al? Welk van deze filmpjes vind jij het leukste, en waarom dan?

DELEN:

7 reacties

 1. Naomi 5 augustus 2012 / 09:07

  Ik vind het alleen al leuk door het droge dialect. Toffe filmpjes!

 2. Anneke 5 augustus 2012 / 10:32

  Bij die eerste zat ik al van “uhhh…”. Te moeilijk voor mij, haha.

 3. Marike - LIVWOW.nl 5 augustus 2012 / 21:21

  Ik kende het nog niet, maar vind het echt heel tof! Al die ingewikkelde berekeningen bij wiskunde, natuurkunde en scheikunde snapte ik nooit omdat het vaak een ver-van-mijn-bed-show was, maar dit is duidelijk! Handige praktijkvoorbeelden! 🙂

 4. Ilse 7 augustus 2012 / 23:23

  Leuk om te weten en dit verveeld ook niet omdat het zo kort duurt. 🙂

 5. emily 18 augustus 2012 / 21:01

  Ik kon dit nog niet haha maar wel erg interessant zeg!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.