Wie schrijft, moet bloggen

Zelf ben ik overgehaald om te gaan bloggen door Dutchproblogger. Daar ben ik nog steeds heel erg blij mee. Blij dat ik mijn ei kwijt kan. Blij dat mensen mijn blog lezen. En heel erg dankbaar dat ik door mijn blog gemotiveerder ben dan ooit.


Foto door gmacorig op Flickr

In het begin zag ik steeds allemaal andere bloggers. Ik volgde vooral grote blogs, grote beautyblogs. Deze meiden hebben het zo goed voor elkaar dat dit hun baan is. Toen dacht ik al, bloggen, waarom doe ik dat zelf niet? Toen ik op een van deze blogs een link zag naar Dutchproblogger ben ik wat gaan lezen. Toen ik klaar was met lezen was ik om.

En zo maakte ik mijn wordpress blog aan, aan de hand van zijn startgids. Elke dag ben ik een stukje gaan schrijven. Doordat ik elke dag een stukje moest schrijven bleef ik nadenken. Wat vind ik leuk, wie ben ik, wat wil ik, waar word ik blij van, waar krijg ik kracht van? Want dat is wat ik wil laten zien op mijn blog.

En doordat ik mezelf steeds weer deze vragen stel wordt het steeds duidelijker. Het wordt steeds duidelijker wie ik ben en wat ik wil. En misschien wordt het zelfs steeds duidelijker hoe ik kan bereiken wat ik wil. Door mijn blog leer ik mezelf beter kennen.

Maar doordat alles wat ik wil steeds duidelijker wordt wil ik ervoor knokken. En doordat ik ook weet wat ik daarvoor zou moeten doen kan ik er ook voor knokken. En door de reacties die ik daarop krijg, krijg ik ook steeds meer kracht om ervoor de knokken.

Zou het niet goed zijn voor iedereen om zichzelf zo te leren kennen en te motiveren? Want dat is toch wat we willen weten? Wat we willen, waar we op zoek naar zijn, hoe we dit kunnen bereiken, en dan uiteindelijk de kracht vinden om het te kunnen bereiken.

Dus kun jij en beetje schrijven en heb je nog geen blog? Maak er NU eentje aan! Dan ga ik dit weekend keihard werken aan school, inhalen wat ik de afgelopen weken heb gemist. En beginnen aan mijn profiel werkstuk. Als je een blog hebt, wat zijn de voordelen die jij hieruit haalt? En als je nog niet blogt, waarom niet?!

11 reacties

 1. Danique 4 december 2010 / 14:06

  Ik vind het heerlijk om te bloggen. Je kunt je ei kwijt en ik zou ook niet zonder mijn blog kunnen. En je hebt gelijk, door te bloggen leer je jezelf kennen. Ik weet niet precies waarom, maar het is wel zo 🙂

 2. Lis. 4 december 2010 / 14:48

  Ik vind het heerlijk om te schrijven. Ik heb al wat blogs gehad, maar toen gestopt omdat het niet ‘Lisa’genoeg was.
  Ik heb inderdaad het gevoel dat ik mezelf beter leer kennen. Maar soms worstel ik inderdaad met dezelfde vragen.

  Ik moet ook bekennen dat ik niet elke dag schrijf. Ik heb ook bijna geen volgers. Maar toch ga ik door, puur voor mezelf. Om mezelf beter te leren kennen.

  Zelf ken ik ook alleen maar de grote (en wat kleine beautyblogs) maar persoonlijke blogs vind ik gewoon veel lekkerder en leuker te lezen =)

 3. Ilse 4 december 2010 / 17:51

  Het grootste voordeel wat ik uit bloggen haal is dat ik dingen kan vertellen die me dwarszitten en dat ik daar reacties op krijg die vaak opbeurend zijn of die juist zo leuk zijn dat ik meteen weer een blog erachteraan wil gooien.
  En daarnaast leer je een hoop mensen kennen, mensen die vrienden van je worden. Digitale vrienden wel te verstaan, maar vrienden zijn vrienden. Mijn blog is een luisterend oor voor mijn leven.

 4. Brigitte 4 december 2010 / 21:48

  Ik schrijf eigenlijk om leuke dingen niet te vergeten.. anders is het zonde, heb je een leuke dag gehad maar een maand erna weet je er niets meer over 🙂

 5. Saskia 5 december 2010 / 09:58

  Ik vind het ook heerlijk om te bloggen!
  Zou een leven zonder blog me niet meer kunnen voorstellen…

 6. Kimberley 5 december 2010 / 17:26

  Ik kan vooral mijn ziel kwijt in verhalen schrijven, maar bloggen vind ik ook fijn. Het is als een soort dagboek voor me. Om mezelf terug te kunnen zien in de afgelopen jaren of maanden. Het is meer om te zien wat voor keuzes ik heb gemaakt en wat die keuzes van me hebben gemaakt. Hopelijk word ik ooit net zo’n goede blogger, dan dat ik als schrijver nu al zo ver ben.

 7. ioon 6 december 2010 / 07:24

  Een hobby, een uitlaatklep, een dagboek, een uitgebreid fotoalbum. En ik heb er een hoop leuke mensen mee leren kennen. 😀

 8. Sharr2403 6 december 2010 / 10:07

  Precies wat Ioni allemaal zegt :).
  Zou het ook niet meer kunnen missen, terwijl ik toch pas een klein half jaartje bezig ben…

 9. Bram Wittendorp 6 december 2010 / 16:00

  Dutch Problogger is volgens mij voor vele bloggers een voorbeeld, zelf ben ik ook besmet met bloggen, ik heb hetzelfde ik schrijf over verschillende onderwerpen en dan wordt je brein altijd weer geprikkeld.

  Groetjes,

  Bram
  Een mede-blogger

 10. Josianne 6 december 2010 / 20:32

  Ik blog zelf niet maar ik zit er wel steeds vaker over na te denken.. Het lijkt me toch wel heel leuk om te doen eigenlijk!

 11. Femke 3 november 2013 / 17:56

  Ik schrijf al zo lang en sinds een half jaar wil ik YouTube-filmpjes gaan maken en een blog bijhouden. Maar pas vanaf januari 2014, waarom, omdat ik het zo heb ingepland. Maar nu krijg ik er steeds minder zin in, hoe word ik weer geïnspireerd om weer te gaan schrijven en te filmen?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.