Wijntjes of schoenen?

Waar kies jij voor, geef je je geld uit aan wijntjes of aan schoenen? Ga je een avondje gezellig uit met je vrienden of koop je een mooi paar nieuwe schoenen? Ga je liever op vakantie of koop je een mooie Louis Vuitton tas? Moeilijke vragen, dacht ik eerst.


Via weheartit.com

En toen ging ik erover nadenken. Vooral kiezen tussen de vakantie of de designertas lijkt voor veel meiden een issue. Voor de een is het volkomen vanzelfsprekend om voor de vakantie te kiezen, maar er zijn ook veel dames die liever met een mooie tas aan hun arm lopen.

Vlak nadat ik hierover nadacht las ik ergens dat er onderzocht was waar je nu gelukkiger van wordt. Spullen of ervaringen? De uitkomst was dat je van ervaringen gelukkiger werd. Ik moet eerlijk toegeven dat dat voor mij inderdaad ook zo voelt. Als ik 30 euro had ging ik liever een avondje stappen dan dat ik een paar pumps koop.

Maar weet je wat me nou nog leuker lijkt? Als je een vakantie kan boeken met de wetenschap dat je dan daar een mooie designertas kan kopen. Daar ga ik voor zorgen, dat ik het over een paar jaar gewoon allebei kan! Wat is voor jou belangrijker, iets materialistisch of een ervaring?

13 reacties

 1. Madelon 9 maart 2011 / 08:22

  Als het om kleinere bedragen gaat dan kies ik snel voor iets materialistisch (zoals die pumps), maar gaat het om grotere bedragen dan heb ik liever de ervaring. Ik ga dan liever op vakantie dan dat ik een dure tas koop.

 2. Lieke 9 maart 2011 / 08:37

  Ik ga toch liever voor de ervaring. Maar ik moet zeggen dat spullen kopen soms ook wel erg fijn werkt haha ^^

 3. Nathalie 9 maart 2011 / 12:11

  Leuk stuk. Ik las jaren geleden over dit wetenschappelijk onderzoek in MindMagazine. Ze zijn beide belangrijk.
  Maar als ik dan toch echt moet kiezen ga ik voor de ervaring, voor iets nieuws beleven.
  Ik vind shoppen leuk, maar het voegt voor de rest niets toe aan wie je bent als persoon (je karakter).
  Daarnaast bestaan echte geluksmomenten voor mij toch echt uit dingen doen en beleven samen met een ander 🙂 daarbij is geld natuurlijk altijd handig 😉

 4. Liz 9 maart 2011 / 12:43

  Ik zou eerder voor de tas dan op vakantie gaan. Ik houd niet van op vakantie gaan eigenlijk. Ik vind het doodeng om mijn huis alleen te laten, om niet gauw terug te kunnen.

 5. Rianne 9 maart 2011 / 16:18

  Vakantie of cooourse!

  Die tassen raken één keer uit de mode.

 6. Olga 9 maart 2011 / 16:32

  Absoluut de schoenen, want van wijn ga ik echt op mijn kop staan. En schoenen worden hier met liefde ontvangen en gebruikt 🙂

 7. Lydia 9 maart 2011 / 17:15

  Ik ga voor de tas of de schoenen (of iets anders leuks natuurlijk). Ik hou niet van uitgaan, ik hou niet van wijn, en een vakantie vind ik minder belangrijk dan een goed paar schoenen of goede bh. Wat niet inhoudt dat ik niet van ‘de ervaring’ houd, maar dat gezellige avondjes gratis kunnen zijn en goede kleding helaas niet. 😉

 8. Danique 9 maart 2011 / 20:52

  Een vakantie gaat bij mij absoluut voor een designertas, maar de schoenen gaan voor de wijntjes. Dan drink ik wel water haha. Maar als ik mag kiezen tussen schoenen en een gezellig avondje met vriendinnen, dan kies ik voor het laatste. Tja, het ligt er gewoon net aan wat voor ervaring/wat voor materialistische spullen er tegenover elkaar staan denk ik.

 9. petra 10 maart 2011 / 00:54

  Tussen wijn en schoenen ga ik voor de schoenen, maar uit met vriendinnen of schoenen, dan word het vriendinnen. Ik heb liever de ervaring, want dat blijft je bij en daar word ik veel blijer van dan van schoenen!

 10. Polkadotflying 10 maart 2011 / 14:09

  Duidelijk de ervaring 🙂 Schoenen slijten, de herrinering aan een ervaring blijft 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.