Leuk om te doen: Worksheets! (+last minute Valentijn cadeautip!)

Waar ik me afgelopen vakantie (alweer een tijd geleden dus!) mee bezig gehouden heb? Het invullen van worksheets! Op het net vond ik een aantal worksheets in het thema positief/creatief denken. Het leek me leuk om er eens mee aan de slag te gaan, en dat beviel goed! Vandaar dat ik graag deze tip met jullie deel.

Met dank aan Lianne van theselfhelphipster.com (kijk hier voor haar artikel over de worksheets) maakte ik kennis met de worksheets van Jessicamullen.com. En ze zijn zo leuk dat ik ze graag met jullie wilde delen!

Het zijn werkbladen met een soort achterliggende gedachte. De bedoeling is veelal om op een leuke manier erachter te komen wat je wilt, zodat je dit op een rij kunt zetten. Zo ben je je ervan bewust en kun je het aantrekken (volgens de wet van aantrekking inderdaad).

Je kan ze allemaal vinden onder de tag worksheets, maar dit zijn mijn favorieten:

 • 99 Things to love about… en 60 things I love about…     (Valentijnstip!)
  Dit zijn twee werkbladen waarbij de opdracht is om dingen die je over een bepaald iets leuk/fijn/aangenaam vindt. Dat zou van alles kunnen zijn! Je werk of opleiding, je leven in het algemeen, je moeder, je partner, je huis, ga zo maar door. Denk dat dit heel erg fijn is om in te vullen wanneer je er even doorheen zit! Of gewoon om voor jezelf op een rij te zetten en jezelf aan het denken te zetten over wat je ‘ergens’ nu precies zo leuk aan vindt.
  Uiteraard vul je voor Valentijn op de puntjes de naam van je lover in. Uitprinten (of gewoon zelf een ‘sheet’ maken op mooier papier), in een mooie enveloppe, en voilà! Wedden dat hij/zij daar blij van wordt!
 • Universal Grocery list
  Een werkblad waarop je antwoord geeft op de vraag: ‘What I want, and what I want more of?’ Op die manier maak je een soort wishlist voor (voornamelijk) niet-materiele dingen. Super handig en leuk om bij te houden! Hierover schreef ik al eerder dit blogje.
 • Gathering Momentum
  Een soort ‘at the moment’ werkblad met verschillende vakjes en vragen die je moet invullen. Deze vind ik erg tof!
 • The Daily self-love worksheet
  Dit is een worksheet die draait om liefde voor jezelf, en weer om je verlangens op een rij te zetten. Welke gevoelens wil je ervaren, welke dingen zou je willen uitproberen, wat wil je graag?

Zelf heb ik in elk geval veel lol gehad met het invullen van deze tabbladen. Ik werd er vrolijk van! En ik vond het fijn om tegelijkertijd lekker creatief bezig te zijn. Aanrader ook om dit eens te doen op een dagje dat je het internetdieet volgt, dan heb je opeens zeeën van tijd! Verder denk ik dat ik ze in een map ga doen en, wanneer ik meer worksheets ontdek, deze erbij gaan.

Ik weet dat een aantal van jullie het vreselijk zullen vinden, maar ik denk ook dat een aantal van jullie het zeker kunnen waarderen. Mijn tip is dus om in dat geval eens even een uurtje aan de slag te gaan met de worksheets van Jessica Mullen! En als iemand nog tips heeft voor andere leuke worksheets, let me know! Ik ben altijd op zoek, haha. Is dit iets voor jou?

39 reacties

 1. Laura 14 februari 2013 / 07:15

  Wat een leuk idee om van die werkbladen in te vullen! Zo ‘verplicht’ je jezelf om eens goed over jezelf na te denken 🙂 dit ga ik proberen! The daily self-love klinkt goed 🙂

 2. Ingeborg 14 februari 2013 / 07:18

  Wat een super leuk idee, maar zoiets heb ik mijn vriend gegeven 🙂

 3. Charlotte 14 februari 2013 / 07:45

  Wat een leuk idee!
  Ik ga dit zeker eens doen 🙂
  Happy Valentine! <3

 4. joyce 14 februari 2013 / 07:53

  Oo leuke bezigheid voor als je in een dip zit !

 5. Ashleey 14 februari 2013 / 08:06

  Wat ontzettend leuk! Ik ben altijd wel iemand die er van houd om lekker creatief bezig te zijn en om lijstjes enzo te maken. Dat geeft mij ook soms rust. Vroeger toen ik in groepstherapie zat, moest ik een lijstje maken van alle complimentjes die ik had gekregen in die week en dat was ook zo leuk!

  • Lisanneleeft 14 februari 2013 / 11:31

   Ohh, dat klinkt inderdaad super leuk! 😀 Normaal sta je daar helemaal niet zo goed bij stil 😛

 6. Josephine 14 februari 2013 / 08:32

  Wat leuk deze sheets! Vooral de Universal Grocery list lijkt mij leuk om in te vullen. Handig ook, ik heb vaak dingen in mijn hoofd, maar wordt er naar gevraagd, dan weet ik het niet meer.

 7. Irene 14 februari 2013 / 08:36

  Leuk deze sheets op een rijtje! Ik lees heel graag over ‘self-help’, maar heb nog nooit echt iets voor mezelf op papier gezet. Dit lijkt me echt leuk om een keer te doen!

 8. Kim 14 februari 2013 / 08:43

  Wat ontzettend leuk dat je dit deelt! Ik ze direct allemaal geprint, ready for listing!

 9. LounaBeauty 14 februari 2013 / 09:53

  Leuk die bladen. Wel confronterend ook denk ik! 🙂 Ik weet niet of het echt helemaal wel wat voor mij is. Ben zelf iemand die heeeeel nuchter is. Dus misschien ben ik hier wat te opstandig voor hahaha. Maar het is het proberen waard. 🙂

 10. Manon 14 februari 2013 / 11:44

  Heb wel wat positieve sfeer nodig aangezien het echt net uit is met mijn vriendje na ruim 2jaar, bijna 2,5 jaar.
  Super idee!

 11. Kimberly 14 februari 2013 / 11:48

  Wat leuk deze sheets! Ik ga de The Daily self-love worksheet eens invullen 🙂

 12. Vera 14 februari 2013 / 11:56

  Die zijn inderdaad leuk! Ben ze al eens eerder tegen gekomen, maar misschien moet ik er ook maar eens mee aan de slag.

 13. Mariska Hoppens 14 februari 2013 / 12:00

  Bedankt voor het delen van dit bericht! Ik heb ze allemaal uitgeprint! Altijd leuke blogs Lisanne!

  Wil iemand een keer op mijn fashion website ‘New Yorker Online Shop’ een gastblog schrijven? Inclusief een link naar je eigen website.

 14. Miranda 14 februari 2013 / 12:45

  Ik ken het helemaal niet, maar ga het wel onthouden, ziet er ontzettend leuk uit

 15. Anouk 14 februari 2013 / 13:08

  Wat een leuk idee! Wij hebben in m’n studentenhuis op de wc zo’n soort lijst hangen met allemaal lijstjes van 10. Dus 10 plaatsen waar je heen wilt, 10 mensen die je wil bezoeken, 10 dingen waar je je niet meer druk om gaat maken enz. Een beetje het zelfde idee maar dan met z’n allen en iemand vult iets in als diegene iets weet dus het hoeft niet ineens vol. 🙂
  Leuke blog heb je trouwens! Ik ontdekte hem vandaag 🙂

 16. Jesdiny 14 februari 2013 / 14:50

  Fijn!! Had het inderdaad ook gezien, maar weer helemaal vergeten. Ga het uitprinten!

 17. Gerrianne 14 februari 2013 / 16:03

  Dit soort lijstjes maken zijn helemaal het einde! Je wordt er altijd zo vrolijk van! Echt leuk om te zien dit, met je gedeelde tips. Ik ga nog eens kijken naar de worksheets van haar !

 18. Hester 14 februari 2013 / 16:26

  Ik dacht eerst dat je van die planningbladen bedoelde, haha, weet ook niet waarom 😛 Maar wel leuk ideeën, vooral die ‘gathering moments’! Ik vind mijn blog toch ook al wel een soort van worksheet, eigenlijk!

 19. ilse 14 februari 2013 / 16:34

  Leuk zeg die sheets en dan ben ik ook vaker creatief bezig. 🙂

 20. Suikerspinsels 14 februari 2013 / 16:41

  Superleuk dit, ik had ze bij Lianne ook al gezien 😀 Dit is echt tof om te doen, ben eigenlijk ook wel benieuwd of er meer van zulke sheets te vinden zijn (heb alles van die site al liggen ^^)

  • Lisanneleeft 14 februari 2013 / 18:47

   Ja, goed idee! Had dat artikel eigenlijk nog helemaal niet gezien (denk dat je er in een ander artikel ook naar verwezen hebt :P).
   Zet hem er even bij 😀

 21. Annouska 14 februari 2013 / 19:24

  Oeh die is leuk, ik ga ze straks even printen. 😀

 22. Lisanne 14 februari 2013 / 19:47

  Ik ga jouw favorieten zeker invullen!

 23. Joyce 14 februari 2013 / 23:09

  Super leuk! Op de pabo doen we dit soort dingen ook vaak. Ik vind ‘t altijd heel leuk om in te vullen!

 24. Kelly 15 februari 2013 / 16:45

  Fijn idee, van die bladen. Als ik dat soort dingen invul, heb ik altijd het gevoel dat ik mijn leven zo lekker op orde heb! Ga ik zeker eens gebruiken, thnx voor de tip!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.