Wow, ik ben oud, it’s magic!

Jep, ik ben oud, 26! Vandaag geworden. Het is een bijzondere leeftijd voor mij, vooral om wat er het afgelopen jaar is gebeurd. En: wat de plannen eigenlijk waren en wat ik verwacht had. Want een jaar geleden zag het er allemaal een stuk minder rooskleurig uit.

In de planning voor mijn 25e verjaardag (vorig jaar dus) stond het geven van een knalfeest. Helaas was ik veel te ziek om een feest te geven of om mensen om me heen te hebben. Nu moest dat zo’n knalfeest worden omdat… nouja, ik heb het al eens eerder geschreven. Ik deelde eerder dat ik een moment in mijn hoofd had, nu is dat moment voorbij. Ik had mijn levenseinde gepland voor vóór mijn 26e verjaardag. Als ik zo ziek zou blijven als ik was, dan kon ik niet meer verder leven. Ik wilde graag herinnerd worden als de gezonde, sprankelende, rennende, stralende, zorgeloze Lisanne, die van de eerste dertien jaar van mijn leven. Zo zou ik geen volle dertien jaar ziek zijn geweest, als ik zou stoppen op mijn 25e. Dan was ik toch nog het grootste deel van mijn leven kerngezond geweest! Dat idee vond ik fijn en ik kon gewoon niet écht niet meer. En toen gebeurde er een stukje magie, ruim een half jaar geleden. In Villa MediGrün en daarna. En nu ben ik 26. Ik ben 26! En ik leef. Het is onbeschrijflijk hoe dat voelt.

Ik haalde mijn sportkleding onder het stof vandaan…

Dezelfde schoenen als mijn vader. Mijn vader heeft alleen een nieuwere versie, haha. Hij loopt nog steeds elke week!

De dinsdag voor mijn verjaardag kreeg ik mijn cadeau van mijn ouders: hardloopschoenen. Ja, echt.

Yeah! Mijn schoenen matchen gewoon bij de kleding die ik al had (voor yoga toen ik een tijdje bijengif gebruikte dat een aantal maanden geweldig gewerkt heeft).

Het bewijs

De woensdag voor mijn verjaardag ging ik met mijn vader een rondje hardlopen. 2 minuten hardlopen, 2 minuten wandelen. En dat vier keer. En zo maakte ik weer mijn eerste stukje hardlopen, 2 kilometer. Dat je in plaats van het plannen van je levenseinde gaat hardlopen is de allermooiste wisseltruc die je een mens kan geven, toch? Ik vind van wel! Dat is het mooiste verjaardagscadeau dat ik heb gehad, ooit.

Het afgelopen jaar was een rollercoaster. Als ik kijk hoe ik er een jaar geleden bij lag had ik nooit gedacht dat ik een jaar later hier zou zijn. Het gaat met ups en downs, ik heb soms echt nog wel erg slechte momenten. Maar als je naar het gemiddelde kijkt stijgt mijn kwaliteit van leven absoluut, en dát is waar het om gaat. Het is een droom om ooit weer rond te rennen als dat meisje van 13 deed (daar ben ik nog niet, ik had een dijk van een conditie, haha). Maar wel een droom om naartoe te werken! Terug naar de atletiekbaan.

Bedankt voor al jullie steun het afgelopen jaar! Zonder jullie had ik dit geweldige cadeau niet gehad.

38 reacties

 1. Patricia 13 juli 2018 / 21:34

  Gefeliciteerd ❤ zo mooi om te lezen, ook wel verdrietig.. maar je bent zo positief!! You rock.

 2. Jacqueline 13 juli 2018 / 21:35

  Wauw, echt fantastisch dat je bent gaan hardlopen, dat dat gewoon weer kan.
  En gefeliciteerd natuurlijk!

 3. Marion 13 juli 2018 / 21:41

  Ik krijg er toch een beetje kippenvel van. Zo fijn te horen dat het steeds beter met je gaat.

 4. Marjan Verkuijl 13 juli 2018 / 21:44

  pfff, kippenvel en natte oogjes…. zo fijn dit! geniet ervan!

 5. Kimberley 13 juli 2018 / 22:20

  Wow, echt zo fijn om te zien dat het nu zoveel beter gaat dan een jaar geleden! Geweldig dat je weer kan hardlopen, je bent echt een powervrouw!

 6. Darina 14 juli 2018 / 08:21

  Geweldig dat je weer kunt gaan hardlopen! En gefeliciteerd 🌸

 7. Romy 14 juli 2018 / 09:05

  Kippenvel van jouw verhaal! Het is je zo ontzettend gegund dat je nu van dit soort kleine dingen kunt genieten! En tegelijkertijd is jouw verhaal juist ook een reminder voor mij hoe dankbaar ik eigenlijk mag zijn voor kleine dingen in het leven, zoals dat ik kan lopen en buiten van de zon kan genieten ♥

 8. Linda 14 juli 2018 / 09:08

  Hier word ik echt even stil van <3 Gefeliciteerd nog met je verjaardag Lisanne, je bent de grootste doorzetter die ik ken!

 9. Gelukjes van Maris 14 juli 2018 / 09:27

  Je bent een topper. Ik wens je een onvergetelijke dag vol lieve mensen lekkere taartjes en leuke cadeautjes

  X

 10. Karin 14 juli 2018 / 09:48

  Ik schreef het als eens eerder volgens mij maar ik word hier echt zooooo blij van Lisanne. Er is niemand die ik het meer gun dan jij.

 11. Schellynck Tamara 14 juli 2018 / 10:45

  Fantastisch om te lezen hoe het gaat met je!! Momenteel zit ik in een downperiode, met heel veel pijn, extrême vermoeidheid, en heel veel vragen. Ik hoop ook elke dag op zo een ommezwaai, om terug mijn energieke ik te zijn. En als ik dit hier dan lees, krijg ik weer wat hoop, spontaan in tranen bewogen. Ik hoop voor jou, dat het deze richting verder mag gaan. Heel veel geluk!! En een uiteraard, een goede gezondheid toegewenst!knuffel, Tamara x

  • Lieke 3 augustus 2018 / 13:02

   Wat verdrietig om te horen Tamara. Ik wens jou veel sterkte. Hopelijk komt er een periode aan met veel ups! Ik ben de afgelopen twee jaar ook heel ziek geweest en weet hoe frustrerend het is.. Liefs

 12. Lieke 14 juli 2018 / 11:07

  Van harte gefeliciteerd met je 26e verjaardag! Ik ben zo ontzettend blij voor je dat je het leven weer kan vieren!

 13. Meinke 14 juli 2018 / 13:03

  Gefeliciteerd, wat goed en zo bijzonder! Het is een hele lange weg die je bent gegaan en je bent al zo ver gekomen, zo top…

 14. irene | tussenmarsenjupiter 14 juli 2018 / 16:56

  Zo fijn om te lezen dat het zo goed met je gaat! Slechte momenten zullen er altijd zijn. Zonder dieptepunten geen hoogtepunten zeker? Gefeliciteerd met je verjaardag! Je bent echt een voorbeeld van doorzetting en positiviteit! You go girl!

 15. mandy 14 juli 2018 / 17:07

  Kippenvel… dit is je zo gegund 💗

 16. Johan van tiel 14 juli 2018 / 17:08

  Heel gaaf dat het zo goed gaat!

 17. Iris 14 juli 2018 / 17:15

  Alsnog gefeliciteerd! Wat een bijzonder jaar moet het zijn geweest. Op naar een mooie toekomst.

 18. Julia 14 juli 2018 / 21:38

  Een dagje te laat, maar alsnog van harte gefeliciteerd lieve Lisanne! Ik ben zo blij dat het zo veel beter gaat dan een jaar geleden! En wauw, dat je gewoon weer een stuk heb hardgelopen! Wat een mooi cadeau <3

 19. Elisabeth 14 juli 2018 / 23:10

  Echt zo fijn om te lezen hoe goed het met je gaat! Echt bizar dat je eerst dacht niet meer 26 te worden en nu ben je 26 en ziet je leven er totaal anders uit! Ben echt heel blij voor je en nogmaals van harte gefeliciteerd!

 20. Suzan 14 juli 2018 / 23:52

  Oeps, een dag te laat, maar alsnog hartelijk gefeliciteerd!!
  En wat ga je snel vooruit. “Gewoon” een stukje kunnen hardlopen. Wie had dat gedacht.
  Geniet ervan en hopelijk heb je een hele leuke verjaardag gehad.

 21. Laura 15 juli 2018 / 17:05

  Gefeliciteerd en geniet ervan!

 22. Hilde 16 juli 2018 / 10:32

  Wat mooi om te zien. Ik en mijn vriend hebben ook gedoneerd en blijven je volgen. Ook je uiterlijk en uitstraling wordt anders…je ben een mooi jonge volwassen vrouw geworden. Hilde.

 23. Rosita 16 juli 2018 / 16:54

  Van harte gefeliciteerd met je verjaardag! Fijn om te lezen dat het beter met je gaat. Je was zo ziek en nu hard lopen met je vader. Wauw! Heel bijzonder.

 24. Audrey 16 juli 2018 / 19:14

  Wat heerlijk om dit te lezen en je energie bijna door het scherm te voelen. Van harte gefeliciteerd, Lisanne!

 25. Maaike 16 juli 2018 / 22:22

  Wat geweldig om te lezen Lisanne, het is je zo gegund!

 26. Marianne 17 juli 2018 / 14:14

  Super mooie blog om te lezen! Fijn dat het nu zo goed gaat, ik bewonder je positiviteit ook heel erg.

 27. Ise 23 juli 2018 / 15:00

  Wat een verhaal… Het is je zo van harte gegund! Hopelijk gaat dit levensjaar nog veel meer van zulke momenten geven!

 28. Jessica 23 juli 2018 / 19:55

  Wat super dit moment en wat een keerpunt. Op naar die super conditie!

 29. Mariska 24 juli 2018 / 21:43

  Heel mooi om te lezen dit en dat het zo anders is dan wat je eerder in gedachten had. Engeltjes om je heen!

 30. Daan 26 juli 2018 / 20:35

  Ik lees dit met een flinke glimlach. Blij dat ik een kleine bijdrage heb kunnen leveren aan je behandelingen. Zet ’em op, topper!

 31. Lieke 3 augustus 2018 / 13:05

  Zó zó fijn voor je!! Woow, hardlopen in plaats van doodgaan… Inderdaad wat een magie is dat.
  Ik ben de afgelopen twee jaar heel ziek geweest en kon nauwelijks het huis uit. En ook ik krabbel de afgelopen maanden steeds meer op.
  Vandaag ben ik een stukje gaan wielrennen met mijn vriend! Zo lekker dat dat weer kan.
  Ik wens je nog heel veel magische momenten toe!! 🙂

 32. alexa 10 augustus 2018 / 00:09

  Wauw ik vind het echt zo knap dat je zo ontzettend positief blijft. Hoewel ik niet weet hoe je dip dagen zijn vind ik je een sterke vrouw! Dat je nog lang hier mag zijn met ons alle!

 33. Anja - Minimalist Dutchie 7 september 2018 / 13:00

  Wauw meid, wat een verhaal! Knap dat je er zo sterk in staat; hoop dat er nog heel veel mooie jaren in gezondheid en geluk aan je leven toegevoegd worden.

 34. Ilse 23 april 2019 / 10:58

  Jeetje, wat fijn voor je. Ik ben twaalf jaar en kan nog veel leren van je. Hoe jij zo positief in het leven staat! Ik heb eigenlijk een vraagje: kan je van jouw ziekte genezen?

  ❤❤

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.