Xenos mini fotostudio (mijn mening!)

Al eerder schreef ik een stuk over de mini fotostudio van de Xenos, die ik van Sinterklaas kreeg. Nu heb ik hem een tijdje in gebruik en aangezien ik een avondmens ben, heb ik hem veel gebruikt! Tijd om nu echt eens mijn mening te geven!

De reden dat ik hier nog eens een stukje over schrijf is eigenlijk omdat ik erg tevreden ben. Sinds ik de fotostudio gebruik kan ik ook ‘s avonds foto’s maken en krijg ik steeds meer plezier in het maken van foto’s!

Zoals je ziet werken de lampjes nog perfect. Ik was bang dat deze het gauw zouden begeven, maar dit is niet gebeurd. Een punt is wel dat je twee stopcontacten in de buurt moet hebben, maar dat kan ook makkelijk opgelost worden met een verlengsnoer natuurlijk. Het licht dat ze geven vind ik zelf heel natuurlijk, zelden is het gebeurd dat ik een rare gloed weg moest photoshoppen.

Vrijwel alle foto’s die ik tegenwoordig maak zijn gemaakt met behulp van de mini fotostudio. Het is namelijk ook overdag (vooral met donker weer) een goede ondersteuning voor bij het natuurlijke licht.

De achtergrond die erbij zat gebruik ik niet. Ik vind het leuker om zelf al een achtergrond te hebben in mijn foto, in plaats van die erbij te bewerken door het gebruik van het blauwe doek. Op het moment zit er verpakkingsmateriaal op de achtergrond (deze zat bij de verpakking van mijn clip in extentions)

Het statiefje dat erbij zat gebruik ik om outfit foto’s te maken. Zo heb ik hier geen hulp bij nodig en kan ik gewoon werken met de zelfontspanner op mijn camera. Tegenwoordig maak ik elke week een outfit post, dus deze gebruik ik ook vaak! Het statiefje gebruik ik niet in combinatie met de mini fotostudio, omdat ik vaak uit verschillende hoeken fotografeer.

Dus, heb jij een blog waarvoor je vaak (product)foto’s maakt, dan is deze fotostudio een aanrader! 30 euro en te koop bij de Xenos. Wat vind jij van de Xenos mini fotostudio? Een verrijking voor mijn blog? (En misschien ook wel die van jou?)

20 reacties

 1. xx_Patries_xx 25 januari 2012 / 08:55

  ik heb hem ook, en voor sommige dingen is hij zeker handig om te gebruiken maar vind hem ook wat aan de kleine kant waardoor je vaak de naden van de studio ziet dat vind ik wel jammer

 2. Miranda 25 januari 2012 / 11:37

  Ik heb hem ook gezien, maar heb hem niet gekocht. Ik was laatst bij een winkel waar ze alleen maar spullen verkopen zoals fotocamera’s , accessoires en toen kwam ik ook een foto studio tegen. Deze was ook 30 euro, maar een stuk groter ^^ Ik heb hem overigens niet gekocht, aangezien de camera en toebehoren al best prijzig waren 🙂 Toch lijkt het mij wel heel erg handig:D

  • Marthe 15 februari 2013 / 16:20

   Hi,

   Waar kan ik die studio van jou dan vinden?

   alvast super bedankt,

   Marthe

 3. Lisa 25 januari 2012 / 11:43

  Oh, ziet er goed uit! Bedankt voor de tip 🙂 Nog veel plezier ermee 😀

 4. Daniëlle 25 januari 2012 / 13:25

  Lijkt me wel handig als je echt specifiek dingen op de foto wilt zetten!

 5. Liz 25 januari 2012 / 18:09

  Grappig dat je zo positief bent, ik ben er juist neatief over. Mijn lampjes begaven het wel na 5 keer en ik vind het dus wel een onding. 😉

  • Lisanneleeft 25 januari 2012 / 18:23

   Gek is dat! Misschien was die van jou gewoon een productiefoutje? (Of ik heb gewoon geluk :P)

 6. Lyanne 26 januari 2012 / 09:20

  Bedankt voor dit blogje. Ik was al een tijdje van plan om deze studio bij de Xenos te kopen voor mijn eigen blog. Ik hoop dat hij nog te koop is!

 7. Joyce 26 januari 2012 / 18:09

  Handig setje is het he 🙂
  Ik heb er zelf wel eens gebruik van gemaakt, maar maak eigenlijk nooit productfoto’s, dus zal ‘m zelf niet willen hebben. En daarbij heb ik een levensechte fotostudio voor mensen, dus als ik toch eens een product wil vastleggen doe ik gewoon in de studio 🙂

 8. Milou 27 januari 2012 / 22:31

  Lijkt mij super handig zo’n studio…
  Kun je ook gewoon een witte achtergrond doen??? 🙂

 9. Anne 28 januari 2012 / 10:42

  Die lampen zijn wel handig, maar zo’n studiootje is heel makkelijk zelf te maken precies zoals jij het wilt. Er zijn erg veel DIY’s over, moet je maar eens kijken als je daar interesse in hebt. Ik improviseer meestal wat met een achtergrondje over/om een kruk, werkt meestal prima. Ik mis alleen goede lampen, maar ik schat de kwaliteit van de Xenos studiolampen ook niet erg hoog.

 10. Jet 29 januari 2012 / 15:21

  Echt leuk, zoiets zou ik ook wel willen hebben!
  Jammer dat ik nu een beetje krap bij kas zit.

  Liefs Jet

 11. Steven 6 maart 2012 / 19:03

  Thanks voor je post. Zocht deze studio daar mijn vriendin me er op wees. “Studioset van 170,- gekocht..!” ” Oh oke, verkopen ze ook bij de Xenos voor 30.-”

  Great…

  Hoe dan ook, ziet er prima uit! Papier al als achtergrond geprobeerd? A3 in kartonpapier in alle kleuren is ook super handig. Wat je nog wel kan doen is een oud wit laken over je studio heen, gat er in maken en daarmee de foto maken. Dan krijgt je product geen zwarte reflectie van waar je staat.

  Veel plezier er verder mee, zo te zien heb je dat zeker. 😉
  -Steven.

 12. Anne 8 januari 2013 / 15:59

  Ik zat er ook al over te denken om dit te kopen, lijkt me erg handig!

 13. Serena 14 januari 2013 / 23:31

  Leuk! Bedankt voor dit handige artikel. Deze ga ik morgen ook kopen alleen ik wil graag een witte achtergrond! Enig idee wat ik zou kunnen gebruiken?

 14. Youri 4 maart 2014 / 00:08

  Heei, Is hij nog verkrijgbaar ?
  Zoek al een tijdje zo een ding en anders waar krijg je er nog een ?

  Liefs Youri

 15. Steven 4 maart 2014 / 00:38

  Youri: ik heb een foto-tent (product studio), die is net even een stapje professioneler. Nooit gebruikt, geen tijd voor gehad. Interesse?

 16. julien 4 maart 2014 / 16:36

  hoi steven wat vraag je voor jouw versie
  je kunt me mailen naar juliensmit@live.nl
  en misschien ook wat foto’s ervan

  Gr julien

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.