Xenos mini fotostudio

Hoewel Sinterklaas ons huis oversloeg, is hij wel bij oma langs geweest. En hij bracht een opvrouwbare fotostudio van de Xenos! Een leuker cadeautje had ik niet kunnen bedenken, haha. Jullie zijn vast benieuwd naar foto’s en mijn mening!

Ik krijg steeds meer lol in het maken van foto’s. Alleen het weer bederft een heleboel! Dat donkere weer van deze tijd vind ik maar niets. Gelukkig kan ik met dit setje toch ook nog ‘s avonds foto’s maken.

Dit is hoe je het setje hoort te gebruiken, hier is hij al uitgeklapt zoals je kunt zien. Er zitten twee lampjes bij, een statiefje en de fotostudio zelf. Alleen één groot minpunt…

Dat achterdoek is blauw, wat ik niet echt praktisch vind. Ik had liever gewoon een mooi wit achterdoek gezien! Maar gelukkig ben ik ook nog een klein beetje creatief…

Dit is hoe ik het setje gebruik. Er komt nog wel een betere oplossing, want dit met A4tjes is natuurlijk niet ideaal. Maar dit werkt een stuk fijner dan met dat blauwe doek!

Mijn eindoordeel
Ik ben natuurlijk geen ervaren fotografe, dus ik kan niet zeggen of dit nou goed spul is. Wel kan ik zeggen dat ik het fijn vind werken. Leuk voor beginners zoals ik, en handig voor beautybloggers die producten willen fotograferen maar daar overdag geen tijd voor hebben.

De lampjes worden wat heet en de snoertjes zijn niet heel lang dus je moet dicht bij het stopcontact zitten. Het doek is blauw, wat ook jammer is. Maar verder ben ik heel erg tevreden! Het setje kost 29,99 en is te koop bij de Xenos.

En oja, het statiefje is natuurlijk ook errug leuk speelgoed! Nu kan ik foto’s van mezelf maken, hahaha. Vinden jullie het leuk als ik outfits laat zien, of liever niet? En hebben jullie verder nog ideeën wat voor stukjes ik kan maken met behulp van mijn nieuwe spulletjes?

14 reacties

 1. Liz 6 december 2011 / 09:41

  Bij mij waren de lampen na 5 keer gebruiken stuk, dus in mijn geval was goedkoop duurkoop 🙁

 2. xx_Patries_xx 6 december 2011 / 13:16

  leuk, ik heb hem ook ik heb aan de andere kant een witte kleur op het doek dus die gebruik ik…, maar vind hem wat klein dus ik kan niet altijd alles erin krijgen zonder dat je de randen van de studio ziet helaas

 3. Sanne 6 december 2011 / 14:44

  Misschien werkt het blauwe doek als greenscreen. In photofiltre heb ik namelijk een functie dat ik de achtergrond wit of een andere kleur kan maken, dan zou ik dus precies de blauw kunnen pakken om hem wit te maken. Ideetje? 🙂

  • Lisanneleeft 6 december 2011 / 20:09

   Dat zou inderdaad heel goed kunnen! Alleen zou een stuk makkelijker zijn als- ie al gewoon wit was. Scheelt een hoop moeite, haha. Maar ik ga het wel eens uitproberen!

 4. Laura 6 december 2011 / 15:32

  Leuk!
  Die statief is inderdaad handig om outfit foto’s te maken! Die ik zelf altijd leuk vind om te zien!

 5. Kimberley 6 december 2011 / 18:45

  Echt leuk haha. En outfit foto’s lijken me heel leuk om te zien ja 😀

 6. Riek 6 december 2011 / 20:37

  Het blauwe is meer gemaakt om wit-op-wit te vermijden, zodat photoshoppers er een andere achtergrond aan kunnen geven.

  • Illilise 6 december 2011 / 22:47

   Ik wilde deze reactie net plaatsen. Het is ideaal voor photoshoppen waarmee je foto’s veel mooier vrijstaand kan maken en een echt witte achtergrond kan geven. Met een wit doek loop je snel het risico dat het niet kraakhelder is. En zo kan je ook makkelijk een andere achtergrond geven etc.

   • Lisanneleeft 7 december 2011 / 00:46

    het blauwe doek is wel gekreukeld… en die kreukels zie je heel erg op de foto’s. Ik heb geen idee op wat voor manier je het blauw moet photoshoppen, maar shop je die kreukels ook makkelijk weg?

    • Bertine 7 december 2011 / 23:23

     Kan je het doek niet strijken? Als je bang bent dat dat niet kan ivm de stof, leg er dan een theedoek tussen, op die manier kan de doek ook glad gestreken worden.

 7. Patricia 6 december 2011 / 21:36

  ooo wat handig ik was al benieuwd hoe dit eruit zag en wat er allemaal bij zat

 8. Lisanne 7 december 2011 / 16:33

  Helemaal leuk! Misschien kan je make-upjes die je vaak gebruikt of nieuw hebt gekocht op de foto zetten? Of leuke prulletjes uit je kamer (daar ben ik ook altijd erg benieuwd naar:P)
  Outfitfoto’s zijn ook erg leuk, doordat ik er ook ideetjes mee op doe voor mezelf:)

 9. Ted 27 november 2012 / 21:36

  Lees toevallig je stukje. Heb de zelfde gekocht. Het blauwe doek is omkeerbaar met de andere (grijze) zijde.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.