QUOTE: You attract what you put out there

In verband met ziekte vandaag geen diary online, hopelijk kan ik die vandaag gewoon (af)maken en dan komt hij morgen online!

Dit is een quote waarover ik vaak nadacht, en waar ik jullie eigenlijk wel over wilde vertellen. Misschien ken je ‘de wet van Aantrekking’, dat is waar deze quote op neer komt. De dingen die je meemaakt, die je ‘krijgt’, die trek je zelf aan. Huh, hoe dan? Een voorbeeld: je interactie en je berichten op Social Media!

you attract what you put out there

Daar waar ik het steeds terug zag? Facebook!

Sommige mensen posten waardevolle en positieve dingen op Facebook. En dat zie je terug in de reacties, allemaal net zulke positieve, opbeurende, waardevolle reacties van mensen die precies zo zijn. Deze mensen brachten iets positiefs, een opbeurend bericht naar buiten, en kregen een positieve, opbeurende reactie terug.

En ja, we weten dat Facebook geen ‘eerlijke’ afspiegeling is van iemands leven, alle minder leuke dingen kun je weglaten. Echter als je alleen de positieve dingen plaatst, krijg je ook vooral de positieve reacties terug. Hierdoor wordt je (positieve!) humeur ook versterkt.

Verder zie ik ook het tegenovergestelde, minder vrolijke reacties. Sommige mensen doen het precies andersom. Ze plaatsen alleen de minder positieve dingen, de rest laten ze weg. Dat zorgt ervoor dat er mensen op af komen die dat ook zo doen en die ook zo reageren? Het resultaat? Een niet zo vrolijke Facebook voorpagina en voornamelijk reacties met medelijden en negativiteit. Hierdoor word je vanzelfsprekend ook door beinvloed.

Goed, misschien een beetje een kortzichtige kijk op ‘de dingen’ op Facebook, maar dit is hoe het voor mij werkt. Die van het laatste soort ontwijk ik zelf bijvoorbeeld, daar kan ik me aan storen en ik word er unhappy van. Die van het bovenste soort vind ik veel fijner om te lezen! Daar word ik vrolijk van! Ja, dit is waaraan ik moet denken bij de quote: You attrect what you put out there. Hoe denk jij over deze perikelen op Facebook?

DELEN:

27 reacties

 1. Lifesplash 9 februari 2013 / 07:38

  Ik heb zoiets met Twitter. Ik had 2 accounts vroeger, 1 voor mn blog en 1 voor mezelf. Op die van mijn blog volgde ik allerlei toffe en leuke mensen, op die van mezelf allenaal klagenoten en zo, die volg je terug uit ‘beleefdheid’. Nou, die van me blog was altijd heel gezellig en die ander? Elk kind zeurde over de lange dagen school… Uitrmaakte verkering roddels… Echt, bah. Ik ben later ook overgestapt van accout en veel van die mensen volg ik gewoon niet meer.

  • Lisanneleeft 10 februari 2013 / 14:14

   Verstandig, hihi. Begrijp het wel hoor, aan de ene kant ‘moet’ je sociaal zijn naar je klasgenoten, gewoon omdat ze je klasgenoten zijn. Maar aan de andere kant is het gewoon vervelend om constant geklaag aan te moeten horen over lange schooldagen, vooral al je zelf niet naar school kan/mag :p

 2. Ashleey 9 februari 2013 / 08:21

  Je klopt helemaal! Als ik een super enthausiast iets op facebook zet, krijg ik allemaal leuke reacties terug! Even als op mijn blog echt te leuk! Als ik een blogpost zou maken over slechtheid, dan zou ik ook geen leuke reacties krijgen! Zulke quotes laten mij altijd denken en dat is zo fijn!

 3. Hester 9 februari 2013 / 08:44

  Mooie quote weer! Ook weer heel logisch, maar heel erg waar. Als je op facebook negatief bent, krijg je waarschijnlijk ook allemaal negatieve reacties inderdaad.

 4. Martina 9 februari 2013 / 08:47

  Ik volg je site sinds kort en mijn complimenten!

 5. Anne Solveig 9 februari 2013 / 08:47

  Ja klopt! Vaak is het zo dat anderen wel op je reageren als je iets negatiefs op Facebook zetten, zo zette ik laatst op Facebook dat ik naar het ziekenhuis was geweest, meteen kreeg ik een bom aan reacties. Zet je iets positiefs op Facebook zijn de reacties altijd een stuk minder.. Wat Jiami zegt is ook wel zo, sinds ik superveel bloggers volg is het zoveel gezelliger in mijn Timeline op Twitter! Ik heb heel veel mensen ook unfollowed die je uit ‘beleefdheid’ terugvolgt.

 6. Kelly Caresse 9 februari 2013 / 09:29

  Zo herkenbaar, die negatieve spiraal die dan kan ontstaan, ik denk dan altijd aan karma die achtervolgt hen dan wel weer, negatieve aandacht wekt weer negativiteit op en daar wil ik gewoon niet mee te maken hebben 🙂 just live my life met dat waar ik gelukkig van wordt en dat is positiviteit!

 7. Nadine 9 februari 2013 / 10:38

  Vreselijk vind ik die negatieve berichten altijd. Natuurlijk moet je de waarheid niet ontduiken, maar er zit een stop op. Zo zet iemand bij mij altijd op facebook allerlei negatieve dingen over haar ouders en daardoor krijg je ook direct een naar beeld van die persoon. Dit is nou de reden waarom ik Hartstocht in de trein zo leuk vind, een en al positiviteit en schattigheid!

 8. Suzanne 9 februari 2013 / 10:48

  Oh jaa, jankblogs, janksposts en statusupdates waarin mensen janken.. vreselijk. Kijk als het bij één keer blijft prima, maar helaas zijn er ook mensen die niet anders doen dan klagen en dat trekt ook inderdaad aan. Ik merk dat als je iets positiefs en optimistisch plaatst je er ook zulke reacties op krijgt. Zelfs het missen van de trein heeft zo z’n voordelen, haal die er dan ook maar uit. Een kopje koffie bij de Starbucks bijvoorbeeld.

  • Lisanneleeft 10 februari 2013 / 14:16

   Gek is dat altijd, de een haalt uit elk nadeel een voordeel, de ander kan uit elk voordeel weer een nadeel naar voren halen!

   Een keertje is inderdaad niet zo erg (een paar keer ook niet, kan gebeuren), maar constant wordt vervelend!

 9. Roxanne 9 februari 2013 / 11:09

  Ik ben het deels met je eens, maar soms werkt het anders. Ik schreef laatst een status update over iets wat ik over mezelf geleerd had en wat ik positief vond, maar kreeg vervolgens een telefoontje waarom ik zo depressief was. Dat heet lezen en kennelijk is dat voor sommige mensen niet zo makkelijk. Gelukkig waren er een paar mensen die het wel snapten.

  Ik vind ook wel dat er een verschil is tussen zeur stukjes en dingen die écht rot zijn. Maar ach.

  Beterschap trouwens!

  • Lisanneleeft 10 februari 2013 / 14:18

   Vind ik ook hoor, natuurlijk is er een verschil tussen zeur stukjes en dingen die echt rot zijn! Het leven kan nu eenmaal niet altijd vrolijk zijn.

 10. Lenneke 9 februari 2013 / 11:32

  Ik ben fan van positief zijn en straal dat ook uit op mijn blog, Facebook en Twitter. Ik houd wel van klagen zo nu en dan, maar zou nooit grote tegenvallers oid uitmelken op mijn sociale media.

 11. Josephine 9 februari 2013 / 12:15

  Ik blijf jouw stukken zo leuk vinden hè! Blij dat ik jouw blog en jou heb ontdekt. Dit is helemaal waar! Ik posts volgens mij alleen positieve dingen, want ik wil het negatieve niet laten uitblinken en vooral meer aandacht geven aan dingen waar ik blij van word 😀

 12. Charlotte 9 februari 2013 / 14:13

  Echt een hele mooie quote!
  Het is wel waar! er zit echt wat in

 13. Anouk 9 februari 2013 / 18:20

  Je hebt zeker een punt. Nu moet ik eerlijk zeggen dat ik op pas met klaagzangen op social media, maar af en toe iets ‘bleeeh, ik zie het echt even niet zitten’ is niet erg. Ik word echter niet blij van mensen die dat constant posten.

  • Lisanneleeft 10 februari 2013 / 14:21

   Precies wat je zegt, er is een (groot) verschil tussen mensen die dat constant posten en gewoon af en toe eens zoiets posten.

 14. ilse 10 februari 2013 / 14:38

  Mooie quote, ik ben het deels met je eens want van positieve dingen word je inderdaad happy. Alleen ik heb zelf ook gemerkt vanaf dat ik toegaf dat het minder goed ging en dit een keer op facebook heb geplaatst wel goede reacties heb gekregen en er mensen zijn die begrip voor je hebben.

 15. Mariska 12 februari 2013 / 12:31

  Ik denk dat dit inderdaad wel grotendeels klopt en geloof er ook wel in.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.