Zeg jij ja of zeg jij nee?

‘Er zijn mensen die liever ja zeggen en er zijn mensen die liever nee zeggen.
Zij die ja zeggen worden beloond met de avonturen die ze hebben.

Zij die nee zeggen worden beloond door de veiligheid die ze bereiken.’
-Keith Johnstone-

Toen ik deze quote tegenkwam kon ik nog maar net mijn ogen openhouden. Het was namelijk laat, en ik lag in bed een boek te lezen. Maar het was zo’n fijn boek, een inspirerend boek, maar zo fijn geschreven dat je het ‘s avonds laat nog kunt lezen. Maar van deze quote werd ik weer een beetje wakker! Want geef toe, hij is mooi.

Van nature ben ikzelf iemand die liever nee zegt, als het niet binnen mijn eigen comfortzone ligt. Binnen mijn comfortzone ben ik altijd heel enthousiast, maar daarbuiten wil ik dit ook zijn! Daarom een uitdaging voor mij: vaker ja zeggen. Simpelweg omdat dat veel leuker is!

Zeg jij liever ja, of zeg je liever nee? De quote komt trouwens uit het boek ‘Wat is jouw Excuus?’ van Esther Jacobs, daarover later meer!

16 reacties

 1. Yara 25 december 2011 / 13:28

  Ik zeg liever ja, maar ik ben een echte avonturier en neem vaak grote risico’s.. Eigenlijk heel fout, maargoed..

 2. xx_Patries_xx 25 december 2011 / 13:35

  ik zeg ook heel snel nee, als het buiten mijn comfortzone komt… dit wil ik toch minder gaan doen en eens wat vaker de uitdaging aan gaan! hele mooie quote hoor

 3. Sanne 25 december 2011 / 13:42

  Ik ben eigenlijk van beide. Ik zeg liever nee dan ja, behalve dan bij grote kansen.

 4. feline 25 december 2011 / 19:46

  story of my life =(

 5. Simone 25 december 2011 / 21:43

  Hmm… Bij mij hangt het denk ik echt af wat er gevraagd wordt. Kan nu niet zeggen dat ik eerder nee dan ja zou zeggen.

 6. Dina 25 december 2011 / 22:47

  Ik zeg vaak ja, maar alleen tegen dingen die ik leuk vind. Ik zal me nooit mee laten slepen in dat wat een ander wilt.

 7. Lies 25 december 2011 / 23:55

  Ik zeg liever nee, ik ben verlegen en heel erg op mezelf, maar ik wil ook wat meer uit mijn schulpje komen, en mijn vriend helpt me daar bij, door me met zijn vrienden op te laten trekken! Het werkt wel een beetje, maar op feestjes waar hij iedereen kent, en ik een of misschien 2 mensen, zit ik nog steeds liever in een hoekje dan dat ik uit mijn dak ga.

 8. Elisa 26 december 2011 / 06:04

  Zeer mooi, ik zeg meestal ja om de ander te plezieren. Ook ni helemaal goed.

 9. Desi 26 december 2011 / 12:45

  Dat ligt eraan. Soms wil ik wel ja zeggen, maar kan het niet omdat sommige dingen te vermoeiend voor mij zijn. Toch vind ik zelf dat ik vaak genoeg ‘ja’ zeg, maar dat ik ook steeds beter leer wanneer ik ‘nee’ moet zeggen.

 10. laura 26 december 2011 / 14:46

  ik zeg ja en nee.Ik ben erg avontuurlijk maar, ik laat me soms door anderen beinvloeden als het om buiten mijn comfort zone gaat.

 11. Shirley 26 december 2011 / 22:37

  Ik ben een nay sayer. Ik hou niet van avonturen. Een vriendin van mij vind dat minder, dus af en toe sleept ze me aan mijn haren mee. 😉 Dat heb ik af en toe wel nodig, anders ben ik helemaal zo’n “kluizenaar”.

 12. Emily 27 december 2011 / 17:47

  Idd een stukje om bij na te denken. Ik zeg meestal ook liever nee, gewoon omdat ik dan zekerheid heb (ofzo).

 13. lilly 27 december 2011 / 20:04

  Op leuke verzoeken zoals onverwachts naar de buis, uitgaan of tv kijken zeg ik altijd ja, omdat de onverwachte dingen meestal het meest cool zijn (in mijn leven dan!). Als ik dingen moet doen waar ik een dag van tevoren al buikpijn van krijg dan zeg ik nee, dat vind moeilijk, maar als ik weet dat het beter is doe ik dat.

 14. Alexandra 29 december 2011 / 08:21

  Ik ben ook ‘n nee-zegger. Klinkt het onbekend en nieuw? Laat maar, dan. Vind ‘t best jammer want zo leer ‘k gewoon amper nieuwe dingen kennen. Het oude vertrouwde is iets waar ik snel naar terug grijp…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.