Zelf een bureau maken!

Wist je dat ik van plan ben om mijn kantoor opnieuw in te richten? Hetgeen waar ik het meest tegenop zie is het vinden van een perfect bureau. Ik heb nu al in meerdere winkels gekeken, maar er is nergens iets waar ik blij van word! Dus ik was benieuwd wat voor opties  er zijn voor het zelf maken van een bureau. In deze blogpost neem ik je mee in mijn zoektocht! Ik heb een aantal onwijs leuke opties gevonden die ik graag aan je laat zien.

bureau-maken

Bureau met hairpin legs

Hoe het precies heet weet ik niet, maar in het Engels noemen ze de poten van dit bureau ‘hairpin legs’. Deze vind ik super mooi en stijlvol! En je zou er natuurlijk een blad op kunnen zetten van het formaat waar je zelf blij van wordt (ik wil graag een groter bureau!)

Benieuwd hoe je dit bureau zelf kan maken? Check dan hier de DIY die bij deze foto hoort!

hangend-bureau

Bron foto

Hangend bureau

Dit bureau vind ik echt super gaaf! Misschien wel mijn favoriet: het hangende bureau. Deze is opgehangen net als hoe je een plankje aan de muur hangt. Maarja, dit is natuurlijk een stuk groter en als je eraan gaat werken en je zware spullen erop zet, houdt het dan wel? Het zou zonde zijn als je door zo’n ingeving zit met een kapotte computer en een kapotte muur, haha. Misschien een variatie hierop…

steigerhouten-bureau

Steigerhout bureau

Deze vind ik ook heel erg gaaf! En deze zit als het goed is net iets beter vast dan het hangende bureau: aan twee kanten aan de muur en een kant op de grond.

Op de website van Gamma vind je een stappenplan voor het maken van dit bureau, super handig!

Bureau met staalpijpen als poten

Hoewel exact deze versie me onhandig lijkt door het middenstuk, vind ik dit idee wel heel erg gaaf!

op-schragen

Hoe mooi is deze werkplek? Op deze website vind je nog meer foto’s van deze werkplek!

Een bureau op schragen

Misschien is dit al niet hip meer, maar een tijdje geleden zag ik dit echt overal op Pinterest! Ik vind het nog steeds wel heel erg gaaf staan. Of het praktisch is weet ik niet, want een ladekastje bij je bureau is natuurlijk wel erg handig.

Hier vind je nog meer inspirerende foto’s van bureaus op schragen!

ikea-bureaus-optie

Of toch een IKEA bureau (ehh, eigenlijk eettafel)

Oke, tussen de bureaus had ik natuurlijk al lang gekeken, maar deze eettafels die ook prima kunnen dienen als bureau had ik nog niet gezien! En deze vind ik toch best wel erg leuk. Maar ja, welke wordt het dan?

Volg mijn board met kantoorinspiratie op Pinterest!

Verder heb ik nog een Pinterest board aangemaakt met inspiratie voor mijn kantoor! Die kun je volgen als je dat leuk vindt.

Tim is nu nog hard bezig met zijn scriptie (de laatste loodjes!) maar daarna gaat hij me helpen om mijn werkkamer helemaal naar mijn zin te maken! Ik vind het steigerhout bureau via de handleiding van Gamma toch wel heel erg gaaf. Maar de bureau’s van IKEA vind ik ook best leuk. Van welke van deze bureaus word jij het meest blij?

DELEN:

41 reacties

 1. Kelly Caresse 8 maart 2015 / 07:20

  Wat een leuk artikel! Zo’n bureau waar je zelf de poten onder kan zetten vind ik tof, bijvoorbeeld die met stalen poten, geeft een beetje het atelier effect

 2. Henny 8 maart 2015 / 07:36

  Eat een lruke ideeën. Wij hebben zelf een bureau gemaakt van 2houten vensterbanken en schragen. Dit bevalt prima. We hadden de vensterbanken gekocht maar ze pasten niet dus toen bedacht mijn creatieve man het bureau. Maar dat steigerhouten bureau vind ik ook erg mooi.

 3. Tisha 8 maart 2015 / 07:37

  aaah, die foto van het hangende bureau, wat een fijne foto! Ik kan niet precies pinpointen (is dat een correct Nederlands woord?) wat ik er zo prettig aan vind, maar ik denk dat het de combinatie is van het hele strakke witte bureaublad en het industriële/ruwe uiterlijk van de muur is. Deze foto gaat in mijn ‘ik sla deze foto op want ik wil hem ooit uitprinten en aan mijn muur hangen’-collectie! Heel fijn.
  Oh ja, over bureau’s. Ik heb zelf een hele grote eettafel als bureau. Ik heb maar een klein studentenkamertje, en het is op zich wel handig dat ik dus een grote tafel heb waar zowel aan gewerkt als aan gegeten kan worden! Maar jij hebt natuurlijk een hele kantoorruimte tot je beschikking, ik ben erg benieuwd wat voor moois je er van maakt!

 4. Jessie 8 maart 2015 / 07:55

  Wij hebben een bureau van steigerhout gemaakt. We hebben twee bouwtekeningen van bouwmarkten gebruikt. Alleen de planken niet afgezaagd maar gewoon 2,5 meter gelaten. Heeeel groot en stevig!
  Oh en het hout voor de poten door dd bouwmarkt laten zagen. We hoefden alleen de latten voor onder het blad zelf te zagen

 5. Marion 8 maart 2015 / 08:18

  Het hangende bureau is wel mijn favoriet. Ik vind het er mooi uitzien, maar het is ook zo lekker praktisch.

 6. Laura 8 maart 2015 / 08:27

  Oh een goed bureau vinden is zo lastig! Wij hebben twee jaar geleden de zolder verbouwd en wilde alle ruimte optimaal benutten. Uiteindelijk wij w00tdesign uitgekomen en die heeft steigerbouwer meubels gemaakt (naast bureau ook nog een DJ booth voor vriend). Wit geverfd, mat afgelakt. Echt zo blij mee!

  Ik vind dat hangende overigens heel mooi, maar heb er zelf niet voor gekozen omdat ik ook opbergruimte wilde én vooral niet elk snoer etc wilde zien.

 7. Celeste 8 maart 2015 / 08:30

  Wat een leuk artikel! Mijn favoriet is denk ik het steigerhout bureau. Al vind ik ze eigenlijk allemaal wel heel erg mooi! 😉

 8. Eveline 8 maart 2015 / 08:35

  Die schragen kun je ook vinden in Ikea, wel enkel in het zwart wat wel jammer is. Een hangend bureau had mijn vriend ook, maar heeft er voor de stevigheid 2 poten onder moeten hangen. Toen kon zijn tv, computer, scherm computer, xbox,… erop staan. Zelf vind ik het steigerhout bureau wel de leukste, al moet je dan wel heel zeker zijn van de plek waar je hem wilt plaatsen.
  Toffe ideetjes!

 9. Andrea 8 maart 2015 / 08:50

  Dat hangende bureau vind ik echt super mooi, maar inderdaad hoeveel kan het hebben? Zo’n smal/steigerhout bureau vind ik ook erg mooi. Lijkt een beetje op een sidetable en neemt daardoor niet zoveel ruimte in beslag. Tot slot viel mij het witte bureau op schragen ook al op op pinterest. Erg mooi!! Ook leuk om te zien hoe iedereen het anders indeelt. Ik heb nu geen ruimte voor een bureau dus werk ik altijd aan de eettafel, maar hoop in een nieuw huisje wel een eigen plekje te kunnen vinden/maken.

 10. lonneke 8 maart 2015 / 09:10

  Oh wat is dit tof allemaal zeg!
  Ik geniet echt van dit soort creatieve dingen.
  Liefs Lonneke

 11. Darina 8 maart 2015 / 09:17

  Heel gaaf om zelf je bureau te maken. Ik vind het bureau met staalpijpen als poten erg gaaf!

 12. Lauriëtte 8 maart 2015 / 09:40

  Ik vind een bureau op schragen nog steeds erg mooi en praktisch, mits je natuurlijk een breed blad hebt, anders heb je niet zoveel zitruimte. Ben benieuwd wat je ervan gaat maken!

 13. Anieke 8 maart 2015 / 09:51

  Leuke bureaus. Zo’n exemplaar dat alleen maar aan de muur hangt zou ik niet doen, ik heb slechte ervaringen met dergelijke zaken. (Een keer lag ik rustig te slapen en toen KLABAM kwam een boekenplankje dat zo vastzat ineens naar beneden gezeild.)
  Zijn die eettafels wel op de juiste hoogte eigenlijk?

 14. Anieke 8 maart 2015 / 09:55

  Oh, en trouwens: een hoekbureau is ook ideaal! Omdat je dan relatief meer diepte hebt, kun je je scherm ver naar achteren zetten en heb je nog zat werkruimte daarvoor!

 15. Margot 8 maart 2015 / 11:03

  Fijne inspiratie! Ik ben benieuwd waar je uiteindelijk voor kiest!

 16. Sophie 8 maart 2015 / 11:04

  Wat zitten er leuke exemplaren bij! Ik vind die eerste en met steigerhout heel erg leuk. Maar ook de laatste die je laat zien; zo uniek! Ik ben echt dol op bijzondere ontwerpen 🙂 Het nadeel van een hangend bureau is dat je het niet zo 1 2 3 even ergens anders neerzet..

 17. Inge 8 maart 2015 / 11:23

  Het hangende bureau ziet er onwijs mooi uit, mooi wit. Maar dan zou ik toch bang zijn dat het inderdaad niet stevig genoeg is en dat je er alsnog pootjes onder moet zetten. 🙂

 18. Anneleen 8 maart 2015 / 11:32

  Ik vind dat hangende bureau echt heel mooi! Ik denk dat wanneer je dit goed vasthangt, dit niet kan loskomen of afbreken? 😉 maar ik snap ergens je schrik hiervoor. Ben benieuwd voor wat je gaat gaan!

 19. Linda 8 maart 2015 / 11:37

  Fijne inspiratie! Ik gebruik mijn eettafel als bureau en dat vind ik meestal nog te klein, dus mijn belangrijkste voorwaarde zou zijn dat ‘ie GROOT is, haha 😉

 20. Elke 8 maart 2015 / 11:42

  Leuke inspiratie! Dat steigerhouten bureau vind ik heel gaaf, en die met die buizen ook. Hb zelf een hangend bureau, en dat werkt prima, vooral fijn dat je dan juist geen poten eronder hebt waar je je aan kan stoten (kneus-alert haha). Je moet alleen idd goed oppassen met het gewicht wat je erop zet, maar als je goeie dragers in de muur zet dan is het heel goed te doen!

 21. Ariane 8 maart 2015 / 11:57

  Ik heb zelf ook een eettafel als bureau, maar ik merk dat een eettafel iets lager is dan een bureau. Ik vind het niet erg en misschien ligt het gewoon aan dit model (en natuurlijk aan de hoogte van de stoel). Als je lang aan je bureau zit, is het wel belangrijk hier rekening mee te houden denk ik.
  Dat bureau op schragen is echt super gaaf!

 22. Renate 8 maart 2015 / 12:09

  Leuk zo’n inspiratie artikel! Ik heb een aantal jaren geleden mijn werk/studie/kantoorkamer veranderd en ik heb gekozen voor een lang bureau met wat houten poten eronder, twee ladekastjes en ik ben vooral verliefd op het printje van mijn bureau. Een soort vintage print, i love it <3.

 23. Daphne 8 maart 2015 / 12:13

  Wat een fijn inspiratie artikel! Heel gaaf om je eigen bureau te maken. Maar toch vind ik het bureau van Ikea ook heel gaaf.

 24. Lisanne 8 maart 2015 / 12:14

  Ik heb een ikea bureau.. al 7 jaar, maar ik ben er nog steeds verliefd op! Hij is wit en 2 (!!) Meter breed, waardoor ik genoeg ruimte heb om alles er op uit te stallen (tv/computer, laptop, opbergruimte en mn hamster). Toen ik het kocht kon je zelf het bureau samenstellen, dus naast het blad koos ik voor twee “poten”, die eigenlijk kleine versies (1 breed en 2 hoog) zijn van de vierkante kastruimtes die zo hip zijn!

  Stiekem baal ik nu wel eens dat ik geen laadjes heb hoor, maar dat heb ik deels opgelost door een klein ladekastje (wat je normaal op je bureau zet) in een van mn billy kasten te zetten (de 40cm versie, paste precies!)

  Anyway, ik houd van ikea en er zijn echt eindeloos veel mogelijkheden!!

 25. Corinne 8 maart 2015 / 13:57

  Ik heb zelf een oerlelijk buro. Gekregen van mijn werk en dus Arbo-prof. En om heel eerlijk te zijn ook wel heel fijn. Maar het ziet er niet echt leuk uit. Ach ja, soms moet je keuzes maken. Ik zit ook vaak lang aan mijn buro dus wel zo verantwoord. Maar als ik zelf mocht kiezen, koos ik dat steigerhouten buro!

 26. Xaviera 8 maart 2015 / 14:04

  Ik heb zelf een grote witte plank (ruim 2 meter breed) opgehangen als bureau. Staat mooi, lekker veel ruimte en geen vervelende poten aan de onderkant. Het enige nadeel is dat het niet makkelijk te veranderen is en ik gooi nogal graag mijn interieur om eens in de zoveel tijd. 😉

 27. Robin 8 maart 2015 / 15:16

  Ik zit te denken aan het zelf samenstellen van een bureau bij de Ikea… Heb nu een tafel van het leger des heils die we destijds zelf hebben opgeknapt (:
  Ik ben erg fan van steigerhout! Die vind ik erg gaaf.

 28. Lenneke 8 maart 2015 / 17:13

  Ik HAAT dit dus, want ik kan gewoon niet kiezen. Ik vind een wit, glanzend blad heel mooi, maar steigerhout is ook zo prachtig. Ik denk dat ik maar gewoon twee werkkamers moet gaan maken en dat ik op de dag zelf moet beslissen in welke van de twee ik wil werken. En ik moet minder zinnen met ‘ik’ beginnen, maar dat is another biscuit.

 29. José @ENOY! The Good Life 8 maart 2015 / 17:35

  Leuk artikel! Er zitten mooie bureau’s tussen. Als je op Pinterest kijkt is kiezen onmogelijk 🙂 Ik heb ook zo’n bord Workspace maar heb een overkill aan gave werkplekken haha.. Ik ben benieuwd welke het gaat worden bij jou.

 30. Natasja 8 maart 2015 / 18:48

  Ik heb hier echt een enorme tafel staan van Ikea! Lekker groot maar neemt tegelijk ook veel ruimte in beslag. Die hairpin legs zijn zo mooi he! Ik heb al lopen speuren op google maar ben nog geen goedkope tegen gekomen en het lijkt in Nederland nog een beetje een onbekend fenomeen geloof ik.

 31. Nathalie 8 maart 2015 / 18:58

  Ik had zo’n groot glazen blad met daaronder zwarte schragen van de ikea. Daar hebben ze best wel wat keuze in schragen en ze kosten niet zo veel.

 32. Wendy 8 maart 2015 / 22:02

  Ik heb zo veel leuke ideeën, maar het kamertje waar het (ooit) moet komen is heel klein en smal. Dus ben je wel een beetje beperkt als je ook nog een kast voor extra opbergruimte er bij wilt.

 33. Nienke 8 maart 2015 / 22:50

  Het steigerhouten bureau heeft mijn voorkeur! Is stijlvol maar ik heb ook het idee dat het tegen een stootje kan en er aan geleefd mag worden. Een beetje geknoei op het werkblad geeft het bureau maw nog meer karakter !

 34. Anne 9 maart 2015 / 09:15

  Dat hangende bureau is erg mooi. En het lijkt mij dat het wel moet lukken als je hem goed vastmaakt (ik heb nml een hangend bed gehad en ik leef nog;))

 35. Nicky 9 maart 2015 / 10:51

  Ik heb het op dit vlak wel érg makkelijk. Vriendlief is meubelmaker, en ik hoef hem maar dus te vertellen wat ik handig vind, en wat niet, en hij maakt het helemaal naar mijn wensen. 🙂

 36. Saar 9 maart 2015 / 11:58

  Steigerhoutbureau: totally! Ik vind het geweldig! En ik zou het zelf ook wel uitproberen in ons eigen kantoor 😀

 37. Ilse 11 april 2015 / 13:12

  Woeh, niets voor mij maar het is altijd super leuk om naar dit soort dingen te kijken! =D

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.