Zelf kaarten maken met maskingtape

Toen ik op Pinterest aan het rondkijken was kwam ik allerlei leuke kaarten tegen gemaakt met maskingtape. Al eerder schreef ik over maskingtape (van Wibra en van Action) en ik vond dat het tijd was om eens in actie te komen met de rolletjes die ik heb. Dus… ik racete naar de Action om een pakje met karton te halen en ging aan de slag!

maskingtapekaarten5

maskingtapekaarten1

Laten we beginnen met mijn favoriet: de taart! Super leuk om gewoon te geven als verjaardagskaart, ik denk dat ik hem ook gewoon ga gebruiken, hij is goed gelukt! Dit kun je natuurlijk doen met allerlei verschillende soorten tape.

Oja, als je flauwe humor hebt (en een mooi handschrift) kan je er altijd nog ‘gefelicitaart!’ op schrijven. Bij mij ontbrak het aan die laatste, vandaar dat ik hem zo heb gehouden.

maskingtapekaarten3

Deze is iets minder simpel en kost wat meer tijd. Je hebt een draadje nodig en hier ga je een stukje masking tape ‘omheen’ plakken. Vervolgens knip je hem op maat en ga je net zo lang door tot je een slinger hebt. Ik heb mijn tapes met print van de Wibra gebruikt, maar ik denk dat dit nog leuker is met een meer basic tape.

Overigens kun je op deze kaart perfect nog iets schijven in de rechter onderhoek. Met mooie letters een tekst als ‘Gefeliciteerd’, ‘happy birthday’ of een meer persoonlijke wens lijkt me perfect!

maskingtapekaarten4

 

Nog eentje die ik super leuk gelukt vind, deze kaarsjes. Ook een perfecte gefeliciteerd kaart, nietwaar? Beetje jammer dat ik geen effen gele tape had, maar op zich heeft dit ook wel iets.

maskingkaarten

En ik wilde er nog eentje met letters maken, ‘Happy Birhday’ was de planning. Dat ging toch wel heel erg veel moeite kosten, dus maakte ik er ‘hey’ van. Ook wel leuk! Maar ik zou het dan als ik het voor echt ging doen er grote letters van maken. Lijkt me ook heel leuk!

Het karton dat ik gebruikt heb is van Action en kostte ongeveer een euro voor een stapel van 80(?) kaartjes.

maskingtapekaarten7

En de masking tape die ik gebruikte is van Action, Wibra en de grote paarse en roze rollen zijn van V&D.

Dus, bij dezen inspiratie voor wat je met die leuke maskingtapes kunt doen! Fijn ook nog: een budgetproof manier van kaartjes sturen/geven. Heb jij ook maskingtape, en zo ja, waar gebruik je het voor?

DELEN:

45 reacties

 1. Kimberly 4 juli 2013 / 07:35

  Wat ziet het er leuk en vrolijk uit! Net of je ze gewoon hebt gekocht!! πŸ™‚ Ik ga het ook eens proberen πŸ˜€

 2. Hester 4 juli 2013 / 08:56

  Superleuk geworden! Lekker simpel en toch vrolijk.

 3. Anouk 4 juli 2013 / 09:09

  Wat leuk dat je een reactie hebt achter gelaten op mijn blog! Ik kom hier regelmatig, maar laat niet altijd een reactie achter;)! Ik vind deze DIY echt helemaal leuk en ga er zeker rond de kerst nog eens aan terug denken. Een persoonlijk kaartje is altijd leuker dan de standaard kaartjes uit de winkel. Wat heb je trouwens veel tape!! Heeft dat iets met die koopverslaving van bloggers te maken, haha;)!?

 4. Angela 4 juli 2013 / 09:29

  Dat ziet er super leuk uit. Heel leuk gedaan! πŸ™‚

 5. Stephanie 4 juli 2013 / 09:52

  Wat super leuk gedaan! Ik moet mijn tapes ook echt meer gaan gebruiken dus dit ga ik onthouden!

 6. F&F 4 juli 2013 / 10:35

  Wauw, echt supermooi! Ik ga die taart en die slingers en die kaarsjes namaken (eigenlijk alles, haha).
  x

 7. Linda 4 juli 2013 / 10:49

  Superleuke kaartjes! πŸ™‚

 8. Claudia 4 juli 2013 / 11:45

  Leuk! Die rolletjes zien er ook zo gezellig uit bij elkaar, haha. Ik heb zelf geen masking tape, ik stond gister nog in de Action te twijfelen, tot ik mezelf weer streng herinnerde aan de 100 things summer challenge (Ik was eigenlijk bij de Action om een notitieboekje te halen daarvoor, tot ik me bedacht dat ik vast nog wel ergens thuis een lege moleskine boekje heb liggen). Hmm, die challenge werkt iig wel al (ik wil pas echt beginnen als ik klaar ben met mijn scriptie, nog 1-1.5 week ongeveer!).

  • Lisanneleeft 4 juli 2013 / 19:59

   Leuk dat je mee gaat doen Claudia!

   Succes met de laatste loodjes van je scriptie, you can do it!

 9. Kayleigh 4 juli 2013 / 12:53

  Waaaauw dit ziet er super leuk uit! ik hou wel van zelf dingen maken. En dit lijkt me ook leuker om te ontvangen als jarige bijvoorbeeld πŸ™‚

 10. Nem 4 juli 2013 / 16:15

  Mooie kaartjes heb je gemaakt! Lekker simpel. Bij Hema hebben ze ook leuke tape vind ik altijd. Ik gebruik het voor foto’s plakken, zakjes versieren waar ik cupcakes ofzo in doe, cadeaus inpakken, Vroeger gebruikte ik het ook voor schoolopdrachten. Heb zelf een DIY blog gemaakt gister, die komt vanavond online. Niet met masking tape trouwens, maar zou wel heel goed kunnen passen!

 11. Lianne 4 juli 2013 / 19:27

  Oooh, dit is leuk! Je bent even lekker bezig en je hebt zelfgemaakte persoonlijke kaartjes. Nice πŸ™‚

 12. Anouk 4 juli 2013 / 20:09

  Leuk! De vlaggetjes heb ik ook wel eens gemaakt πŸ™‚

 13. Tamarah 4 juli 2013 / 20:29

  Heel erg leuk! Ik heb weer wat crea ideeen opgedaan! Thanks for sharing!

 14. Emilia 4 juli 2013 / 20:36

  Leeeuk! Ik vind dat maskingtape er altijd zo schattig uitzien, maar ik koop het nooit, omdat ik bang ben dat ik het toch niet ga gebruiken, maar dit vind ik echt een ontzettend tof idee! Zodra ik de 100 things of summer challenge heb afgerond, ga ik een paar rolletjes tape kopen! πŸ™‚

 15. Jorien 4 juli 2013 / 22:56

  Wat een leuke kaarten zeg, heel mooi gedaan πŸ˜€

 16. Ilse 5 juli 2013 / 07:19

  Leuk! Ik heb hier nog masking tape liggen, dus ik denk dat ik eens een van die kaarten ga proberen namaken.

 17. Ilse 5 juli 2013 / 12:56

  Tof idee zeg, ik heb nu vakantie dus ditt komt op mijn to-do-list. πŸ™‚

  • Lisanneleeft 5 juli 2013 / 13:48

   Ja, leuke vakantiebezigheid inderdaad! Vooral als het een dagje wat minder lekker weer is natuurlijk πŸ™‚

 18. Gerrianne 5 juli 2013 / 18:22

  Ohhh, dit is zo leuk om te zien! πŸ˜€ Ik ben de laatste tijd weer bezig met kaartjes, maar dan gewoon met 3d, hobbykarton en veel patronen!

 19. Romy 6 juli 2013 / 19:24

  Wat leuk en schattig!

 20. Martine 6 juli 2013 / 20:46

  Oeh, dat is echt een leuk idee! πŸ™‚ Ga ik ook doen, voor mijn leerlingen. πŸ˜‰ Liefs van Martine

 21. Robin 7 juli 2013 / 14:49

  Wat leuk en creatief! Zeker iets om ook te proberen

 22. Marleen 19 juli 2013 / 18:53

  Wat leuk! Nu weet ik eindelijk wat je met de tape kan doen!

 23. Jill 17 december 2014 / 13:01

  Ik heb heel veel washi tapes en witte kaartjes. Nu krijg ik heel veel zin om kaartjes te maken. Dank je voor de inspiratie, Lisanne

 24. lotte 12 februari 2017 / 17:07

  ik heb die kaart met die vlaggetjes gemaakt echt super leuk en die vlaggetjes kun je ook los laten hangen ik weet niet of die bij jou ook los hangen

  • Lisanne 13 februari 2017 / 19:23

   Klopt, bij mij hangen ze ook los πŸ™‚ Maar vast kan ook!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.