Zelf kerstkaarten maken! 5 DIY’s

Ik denk dat ik nog nooit zo trots ben geweest op een video als ik ben op deze video! Ik maakte een video met leuke ideetjes om zelf kerstkaarten te maken! Kijk mee…

zelf-kerstkaarten-maken-diy

Bekijk de video hier op YouTube.

Zelf kerstkaarten maken, de resultaten:

kerstkaarten-maken-kerstboom

De eerste kerstkaart die ik maakte: het boompje met knoopje als piek. Deze is echt mega simpel, maar hij behoort echt wel tot een van mijn favorieten, ook als ik bedenk met wat voor andere printjes ik dit nog allemaal had kunnen maken! Het kaartje waarop dit is gemaakt is de meest goedkope simpele die ik kon vinden bij de Action. Rest van de spulletjes komen ook van Action.

kerstkaart-knoopjes-kerstballen-zelf-maken

Deze kaart komt echt niet tot zijn recht op deze foto, in het echt is hij veel mooier! Hiervoor heb ik een vierkante kaart gebruikt, ook gekocht bij Action. Deze zaten in een pakje met allemaal verschillende kleuren en er zit een klein glittertje in het papier, super mooi voor kerstkaarten en perfect voor wanneer je zelf aan de slag gaat met het maken van kerstkaarten! De knoopjes komen ook van Action.

simpele-kerstkaarten-maken-diy

Misschien wel de simpelste uit dit rijtje, maar dat maakt hem zeker niet minder mooi! Hiervoor heb ik zo’n zelfde glitterkaart gebruikt, bij deze is het wel een beetje te zien op de foto (en anders zeker in de video!).

zelf-kerstkaarten-maken-maskingtape

Ik denk dat dit mijn favo kaart is: met glittermaskingtape van Action en Hema. Super leuk dat ze nu bij Action ook glittertape verkopen, vind ik! Perfect voor kerstkaarten. Deze is weer op zo’n simpele kaart gemaakt van Action, wel ik denk dat hij ook heel tof zou zijn op een glitterkaart. Lekker veel glitter!

zelf-kerstkaartjes-maken-simpel

En alweer de laatste: de kerstkaart met rolletjes, ook super leuk!

zelf-kerstkaarten-maken-diy

Ik weet nog hoe ik vroeger samen met mijn broers zelf kerstkaarten maakte, haha. Deze zijn toch echt een stukje mooier dan de kaarten die we toen maakten, hoewel we deze zeker als kind ook al wel hadden kunnen maken! Toen hadden we nog geen YouTube video’s of Pinterest om inspiratie op te zoeken, haha.

Maak jij  nog weleens zelf je kerstkaarten?

57 reacties

 1. Meike 9 november 2014 / 07:06

  Ontzettend leuke tips. Vroeger heb ik wel eens samen met mijn moeder en zusje zelf kaarten gemaakt. Nu door gebrek aan tijd zou ik het niet doen, maar als dochterlief een paar jaar ouder is lijkt het me wel leuk om weer eens te doen.
  Meike blogde laatst over… 100 Happy Mama Days Challenge: 51-60

 2. Diana Carlton 9 november 2014 / 08:00

  He wat leuk! Ik vind de kaart met de knopen de de kerstboom met washi tapes eruit springen! Leuk om te versturen, een origineel exemplaar en geen kaart waarvan je 3 dezelfde gaat ontvangen 😉
  Diana Carlton blogde laatst over… Het leed dat ouder worden heet..

 3. Marion 9 november 2014 / 08:03

  Wat gaaf gedaan! Heel erg leuk! Ik ben helemaal niet van de kerstkaarten, maar ik zou er verdorie bijna aan beginnen!
  Marion blogde laatst over… Plogweek: Dag 6

 4. Denise 9 november 2014 / 08:33

  WAUW, dit is zó leuk en nog veel persoonlijker dan een ‘kant en klare’ kerstkaart. Hopen dat ik de tijd heb om ook weer eens te gaan knutselen! <3
  Denise blogde laatst over… Gosh – Natural Blush Melon

 5. Frauke 9 november 2014 / 09:42

  Wauw ik vind ze allemaal heeeel leuk en schattig! Die met de masking tape denk ik nog het meest van allemaal :D! X
  Frauke blogde laatst over… Snapshots Sunday #14

 6. Petra 9 november 2014 / 09:46

  wat zijn ze leuk, vooral de kaart met de knoopjes vind ik onwijs gaaf!
  Petra blogde laatst over… Blije update!

 7. Manon 9 november 2014 / 10:09

  Wat een creatieve video 😀 Heel leuk! Ik vind die met de knopen het leukste. Ik heb nooit geduld/zin om zelf kerstkaarten te knutselen haha.
  Manon blogde laatst over… Zwanger & Ziek

 8. Roos 9 november 2014 / 11:15

  Ah wat zijn ze leuk! Ik verstuur zelf nooit kerstkaarten, maar dit is ook wel heel leuk om bijvoorbeeld in een fotolijsten te doen.
  Roos blogde laatst over… This was my week.. | #2

 9. Veronique 9 november 2014 / 11:53

  Eigenlijk doen wij nooit wat qua kerstkaarten versturen maar dit is echt een super leuk crea idee! De kerstkaart met rolletjes vond ik het leukste
  Veronique blogde laatst over… Schoencadeutjes

 10. Anneleen 9 november 2014 / 13:15

  Heel leuk gedaan! Die met knoopjes en de twee kerstbomen op vind ik het mooiste! Ook die enveloppen zijn heel tof gedaan 🙂 Dat kerstmuziekje maakt het helemaal af!
  Anneleen blogde laatst over… Knutselpakket van Miss Murphy

 11. marieke 9 november 2014 / 13:53

  echt heel leuk! Leuk dat je ook zo creatief bezig bent vaak! Ik vrees dat ik helaas niet zo creatief ben dus gewoon maar weer kaarten koop haha 😛
  marieke blogde laatst over… Stefan

 12. Anita 9 november 2014 / 14:33

  Zelf nog nooit kerstkaarten gemaakt maar wat een leuke ideeën zeg!! Vooral degene met de rolletjes. Ik koop ze vaak aan het einde van het seizoen voor een mooi prijsje 🙂
  Anita blogde laatst over… Blog mijlpaal + spam je favoriete blog

 13. Sanne 9 november 2014 / 14:45

  Wauw super leuk! En die tape om de enveloppen, heel leuk gedaan.
  Tof om te zien zo’n video 🙂
  Morgen ga ik gelijk naar de action, dit allemaal kopen!

 14. Pauline 9 november 2014 / 16:46

  Wat leuk zeg! Ik heb een hele grote knopendoos met allemaal knopen die ik toch nooit gebruik en die kaart is echt ontzettend tof 😀

 15. Sharon 9 november 2014 / 16:47

  ohhh wat een superleuke video! Kom meteen helemaal in de kerstsfeer hihi!

 16. Charissa Goldapple 9 november 2014 / 20:50

  Wat leuk! Altijd leuk om bezig te zijn met dat soort dingetjes. Ik maakte vroeger altijd 3D-kaarten, dan zat ik úren plaatjes uit te knippen en met 3D-stickertjes te friemelen. Misschien toch maar weer eens gaan doen … X
  Charissa Goldapple blogde laatst over… Emotional tea

 17. Martine 9 november 2014 / 20:58

  Yup, elk jaar ga ik aan de slag met m’n dochters. Met als dieptepunt de sterretjes die we opplakten en iedereen ons vroeg waarom ze een envelop vol gruis kregen. Die met de knoopjes is vast een beter idee 😉
  Martine blogde laatst over… Review iWhite Instant Teeth Whitening kit

 18. Amy 18 november 2014 / 19:51

  Heel creatief en schattige kaartjes!

 19. Katrien 19 oktober 2015 / 18:56

  Ik heb net even dit filmpje teruggezocht en ben stiekem al begonnen met kerstkaartjes maken, geïnspireerd door jou! Super leuk :-)!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.