Zie jij eruit zoals je bent?

Grappig wel: ik begin steeds meer ongeïnteresseerd te doen over hoe ik eruit zie. Zonder make-up de deur uit is geen probleem meer en ik trek het liefste aan wat het lekkerst zit. Niks mis mee natuurlijk, maar mensen vormen een mening. En daarvan kun je beter juist gebruik maken, door met je uiterlijk te laten zien wie je bent. Zo had ik het nog nooit bekeken, totdat ik deze blog las; wat je uitstraalt trek je aan.

zie-jij-eruit-zoals-je-bent

bron

Met fashion kan je laten zien wie je bent

Sorry, maar dit vond ik altijd zo’n rare uitspraak. Hoe kan kleding nou zeggen wie je bent? Wat heeft dat nou met elkaar te maken? Ja, leuk hoor al die leuke kleding en poespas, maar verder dan de buitenkant gaat het dus niet. Die rode schoenen zeggen heus niet dat je een kleurrijk type bent. Of die hoge hakken dat je heel vrouwelijk bent. Of zoiets?

Op die manier dacht ik dan he, nu besef ik dat het ook heel anders kan werken.

Mensen oordelen over je, binnen enkele seconden

Of je het nou wil of niet: mensen hebben (onbewust) binnen enkele seconden nadat ze je voor de eerste keer ontmoet hebben een mening over je. Je wordt in een hokje geplaatst. Dat heeft te maken met allerlei verschillende dingen, bijvoorbeeld met wat je zegt, je lichaamstaal, waarmee je op dat moment bezig bent, maar ook met hoe je eruit ziet. En niet onbelangrijk: of je er gelukkig, vrolijk of zelfverzekerd uitziet. Of juist niet.

En het is natuurlijk niet zo dat je er op elk moment tot in de puntjes uit moet zien zoals je er graag uit had willen zien (zoals je eruit had gezien als het niet zo veel moeite was, zeg maar). Maar ik vind het wel een mooie om eens over na te denken en bij stil te staan.

Waarom zou je eruit zien zoals je bent?

Nu zijn er vast al wat dingen komen opborrelen als; het boeit me niet wat anderen van me denken, kan me niks schelen! Snap ik. Maar soms is het fijn om eruit te zien zoals je bent. Waarom?

 • Je voelt je meer zelfverzekerd – want je straalt uit wat je uit wil stralen
 • Wat je uitstraalt trek je aan, des te groter de kans dat je mensen zult ontmoeten die bij jou passen
 • Mensen weten meteen wat voor vlees ze in de kuip hebben, minder kans dat ze je anders inschatten dan je bent. Heel fijn als je op zoek bent naar een soulmate of wanneer je bijvoorbeeld een sollicitatiegesprek hebt
 • Je ziet er gewoon leuker uit als je er wat aandacht aan besteed hebt, ook niet onbelangrijk natuurlijk!
 • Maar waar het uiteindelijk om draait is niet het uiterlijke aspect, maar het feit dat je je fijner voelt met jezelf. Dat je meer in harmonie bent. Dat je er gelukkiger en vrolijker uitziet én je ook zo voelt, dat je lichaamstaal meer open en positief zal zijn.

En deze laatste reden is meteen waarom met uiterlijk bezig zijn niet altijd oppervlakkig is. Je uiterlijk kan voor jezelf een enorm verschil maken – van binnen.

‘beauty is what you feel about yourself, not about what you see in the mirror’

Ik denk dat ik bij dezen meteen aan jou (en aan mezelf) heb kunnen uitleggen waarom ik over mindstyle én lifestyle blog. En waarom uiterlijk soms wél belangrijk is. Hoeveel ben jij met je uiterlijk bezig, en wat merk je wat het met je doet van binnen?

29 reacties

 1. Kelly Caresse 8 oktober 2013 / 07:08

  Wat mooi en uitgebreid beschreven, en ik denk zeker dat dit voor velen een eyeopener kan zijn! Ik vind het fijn om me leuk en modieus te kleden maar er zijn ook dagen bij dat ik dat gewoon even niet zoek en dat moet er ook mogen zijn 🙂 en sommige dagen kan kleding helpen er frisser en vrolijker uit te zien dan je je voelt, en de mensen die je echt kennen prikken daar toch wel doorheen

 2. Veronique 8 oktober 2013 / 07:32

  Wat leuk dat je hier zo’n uitgebreid artikel over schrijft! Ik ga de laatste tijd ook vaker zonder make-up de deur uit, en mensen vragen me dan ook steeds vaker of ik moe ben. Terwijl ik dat helemaal niet ben! Maar dat straal ik dan dus wel uit…
  Liefs,

 3. Anne 8 oktober 2013 / 07:47

  Leuke gedachtegang 🙂 Ik blijf het ook een beetje een kip en ei verhaal vinden. Volgens mij verstrekt je persoonlijkheid de kleren die je draagt en is het niet zo dat je dus per definitie bent wat je draagt 🙂 sommige mensen zien er in slonzige kleren ook fantastisch uit doordat de persoonlijkheid er zo sterk doorheen komt. Maar zelf ervaar ik ook dat sommige kleding me een stuk zelfverzekerder maakt.

 4. Willeke 8 oktober 2013 / 07:50

  De enige reden waarom het voor mij belangrijk is om zorg te besteden aan mijn uiterlijk is omdat ik me dan ook lekkerder voel. Maar er zijn genoeg dagen dat ik er geen zin in heb en dan doe im er weinig aan. Het kan me namelijk heel weinig schelen wat voor indruk ik op een ander maak. Ik ben ik, take it or leave it. Met uitzondering van soll.gesprekken

 5. Isabel 8 oktober 2013 / 08:13

  Helemaal mee eens! Ik vind het ook leuk om nieuwe kleding te kopen of om makeup op te doen. Maar gewoon voor mezelf, omdat ik het leuk vind.

 6. Kimberley 8 oktober 2013 / 08:21

  Ik merk wel dat ik me meer zelfverzekerd voel als ik een beetje leuke kleding en make-up draag. Als ik in mijn joggingbroek bijvoorbeeld naar buiten zou gaan zit dat wel lekker, maar voel ik me toch een beetje onverzorgd 😛

 7. Linda 8 oktober 2013 / 08:36

  Wat een mooi artikel!
  Ik vind het altijd wel leuk om leuke kleding aan te doen en te matchen met sieraden e.d., maar ik ben me er wel bewust van dat ik dat voor mezelf doe. Het maakt me niet (meer) uit wat anderen daarvan denken, ik vind het prettiger als ík me fijn voel bij wat ik draag dan anderen 🙂

 8. Anouk 8 oktober 2013 / 09:21

  Hmm… ik denk het wel! Gewoon lekker naturel, maar wel comfortabel 🙂

 9. Anneke 8 oktober 2013 / 10:02

  Maar ik wil er niet uitzien als iemand die het uiterlijk belangrijker vindt dan het innerlijk.

 10. Simone 8 oktober 2013 / 10:30

  Voor mij zit er wel een kleine waarheid in eigenlijk. Ik kleed me aan op mijn humeur. Ben ik vrolijk, dan doe ik meer mijn best. Ben ik niet vrolijk, dan zal ik wat simpeler zijn 🙂

 11. Manon 8 oktober 2013 / 10:46

  Leuk artikel! Ik vind dat kleding en make-up totaal niet zegt over hoe je bent.

 12. Suzanne 8 oktober 2013 / 10:53

  Als ik mij niet goed voel probeer is er toch enigszins leuk uit te zien want dan voel ik me toch echt een beetje beter al is het maar voor mezelf.

 13. MySimplySpecial 8 oktober 2013 / 11:37

  Leuk artikel. Voor mij helpt het wel wat aandacht aan mijn uiterlijk te besteden, dan voel ik me toch beter. Al ga ik ook zeker rustig zonder make-up de deur uit.

 14. corine 8 oktober 2013 / 11:44

  Het is inderdaad zo dat mensen snel een mening hebben gevormd -maar toegegeven, betrap ik mijzelf erop dat ik dat toch ook wel eens per ongeluk doe..foei!-. Zelf zit ik al heel wat jaartjes of in een rolstoel, of achter den rollator of waggel met wandelstok…en hoe onopvallend ik dan ook probeer te doen….ik val gewoon op…..en mensen hebben dan meestal wel gelijk een mening over je –> “zielig”…

  En dat is nu juist hetgene dat ik dus net niet ben. Daarom vind ik het zelf wel heel belangrijk om er goed verzorgd uit te zien, want ik moet toegeven; als ik onopgemaakt ergens verschijn dan lijkt het net of ik nog niet helemaal wakker ben…en zo voel ik mij dan ook..dus dat is dan wss ook wat ik uitstraal haha. Maar als ik opgetut en wel mijn “stalen ros” bestijg, dan voel ik mij veel zelfverzekerder en dan straal ik dat ook uit…mensen praten dan ook op een andere manier tegen mij – en niet tegen de persoon naast mij haha-..

  Hoedanook; vroegahhh…toen ik nog “gezond” was, had ik hier totaal geen last van en ging ik ook gewoon zonder make-up de deur uit…en daar hoorde ik dan nooit wat over..

  Dus ja; het èèn heeft met het ander te maken..maar hoe precies??

  Groetjes Corine
  http://www.spontaanspreken.nl

 15. Lydia 8 oktober 2013 / 12:51

  Ik draag best veel make-up om er niet zo moe uit te zien als ik me voel. Met een bleke huid, bleke lippen en lichte wenkbrauwen kreeg ik vaak de vraag of ik ziek ben. Ja, dat ben ik wel . . . maar zó ziek ook weer niet! Wanneer ik make-up op heb zie ik er wakkerder en frisser uit en durven mensen meer van me te vragen. Vind ik prettig. En spelen met make-up is ook gewoon tof. 🙂

 16. Marjolein | A Spoonful of Dork 8 oktober 2013 / 13:10

  Heel goed artikel Lisanne :)! Ik ben wel met mijn uiterlijk bezig, omdat als ik anders in de spiegel kijk ik me heel rot voel. Gewoon puur omdat ik er zo moe en wit uit zie. Dus ik dwing mezelf iedere dag wat te doen aan mijn uiterlijk juist!

  En over kleding, ja ik draag écht naar mijn gemoedstoestand zeg maar. En dat is leuk, want zo wissel je af!

  x Marjo

 17. martina 8 oktober 2013 / 14:27

  ik kies mijn kleding meer door hoe ik mij die dag voel…

  Ik vind de eerste indruk altijd wel belangrijk.. dan probeer ik echt bewust naar mijzelf en mijn voorkomen te kijken… ik denk dat het daarna niet meer zoveel uitmaakt, als je elkaar al wat beter kent.

 18. Hester 8 oktober 2013 / 16:03

  Leuk artikel! Ik ben wel met mijn uiterlijk bezig maar dat is eigenlijk puur omdat ik het leuk vind (daarmee leg je de lat soms wel voor hoog voor jezelf, maar 9 van de 10 keer vind ik het echt gewoon leuk) en omdat ik me zelfverzekerder en meer ‘mij’ voel in kleren die ik leuk vind. Het is voor mij geen noodzakelijk kwaad maar juist een aanvulling op mijn persoonlijkheid, zeg maar.

 19. Monique 8 oktober 2013 / 16:48

  Ik voel me wel zelfverzekerder als ik me prettig voel in mijn kleding, maar draag gewoon mijn eigenstijl die ik leuk vind en trek me niet zo veel aan wat andere vinden, meestal dan hihi
  Leuk dat je hier wat overschrijft ^^

 20. Linda 8 oktober 2013 / 17:04

  Ik ben het met je eens dat je uiterlijk je innerlijk kan versterken door uit te dragen wie je bent.
  Ten eerste wil ik er zelf niet ziek uitzien en last ik graag een extra stukje van mezelf zien via kleding, haar en make-up.
  Op de goede en juist op de mindere dagen. Dan voel ik mijzelf toch een stuk zekerder.

  Mooi en inspirerend stukje Lisanne 😀

 21. Dagmar 8 oktober 2013 / 21:41

  Dit artikel zet mij flink aan het denken. Mooi geschreven en fijne invalshoek. Love it!

 22. Koekjes en thee 8 oktober 2013 / 22:00

  Zo waar. Sinds kort probeer ik me op slechte dagen te kleden in mooie kleren ipv een slobbertrui en joggingbroek en ik merk dat ik me gelijk een pak beter voel en ook beter de dag door kom.

 23. San 8 oktober 2013 / 23:42

  Leuk artikel! De laatste tijd doe ik ook wat meer mn best, zorg ik dat ik iets aan heb wat ik ook écht leuk vind! Ik voel me dan toch gewoon mooier en inderdaad, alsof ik er aan de buitenkant meer uitzie zoals ik van binnen wil zijn/ben!

 24. Suzanne 10 oktober 2013 / 19:46

  Ik ben ook steeds bezig om te zijn met mijn uiterlijk en een eigen stijl te vormen.

 25. Linda 13 oktober 2013 / 17:41

  Leuk stukje! Je wordt inderdaad altijd op je uiterlijk beoordeeld, en bewust of onbewust doe je het zelf ook altijd. Iemand die er tot op de puntjes verzorgd uit ziet komt op mij toch eerder als netjes en professioneel over dan iemand die daar geen aandacht aan heeft besteed, etc. Ik doe meestal wel m’n best, maar heb zo m’n off-days waarop ik op UGGs en in een trui de deur uitga… Ach, heeft iedereen wel eens toch? 🙂

 26. Resy 14 oktober 2013 / 17:26

  Wat een goed artikel! Mijn outfits kies ik ook op hoe ik me voel. Zo leg ik de avond van te voren altijd mijn outfit voor de volgende dag klaar, maar ruim de helft van de keren wordt het de volgende ochtend toch wat anders omdat het op dat moment gewoon niet bij me past, terwijl ik het de dag erna bijvoorbeeld wel aan doe.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.