Zo geef je een waardevol compliment

Laatst kwam ik een video tegen van een zeer smart&sexy dame. Jep, Lisa! Deze keer ging het over het geven van het perfecte compliment. En wow, wat bijzonder om dat allemaal eens zo op een rij te zien. Hiermee kun je echt mensen blij maken!

Nog even op een rij:

 • Geef meer diepte aan je woorden. Gebruik in plaats van leuk of goed, geweldig of bijzonder! Leuk of goed is zo veel gebruikt dat het zijn waarde een beetje verloren heeft.
 • Raak iemand aan bij het geven van een compliment.
 • Geef meer diepte aan het compliment. Maak het wat persoonlijker, ga echt in op het verhaal.
 • Vraag of praat verder, ga er verder opin. Toon interesse!

Ik ga er in elk geval mee aan de slag! Hoe vaak geef jij complimenten?

9 reacties

 1. PSbyDila.com 12 oktober 2012 / 09:59

  Ik vind zelf dat je er juist niet zoveel over moet nadenken, maar dat het spontaan en oprecht moet zijn! Die complimenten zijn het leukst. 🙂

  • Lisanneleeft 12 oktober 2012 / 10:09

   Dat sowieso!
   Wat ik zelf vaak heb is dat ik het wel denk, maar het dan niet uitspreek. Terwijl je iemand door een compliment te geven heel blij kan maken!
   En daarnaast kun je op deze manier iemand NOG blijer maken, terwijl je het nog steeds meent 😛

 2. San 12 oktober 2012 / 15:28

  Ik vind complimenten geven echt heel leuk! Ik probeer dan ook altijd al het positieve wat ik denk over een ander uit te spreken. Leuk filmpje!

 3. Hester 12 oktober 2012 / 16:12

  Wat goed dat daar ook over nagedacht is! En het voorbeeld van een eigen blog is natuurlijk ook wel toepasselijk. 🙂

 4. Tamara 12 oktober 2012 / 17:00

  Wat grappig deze video, die had ik nog niet eerder gezien. Had aan het begin van dit jaar als een soort goed voornemen op mijn bucketlist gezet om een keer een wildvreemde persoon een compliment te geven. Alleen als ik het meen natuurlijk.
  En de effecten ervan zijn heel positief! Het mooie vind ik dat je niet alleen die ander een leuke dag bezorgt, maar ook jezelf. Ik heb er zelf echt hele leuke gesprekken met mensen aan overgehouden, bijvoorbeeld in de trein. Is een stuk leuker dan suf met je oordopjes inzitten en naar muziek te luisteren!

 5. Lilly 14 oktober 2012 / 19:24

  Ik zat vandaag op de fiets en zag een meisje naast mij fietsen met een traguspiercing. Het was een ringetje met een balletje. Ben helemaal fan van piercing video’s op youtube dus spontaan zei ik dat ik het heel leuk vond staan en zo had ik op de fiets een kort en leuk gesprek. Complimenten doen niet alleen een ander goed maar ook jezelf ! 😀

 6. Roxanne 16 oktober 2012 / 18:55

  Ik zou vaker een complimentje kunnen geven. Ze komen best wel eens in me op, maar ik spreek het lang niet altijd uit.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.