Zo maak je post sturen nóg leuker – 7 tips!

Ik vind post sturen onwijs leuk. Ik doe het zelf veel voor mijn blog, bijvoorbeeld voor winacties. Dan vind ik het super leuk om er iets vrolijks van te maken, zodat het voor de ontvanger echt als een cadeautje voelt. Ik heb zeven tips op een rij gezet voor het nóg leuker maken van post versturen!

post-versturen

Gebruik leuke enveloppen

Op dit moment verkopen veel winkels onwijs leuke enveloppen. De enveloppen die je hierboven ziet zijn van Action (achteraan, bubbeltjesenveloppen) en Hema (gewone enveloppen).

Als er zo’n leuke envelop op de deurmat valt dan word je daar toch meteen vrolijk van? Eens opgemerkt door een lezer: postbodes vinden het ook leuk als er eens zo’n vrolijke envelop tussen de post zit.

Ga los met washitape

Je hebt misschien niet altijd bijzondere enveloppen in huis… Geeft niks, je kan altijd je enveloppen nog versieren met washitape!

leuke-kaartjes-tip

Kies vrolijke kaartjes uit

Nogal logisch wanneer je leuke post wil versturen: kies een leuk kaartje uit! Zelf gluur ik graag altijd even in de rekken in de winkel waar ik ben of ze leuke kaartjes hebben. Laatst kocht ik bij Flying Tiger onwijs leuke kaartjes, maar Hema heeft ook altijd veel leuks. De kaart hierboven kreeg ik van Hallmark, ook eentje waar ik blij van word!

Stop een verrassing in je post

Dit vind ik zelf onwijs leuk om te doen: een kleine verrassing bij de post stoppen. Een klein kaartje met een leuke afbeelding erop of een zakje thee bijvoorbeeld! Zo simpel, maar het maakt de post net even leuker.

brievenbusdoosjes

Cadeautjes door de brievenbus

Wanneer je niet op iemands verjaardag kan komen dan is dat natuurlijk jammer, maar je kan altijd nog een kaartje sturen om te laten weten dat je aan diegene denkt… maar weet je wat je ook kan doen? Cadeautjes kopen die door de brievenbus passen, en die in een brievenbuspakketje versturen! Deze doosjes verkopen ze bij Hema en Action (die van Action hierboven waren €0,99 per twee!). Hoe leuk is het om zo’n cadeautje te ontvangen op een moment waarop je het helemaal niet verwacht? Ik vind dit echt heel erg leuk!

Denk bijvoorbeeld aan een mooie set pennen, een (kleur)boek, stickers of notitieboekjes. Als de ontvanger net zo creatief is als jij natuurlijk! Voor een echte theeleut kun je een mooi pakketje met thee samenstellen. Ook heel leuk om cadeau te geven: papieren rietjes!

Maak zelf enveloppen

Al vaker heb ik blogposts geschreven over het zelf maken van enveloppen, met mallen van de hema bijvoorbeeld. Of aan de hand van een uit elkaar gehaalde ‘gewone’ envelop. Het vrolijkt je post helemaal op, terwijl het een kleine moeite is om een envelopje te maken.

stempels-en-stickers

Stempelen, stickeren, versieren!

Verder kun je natuurlijk helemaal los gaan met stempels, stickers en natuurlijk pennen en stiften. Doe eens gek!

Stuur jij nog weleens post? En maak je er dan ook iets extra vrolijks van?

DELEN:

24 reacties

 1. Desiree 4 augustus 2015 / 06:37

  Leuke tips! Ik word altijd blij als ik iets besteld heb en het wordt dan mooi ingepakt bezorgd. Dat is ook de reden waarom ik de bestellingen van m’n shop leuk inpak. Het kost wat meer tijd, maar hoe leuk is het om zo’n “cadeautje” te ontvangen.

 2. Queen Chubby 4 augustus 2015 / 07:20

  Na deze blogpost besef ik me dat ik wat vaker kaartjes moet sturen! Tegenwoordig krijgt bijna niemand meer post, maar hoe leuk is het om eens wat anders ik je brievenbus te vinden dan rekeningen?

 3. Kelly Caresse 4 augustus 2015 / 07:32

  Ik verstuur niet vaak post (behalve via greetz, ook heel leul) maar deze ideetjes maken het wel heel erg leuk, ook voor uitnodigingen enzo!

 4. Patricia Schmitz-Heres 4 augustus 2015 / 07:53

  Inderdaad! Wij postbezorgers vinden een vrolijke envelop ook een stuk leuker om te bezorgen! Misschien moet ik toch maar eens zelf wat meer versturen.

 5. Margot 4 augustus 2015 / 08:07

  Leuke tips! Ik stuur eigenlijk veel te weinig post.

 6. Babette | StudioBabsie 4 augustus 2015 / 08:26

  Leuk artikel! Ik stuur zelf nog wel post en doe ook aan snailmailen. Dus een envelop gezellig en vrolijk maken doe ik ook, is leuk om te doen maar natuurlijk nog leuker om te ontvangen!!

 7. Frauke 4 augustus 2015 / 09:31

  Leuke tips! Ik vind het echt heel erg leuk om post helemaal op te fleuren, met schattige stickers en printjes en decoratie. En zo mini cadeautjes door de bus zijn ook supertof! Juwelen kunnen ook altijd :D. X

 8. Tiffany 4 augustus 2015 / 09:45

  Heel leuk! Ik stuur niet zo vaak post maar daar moet maar eens verandering in gaan komen. Ik wil binnenkort zelf kaarten gaan maken met stempels etc. 🙂 dan zal ik ook maar meteen zelf enveloppen maken! Wel zo leuk.

 9. Fleurine 4 augustus 2015 / 09:58

  Wat leuk!! Ik doe zelf aan Snailmail met mensen over de hele wereld en het is zo leuk om dingetjes uit andere landen te krijgen en al die kleurrijke brieven en enveloppen te zien! Echt een aanrader!

 10. Evelien 4 augustus 2015 / 10:23

  Super leuk om zo je post te versieren. Extra leuk om het zo te ontvangen!

 11. angelique 4 augustus 2015 / 10:55

  Ik vind dit heel leuk om te doen maar nog leuker om te ontvangen!

 12. Danielle 4 augustus 2015 / 11:30

  Zo leuk! Ik ben zelf altijd fan van confetti, die je na het openen van een envelop weken later nog terugvindt 😉

 13. Kim 4 augustus 2015 / 12:01

  Heel erg leuk! 🙂 Ik vind ‘echte post’ sowieso heel erg leuk om te krijgen, maar als het er dan ook nog leuk uit ziet dan is het helemaal tof! Dit ga ik zeker voor anderen ook doen!
  Liefs

 14. Samantha 4 augustus 2015 / 12:24

  Wat een leuke tips! Ik verstuur eigenlijk bijna nooit post. Alleen als er iemand jarig is of met Kerstmis. Eigenlijk zou ik dat wat vaker moeten doen. Post is veel leuker dan een berichtje via What’s App 🙂

 15. Anouk 4 augustus 2015 / 12:26

  Labels en zakjes zijn ook erg leuk! 🙂

 16. Shaz 4 augustus 2015 / 13:14

  Leuke tips! De gekleurde enveloppen zijn echt leuk.

 17. Anita | mindjoy 4 augustus 2015 / 14:11

  Laatste tijd stuur ik steeds vaker leuke pakketjes en kaarten. Meestal in een leuke enveloppe en met extra’s erin! Leuk om te zien dat de ontvanger er dan altijd zo blij mee is 🙂

 18. Tessa Tamara 4 augustus 2015 / 17:03

  Leuke ideeën Lisanne! Ik loop er zelf vaak tegenaan dat de post zo saai is. Gevolg is nog steeds saaie en witte enveloppen.. Dit is veel beter, maar ja, jij hebt iedere keer weer leuke en creatieve ideeën!

 19. Suzan 4 augustus 2015 / 19:23

  Leuk idee om zo zelfs van “gewone” post een cadeautje te maken.
  En vraagje :$ Hoe staat het met de pakketjes van je verjaardagwinactie,
  zijn ze al allemaal gearriveerd bij de gelukkig winnaars?
  Groetjes Suzan

 20. Lilian 4 augustus 2015 / 21:18

  Wat een leuke ideeën! Ik stuur mijn nichtje en neefje (die ver weg wonen) altijd helemaal over the top zelfgemaakte kaartjes, maar volgend jaar doe ik er ook een cadeautje bij 🙂
  Zaadjes (voor zonnebloemen) erbij in doen is misschien ook nog een leuk idee.

 21. Fleur 4 augustus 2015 / 22:11

  Erg leuk artikel! Krijg nu meteen helemaal zin om zelf aan de slag te gaan!

 22. Ilse 5 augustus 2015 / 14:46

  Ik verstuur eigenlijk voornamelijk verjaardagskaarten. Wanneer ik dat doe, plak ik er altijd wat in of ik gebruik stempels. Afgelopen jaar heb ik zelf kerstkaarten gemaakt en dat was eigenlijk ook wel tof. ^.^

 23. Inge 10 augustus 2015 / 00:06

  Dank voor de tips!
  Ik verkoop regelmatig boeken via m’n blog en ik vind het altijd leuk om cadeautjes te maken van de pakketjes. Zoveel leuker om te versturen!

 24. EliseDingen 10 augustus 2015 / 22:25

  Heerlijk artikel! Zelf vind ik het een van de fijnste dingen, een kaartje/post in de brievenbus 🙂 zelf stuur ik ook met enige regelmaat post, vaak ook met een zakje thee of iets anders kleins er in.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.