Zo scoor je de leukste budget boeken!

Ik houd van lezen. Het allerliefst lees ik de meest simpele chicklits, voordat ik ga slapen. Maar ik lees ook wel eens gewoon goede boeken of boeken waarvan ik iets kan leren. En mijn budget? Die is heel erg klein! En vandaag vertel ik jullie hoe ook jij met zo min mogelijk geld, toch fijne boeken kunt lezen.

Kruitvat, V&D, Trekpleister, Hema
Je hebt bij de kruitvat soms boeken, maar niet altijd. Daar heb ik bijvoorbeeld het boek De duivel draagt Prada vandaan. Hoe duur zal deze geweest zijn? Niet meer dan 3 euro in elk geval! Verder zag ik vandaag bij de V&D het boek Nieuw sms-bericht van Paige Toon liggen voor 5 euro. Dat is echt een topper! In winkels waar je het eigenlijk niet zou verwachten kom je vaak vrij goedkope goede boeken tegen!

Zie hier, een van mijn favoriete boeken voor 5 euro. Daarnaast nog een Sophie Kinsella boek voor 5 euro! Gisteren, bij de V&D. Aanraders!

Goedkopere boekenwinkels
Verder koop je bij goedkopere boekenwinkels, (ik weet geen namen, sorry) ook leuke chicklits. Het zijn niet de beste, maar je betaalt er ook niet veel voor. Heerlijke verstand-op-nul-en-lezen boeken.

De bibliotiheek
Geen ideale oplossing voor mij, ik bedenk me altijd na 12 uur ‘s nachts dat ik moest verlengen en dan ben ik net te laat. Maar de meeste bekende boeken leent de bieb uit. Lid worden van de bieb is meestal niet heel duur (ik geloof dat het onder de 18 zelfs gratis is?). En dan kun je het hele jaar onbeperkt boeken lezen! Ik las bijvoorbeeld pas een boek van Sophie van der Stap. Maar Tribes van Seth Godin en Rijke Pa, Arme pa hadden ze ook in de bieb. Goede boeken!

De rommelmarkt
Dat is een van mijn favorieten. Niet zo heelveelste- hands als van de bieb, en niet duur. Vaak zijn het boeken die een keer gelezen zijn en die gewoon het huis uit moeten. Hup, boek van Sophie Kinsella weg voor 1 euro! Dat zijn nog eens leuke bedragen. Op deze manier heb ik heel veel boeken van Sophie Kinsella kunnen kopen, heel handig!

Lenen
Heeft je beste vriendin, je buurvrouw, je oma, je tante, je moeder, je zus, je vriendje, je broer, of nog iemand anders een goed boek in de kast staan? Lenen! Op het moment heb ik een paar fijne boeken van mijn broer hier liggen (al veel te lang, sorry!). Boeken waar je normaal minimaal 10 euro voor zou moeten betalen kan ik nu gewoon voor niets lezen. Handig!

Online tweedehands
Ben ik geen fan van, maar het is altijd goedkoper dan het kopen van een nieuw boek. Maar toch, als ik een boek heel erg graag zou willen, dan zou ik hem lenen bij de bieb of een paar euro meer betalen voor een nieuwe. Maar dat gebeurt niet vaak bij mij.

Lees jij graag? En hoe kom jij aan je boeken?

17 reacties

 1. Lydia 15 december 2011 / 07:55

  Je vergeet de Slegte! De Slegte is mijn favoriete boekenwinkel, en heeft winkels in heel Nederland en België. 🙂 Ze verkopen er tweedehands boeken (dus ja, je kunt ook jouw oude boeken daar verkopen) en verramsjte boeken, die zo lang op de markt zijn dat ze voor een gereduceerde prijs weg gaan. Mijn favoriete vestiging is die in Utrecht.

  Ook een leuke tip: bij Bruna’s op het station verkopen ze vaak pockets om in de trein te lezen. Zo koop je een top-titel voor ongeveer de helft wat je zou betalen als je een paperback of hardcover kocht.

 2. xx_Patries_xx 15 december 2011 / 08:31

  o leuk zeg,… Euroland heeft ook vaak goedkope boeken ook kookboeken vooral, maar de witte boekhandel ook 😀

 3. Lieke 15 december 2011 / 08:45

  Gewoon naar de bieb gaan haha. 🙂

 4. Dina 15 december 2011 / 08:52

  Ik kan er echt van genieten als ik ergens een goedkoop boek op de kop tik!

 5. My Thoughts Words and Life 15 december 2011 / 09:55

  Je hebt o.a. de boekenvoordeel 😀 Daar kom ik zeg maar best graag. Maar ik ben dan geen echte lezer, ik haal er mijn kookboeken en boeken over landen en/of steden vandaan! 🙂

 6. Yara 15 december 2011 / 09:58

  Mijn boeken kosten vaak maximaal 10 euro, vind ik ook goedkoop 😛

 7. Thea 15 december 2011 / 10:21

  Ik lees zo’n beetje alles wat los en vast zit en ook chicklits gaan erin als koek :). ik koop vaak boeken online en ook regelmatig via marktplaats. verder leen ik veel boeken bij de bieb,zo’n ahum 25 per week hihi. heb dus altijd voorraad genoeg liggen om de dag door te komen. en als ik een boek echt graag wil hebben koop ik het, spaar er eerst voor en koop het dan.

 8. Stéphanie 15 december 2011 / 11:00

  De Slegte en ebay, daar haal ik veel van mijn boeken vandaan. En de V&D is ook altijd ideaal voor goedkope boeken inderdaad!

 9. Liesbeth 15 december 2011 / 11:35

  Hoi Lisanne,
  Normaal laat ik geen berichtjes achter, maar ik wilde nu toch een uitzondering maken. Ik zag namelijk laatst een reclame van Emma At Work (http://www.emma-at-work.nl/) en toen moest ik aan jou en je blog denken. Ik weet niet of je nog steeds op zoek bent naar een baantje, maar misschien heb je er iets aan!

  • Lisanneleeft 15 december 2011 / 12:29

   Helaas zal daar niet iets uit komen voor mij. Mijn werkplek moet namelijk een beetje in de buurt zijn, en dat gaat via Emma At Work niet (makkelijk)!

   Goede nieuws is dat ik gisteren heb ik gehoord dat ik in januari ergens kan beginnen met werkervaring opdoen 😀

 10. Vivian 15 december 2011 / 15:39

  Ik koop mijn boeken meestal via internet, maar als ik toevallig in een boekhandel ben zie ik ook nog wel eens goedkope toppers – er zijn altijd wel afgeprijsde exemplaren, dat is heel fijn haha. Maar ik ben niet zo van rommelmarkten en online tweedehands, wil mijn boeken liever nieuw, haha. Maar het zijn wel hele goeie tips!

 11. Kim 15 december 2011 / 15:59

  Ik hou heel veel van lezen! Voor verjaardagen/kerst etc vraag ik altijd boeken en boekenbonnen en ik leen altijd boeken van vriendinnen (en leen ook boeken uit aan ze). Ik heb al een tijd geen bezoek meer gebracht aan de bieb, moet ik toch maar doen! Bij ons bij de bieb kun je ook nog boeken kopen, die zijn dan een beetje kapot of weetikveelwat en dan kosten ze maar 50 cent of een euro.

 12. Caroline 15 december 2011 / 19:40

  In mijn woonplaats hebben ze zo’n fijn, goedkope boekenwinkel. Ik moet mezelf echt langs die winkel heen sleuren anders zit ik daar elke keer. Niet handig, als je niet al te veel geld hebt 😉 Maar een goedkoop boek kopen, dat is altijd leuk!

 13. Ilse 15 december 2011 / 23:03

  Ik koop eigenlijk al mijn boeken op Bol.com, en ik probeer ze dan wel tweedehands te kopen, tenzij het niet anders kan.

 14. Patricia 16 december 2011 / 22:02

  Ik koop mijn boeken op het boekenfestijn en zijn aanzienlijk goedkoper vaak wel even opletten zitten sommige tussen die niks schelen

 15. Miranda 21 januari 2013 / 20:01

  Ik lees ook veel, leen idd van een vriendin die ook graag leest, haal het op marktplaats, of de boekenmarkt en heel soms neem ik de afgeprijsde bij de Bruna, kruidvat of dergelijk mee…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.