Zo werd ik rijk door middel van mijn blog

Ik werd geïnspireerd door Jacob Jan, die een blog schreef met de titel ‘Hoe bloggen mij schatrijk heeft gemaakt’. Leuk, denk je dan, weer een blogpost over hoe je geld verdient met bloggen, passief inkomen enzo. Of gratis spullen en advertorials, ook helemaal hip en happening. Als je daarover wil lezen kun je beter ergens anders gaan lezen, want dit artikel gaat over échte rijkdom.

rijk-door-mijn-blog

Zo heeft mijn blog mij schatrijk gemaakt:

Een hobby

Voordat ik begon met bloggen was ik een beetje verdwaald. Toen ik ziek werd raakte ik al mijn hobby’s kwijt, doordat het gewoon niet meer kon. Ik voelde me niet goed, en zat voornamelijk heel veel op mijn bed. Met mijn laptop, spelletjes te spelen, magazines te lezen en blogs te lezen. En geloof me: op den duur gaat dat vervelen.

Nu heb ik de leukste hobby ter wereld: bloggen

Erkenning

Doordat ik ook over mijn beperkingen blog, merk ik dat daar juist mensen op af komen die heel begripvol reageren daartegenover. En bijvoorbeeld mensen die zelf ook leven met een beperking. Wanneer ik iets ‘in het echie’ had gezegd over fibromyalgie en mijn gezondheid was daar anders op gereageerd dan hoe jullie dat doen op mijn blog. En dat is heel fijn. Het is fijn om te weten dat mensen je oké vinden zoals je bent, om te weten dat je oké bént zoals je bent. En dat je niet alleen bent.

Waardering

Weet je wat het is? Als je niets in het huishouden kan doen, andere mensen voor je moeten zorgen en je vaak (voor je gevoel) maar weinig terug kan doen is het makkelijk om een minderwaardigheidscomplex te ontwikkelen. Je weet dat het goed is, want die mensen die je helpen doen het waarschijnlijk met liefde. Maar toch voelt het soms lullig als je weer om hulp moet vragen, op sommige momenten kan je je dan gewoon heel klein voelen.

Maar wanneer ik blog voel ik me gewoon een volwaardig mens. Ik word gewaardeerd voor wat ik schrijf en wat ik op mijn blog zet, en dat is gewoon heel fijn. Ik leef helemaal op wanneer ik een nare dag heb gehad, en mijn blog staat vol lieve comments!

Vriendschap

De vriendschappen, de interactie, het sociale contact dat je hebt met je lezers wanneer je blogt. Dat is onbetaalbaar. Alleen al hierom zou ik het bloggen niet willen opgeven voor rijkdom (geld). Ik zei het al even, maar je kan je nog zo ziek voelen, zo lang op bed liggen, maar wanneer ik iets schrijf en ik krijg ‘antwoord’, dan voel ik me blij. Dan kan ik misschien niet werken of mijn vrienden zien, maar dan heb ik toch contact met de buitenwereld. Onbetaalbaar, echt waar.

Iets bijdragen

Sommige mensen werken in de zorg, dat is iets waarbij je duidelijk zichtbaar iets moois en belangrijks bijdraagt aan de wereld. Een steentje bijdragen. Mijn invloed is misschien niet extreem, ik bedoel… als ik niets doe gebeurt er (gelukkig) niets ergs. Er is niemand afhankelijk van mij. Maar ik merk aan de reacties die ik krijg dat ik wel iets moois kan toevoegen aan de wereld. Als ik een iemands dag mooier kan maken, dan ben ik eigenlijk al tevreden. En door te bloggen kan ik dat ook daadwerkelijk doen!

Iets om voor te leven

Klinkt nogal dramatisch misschien, maar mijn blog is waar ik echt enthousiast van word. Als ik verder niets zou hebben, dan zou mijn blog hetgeen zijn waarvoor ik mijn bed uit zou komen! Het is fijn om er mijn tijd mee te vullen en het is geweldig als je daarbij ook nog eens waarde kan toevoegen.

rijkdom

Wat is rijkdom?

Natuurlijk komt er ook nog een blog in de serie met blogtips waarin ik uitleg hoe je geld kan verdienen met je blog. Maar toch raad ik je aan om eerst deze rijkdom die het bloggen met zich meebrengt te ervaren. Nogmaals, credits voor de inspiratie gaan naar Jacob Jan! Ik vind dit een onwijs mooie boodschap om te verspreiden, dus deel dit artikel en maak bijvoobeeld een eigen lijstje op jouw blog, mocht je die hebben (wel even linken naar Jacob Jan dan natuurlijk!).

En oja: duizend maal dank voor het lezen van mijn blog! Je weet nu hoe belangrijk jij, mijn lezer, voor me bent 🙂

DELEN:

72 reacties

 1. Just Femz 26 november 2013 / 07:12

  Met hetgeen jij schrijft maak jij mijn dag ook elke keer weer een beetje leuker! Dankjewel Lisanne! 🙂

 2. W. 26 november 2013 / 07:16

  inspirerend artikel, heel mooi. Wat fijn dat dit jou zo gelukkig maakt.

 3. Suzanne 26 november 2013 / 07:25

  Ik schrok al toen ik de titel las. Maar ik vond het ook al niets voor jou. Hihi maar het is waar, dit prijst je rijk. Het gaat niet om geld maar om wat je er voor terug krijgt.

 4. cheyenne 26 november 2013 / 07:37

  heel mooi geschreven 🙂 ik lees je in ieder geval met heel veel plezier!
  xo, cheyenne

 5. Beautydagboek 26 november 2013 / 07:47

  Dit is precies wat mijn blog ook voor mij betekent, je hebt het mooi verwoord! De energie en positiviteit die je ervan krijgt is in geen geld uit te drukken is heel waardevol in mijn leven 🙂

 6. Kimberly 26 november 2013 / 08:01

  Wat een mooi blogje is dit Lisanne! Bloggen is inderdaad iets fantastisch dat je op die manier echt heel rijk maakt aan alles wat je omschrijft. Ik lees je blogje in ieder gebal elke dag met veel plezier, dus andere lezers maak je ook nog eens rijk met je blog! 🙂

 7. Suus 26 november 2013 / 08:02

  En dat is nou echte rijkdom! Ik hoop dat je nog veel energie uit je blog mag putten. Ik lees hem altijd met veel plezier!

 8. Martina 26 november 2013 / 08:08

  Mooi geschreven en helemaal waar!
  Toen ik de titel las dacht ik al even huh?!? Haha 🙂

 9. Maai 26 november 2013 / 08:24

  Ik ga zo zijn stukje ook lezen. Die van jou vond ik weer mooi. Heel eerlijk hoe je schrijft. Zo fijn dat je zoveel plezier beleefd aan je blog, ik snap het helemaal. Ik ben niet ziek maar heb weer andere dingen aan mijn hoofd en ik merk ook dat bloggen rust geeft en verhelderend werkt en als ik het even niet meer zie zitten me toch laat lachen door een grappige of lieve comment. Jij bedankt voor het schrijven van al deze stukjes, ik lees je graag. Spiek elke ochtend snel even of er al wat nieuws is verschenen. Dikke knuffel en een bloemetje voor in je haar vandaag 😉

 10. Hester 26 november 2013 / 08:27

  Goed artikel! Je krijg inderdaad heel veel terug van je blog.

 11. Manon 26 november 2013 / 08:28

  Ik blog nog niet zo lang, maar ik merk dat bloggen nu al een heel groot deel van mijn tijd en leven is. Ik vind het super leuk en zou het ook voor niks opgeven, want bloggen is nu het enigste wat mij nog vrolijk maakt.

 12. Nieke 26 november 2013 / 08:29

  Wat een super fijne post is dit. Ik moest ook even omschakelen van de titel naar de post maar dat vind ik juist erg leuk. En je hebt natuurlijk helemaal gelijk, dit zijn de dingen waar het bloggen om gaat. Of om zou moeten gaan. 🙂

 13. Sylvia 26 november 2013 / 08:37

  Vooral die herkenning vind ik een belangrijk punt. Mooi blogje!

 14. Meandra 26 november 2013 / 08:38

  Mooi geschreven. Ik las zijn stukje gisteren en jullie hebben helemaal gelijk!

 15. Kimberley 26 november 2013 / 08:41

  Dit is inderdaad veel belangrijker dan geld verdienen! Fijn dat het bloggen je zoveel energie geeft 😀

 16. Kirsty 26 november 2013 / 08:53

  Wat een mooi artikel! Ik vind bloggen echt geweldig om te doen, omdat ik op die manier kan schrijven (wat een grote passie van me is) en op die manier ook nog eens dingen kan delen met mijn lezers, dat vind ik supergaaf! Mensen die een blog beginnen puur voor het geld of de gratis producten missen dat gevoel van rijkdom en dankbaarheid en ik denk dat zij het daarom ook niet lang vol zullen houden.

 17. Stella 26 november 2013 / 09:23

  Jij laat mij zien dat het echt een zege is dat ik elke dag in de trein zit richting school, dat ik de vaatwasser uit moet ruimen en dingen kan doen die ik soms niet zo leuk vind. Je laat me erg dankbaar zijn voor wat ik heb, en dat vind ik echt bijzonder! Ik word heel blij van dit artikel! Het is fijn om te lezen dat dit je zo blij maakt! En dan ben je er ook nog eens heel goed in! Ik hoop dat je er nog lang (en misschien wel steeds meer) geluk en voldoending uit kan halen! Heel veel liefs, Stella.

 18. Ilse 26 november 2013 / 09:29

  Haha, ik schrok ook al door die titel! 🙂
  Ik herken wel veel in wat je zegt.

 19. Joyce 26 november 2013 / 09:31

  Erg mooi artikel ! Helemaal waar dat dit een meer waardevoller ‘rijkdom’ is dan geld

 20. Jeanine 26 november 2013 / 09:33

  Heel tof dat je zo over je lezers praat en hun waardeert!

 21. Syl 26 november 2013 / 09:47

  Mooi gezegd ik heb ook fybromyalgie.

 22. Kim 26 november 2013 / 09:57

  Wat een mooi en eerlijk artikel !

 23. Linda 26 november 2013 / 09:58

  Prachtig geschreven! Goed om daar regelmatig bij stil te staan. Fijn om te zien dat jij zo gelukkig wordt van je blog! (:

 24. Tess Evea 26 november 2013 / 09:58

  Wat heb je dit prachtig omschreven. De lieve reacties die je krijgt zijn inderdaad de prijs die je krijgt betaald!

 25. Dagmar 26 november 2013 / 10:16

  Wauw prachtig geschreven! Jij bent goud waard, zo mooi stuk heb je ervan gemaakt. Ben er helemaal stil van. En je hebt helemaal gelijk; het bloggen maakt ons zoveel rijker zonder dat de portemonnee er dikker of dunner van wordt <3

 26. Lenneke 26 november 2013 / 10:37

  Supermooi gezegd! Het is echt heel fijn dat je dit kan doen en dat jij er zo gelukkig van wordt 🙂

 27. Loes 26 november 2013 / 10:45

  Zo fijn om te lezen hoeveel het met je doet. Het is ook wel te merken aan je blogposts dat je niet blogt om cadeautjes te krijgen ofzo haha, maar gewoon omdat je er zelf gelukkig van wordt en uit enthousiasme. En dat enthousiasme steekt aan, dus ik kom altijd graag terug op je blog! x

 28. Farah 26 november 2013 / 10:45

  Leuk artikel!

  Een blog heb je inderdaad voor jezelf. Ik word ook altijd zo blij van die reacties :). En vind het ook heerlijk om te kunnen nadenken over een nieuw artikel.

 29. Josanne 26 november 2013 / 11:14

  Fijn dat je hier zo veel plezier uit haalt 🙂

 30. Joyce 26 november 2013 / 11:33

  Mooi artikel, goed om te zien hoe jij je rijk voelt door je blog!

 31. Renate 26 november 2013 / 11:49

  Echt een heel mooi artikel en het is mooi om te zien dat het je zoveel goeds brengt! Ik denk dat ik dit ook op mijn blog ga doen, ik vind het een mooie manier om is bij stil te staan wat bloggen mij gebracht heeft – en dat is een heel lijstje!

 32. Jana 26 november 2013 / 11:55

  Heel erg mooi geschreven en het klopt ook gewoon!

 33. Hester 26 november 2013 / 12:08

  Hele mooie redenen en ben het absoluut met je eens. Het fijnste vind ik het hebben van een creatieve uitlaatklep, je kan alles op je blog kwijt!

 34. Elles 26 november 2013 / 12:20

  Mooi lijstje! Ik blog nog niet zo heel erg lang dus mijn bijdrage naar anderen toe is misschien nog niet zo groot maar voor mij persoonlijk merk ik wel dat het mij goed doet. Het laat energie stromen ofzo. Er kost veel tijd maar ik krijg er ook bergen voor terug met steeds weer nieuwe ideeën. Ik ga zeker als ik wat verder ben een stukje schrijven met mijn rijkdom. Super dat je hier zoveel voldoening uithaalt. Ik vind je blog mooi en eerlijk geschreven.

 35. corine 26 november 2013 / 13:16

  Inderdaad, daarom vind ik het ook een heerlijk “iets”–> het bloggen. Een welkome uitlaatklep in mijn rumoerige leven 😉

  groetjes Corine

 36. Lisa 26 november 2013 / 13:24

  Oh wow wat schrijf jij toch mooi! Het is zo waar dit!

  • Vera 26 november 2013 / 14:35

   Mooi geschreven! Ik vind het ook zo goed dat je er zo open en eerlijk over bent. Rijkdom is veel meer dan geld en het wordt tijd dat mensen zich dat eens wat meer gaan beseffen..

 37. Anneke 26 november 2013 / 17:02

  Voor mij is het gewoon een leuke hobby en zo lang het geen moeten is (= geld eraan verdienen) blijft het voor mij leuk.

 38. Biancaa 26 november 2013 / 17:45

  mooi artikel, ik heb het ook als ik slechte dagen heb en blogs lees bijvoorbeeld voelt het gelijk beter.

 39. josien 26 november 2013 / 17:55

  heel mooi geschreven weer.
  maar lieve Lisanne jij ook bedankt voor je elke keer weer inspirenende berichten en dankjewel dat je zo veel van jezelf laat zien.

 40. WeHeartFit 26 november 2013 / 18:26

  En wij als lezers waarderen jouw blog even veel! Ik ervaar exact deze rijkdom die jij beschrijft door het bloggen. Het voelt echt super en het is zeker iets wat mij blijdschap geeft.

 41. Fleur 26 november 2013 / 19:01

  Goed geschreven Lisanne!
  En inderdaad, het gaat (in ieder geval voor mij) niet om het geld verdienen of het ontvangen van gratis spullen.
  Nee, het feit dat je een hoop nieuwe mensen ‘leert’ kennen, nieuwe dingen van jezelf ontdekt en je eigen plekje hebt, dat maakt voor mij het bloggen het leukst.
  Ik ga even een kijkje nemen op de blog van Jacob Jan, thanks!

 42. Geanne 26 november 2013 / 19:30

  Wat heerlijk om te lezen! Je hebt helemaal gelijk dat leuke reacties veel kunnen betekenen. Ik lees je blog met heel veel plezier en vind het verfrissend hoe je met je beperkingen om gaat. Keep it coming girl! 🙂

 43. Hilde 26 november 2013 / 20:03

  Heel fijn om te lezen 🙂 Heel herkenbaar ook ^^ Ik blog nog niet zo lang en had niet verwacht dat ik het met zó veel plezier zou doen als ik nu doe! Het is echt een heel fijn deel van m’n leven geworden 🙂

  • Jantasie 26 november 2013 / 20:44

   Sinds ik dat boekje las dat jouw website quoteerde in de boekwinkel ben ik enorm geïnteresseerd geraakt in je blog en schrijfstijl. Ik denk dat je het al erg vaak gehoord hebt, maar je blog inspireert zó!
   Je blog is écht een grote waarde in blogland, en ik zou echt met jou een keer een goed gesprek
   willen hebben, haha, omdat ik vind dat je interessant schrijft. Volgens mij ben jij echt een inspirerend persoon, ook buiten je blog!

   Ik ga vanaf nu echt smullen van je blog en artikelen! 🙂

 44. Jennie from the Blog 26 november 2013 / 20:45

  Wat een mooi en inspirerend artikel, ik denk dat veel mensen hier veel van hebben geleerd 🙂 Er zit zoveel achter bloggen!

 45. Isabel 26 november 2013 / 20:47

  Ik ben het hier echt 100% mee eens! Bloggen is echt een geweldige hobby voor mij en dat maakt mij rijker dan dat geld er mee verdienen me zou maken.

 46. Jacob Jan 27 november 2013 / 09:58

  Wat lief dat je mij de credits geeft.
  En inderdaad, mensen die ik aanraad om te gaan bloggen ervaren hetzelfde, dus spread the word.

 47. Rosalie 27 november 2013 / 10:42

  Ik heb door het bloggen ook echt veel mensen ontmoeten en dingen meegemaakt, als ik er nu bij nadenkt.

 48. Kauthar 27 november 2013 / 12:30

  Mooi stuk, deels ook herkenbaar. Bloggen maakt inderdaad rijk!

 49. Suzanne 27 november 2013 / 13:58

  Ik heb eigenlijk hetzelfde, ik ben dan niet ziek maar ik was ook altijd opzoek naar een hobby. Ik wist gewoon niet wat ik moest doen en wat nou bij mij past maar ik heb het gevonden … Bloggen!

 50. Jill 29 november 2013 / 16:12

  Wat een goed bericht! Ik herken me helemaal in wat je hebt geschreven.

 51. Marloes 29 november 2013 / 21:21

  Wat een goed artikel Lisanne. Heel mooi geschreven!

 52. Anouk 30 november 2013 / 21:53

  Maar bloggen op zich brengt ook rijkdom. Vooral als het gaat om het schrijven gaat 🙂

 53. Tamarah 30 november 2013 / 22:35

  Mooi geschreven en om dezelfde redenen blog ik ook :). Ik heb een poosje bij huis gezeten en durfde door angsten niet goed de deur uit en moest mijn hobby’s binnenshuis zoeken. Dagelijks las ik de blog van mijn nichtje en besloot op een gegeven moment ook zelf te gaan bloggen! Het is echt een verrijking van mijn leven en een super leuke hobby!

 54. xx_Patries_xx 3 december 2013 / 16:47

  wat leuk om te lezen zeg, veel bloggers doen het niet meer als hobby en dat is jammer!!

 55. Marleen 3 januari 2014 / 07:58

  Wat een prachtige blog. Fijn dat je er zoveel steun uit hebt gehaald en zoveel ervaringen rijker bent geworden <3

 56. Fleur 19 januari 2014 / 00:37

  Wat onwijs mooi geschreven! Pure rijkdom gaat inderdaad niet om geld

 57. Tjitske Anna 19 september 2014 / 22:11

  Leuke post! Mooi geschreven! Ik keek wel even vreemd op toen ik de titel las haha.

 58. Danick Jacobsen 1 mei 2017 / 16:49

  Leuk hoe je in eerste instantie denkt aan rijk worden in de zin van veel geld verdienen aan je blog. Heeft een pakkende titel, want wie doet er tegenwoordig nou niet aan bloggen en wie wil er daar dan nou niet door rijk worden. Heel mooi hoe je in dit artikel de rijkdom geeft in een andere vorm. Vele zullen er inderdaad niet bij stil staan wat gezondheid met je doet als je niet alles kunt, behalve als het jezelf overkomt. Ik heb echt een bewondering voor je hoe je dit zo hebt beschreven en naast het schrijven hoe je jouw ding hebt gevonden, jouw hobby, jouw plekje. Ik denk dat je nog vele volgers zult krijgen als je blijft schrijven. Bij mij stond je in ieder geval op de eerste positieve in de Google zoekresultaten.

  Heel veel geluk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.