Zo word je gelukkig

Er zijn verschillende dingen die meespelen bij jouw geluk. Wanneer je weet welke deze zijn kun je hier rekening mee houden en misschien word je dan wel nog gelukkiger. Ik kan je niet garanderen dat je na dit artikel een gelukkig mens bent, maar ik wil je wel een handje helpen! Wat ik alvast kan vertellen is dat je van een vakantie, het winnen van de loterij en het simpelweg hebben van veel geluk, niet gelukkig wordt. Maar waarvan dan wel?

Afbeelding via weheartit.com

Wees optimistisch
Ik heb het al zo vaak gezegd, geluk hangt niet af van wat je meemaakt. Natuurlijk is het moeilijker gelukkig zijn als je ontzettend ziek bent of heel eenzaam, maar ik geloof dat het tot een heel ver punt mogelijk is om gelukkig te zijn. Maar even een heel ander ding, bijvoorbeeld mensen die de loterij winnen worden niet gelukkiger. In het begin wel even, maar daarna zijn ze weer precies zo gelukkig als ze waren. Het is je instelling, niet wat je meemaakt!

Volg je intuïtie
Ook bewezen, bij bijvoorbeeld een aankoop ben je gelukkiger als je op je gevoel af gaat. Bij aankopen waar je niet naar je gevoel, maar naar je verstand luisterde, ben je minder blij achteraf. Dat is natuurlijk maar een voorbeeld, maar ik denk dat dit wel iets zegt over de invloed van je intuïtie, negeer je gevoel niet!

Veel geld maakt niet gelukkig, genoeg geld wel
Van veel geld word je niet gelukkiger. Maar als je genoeg geld hebt dan ben je wel gelukkiger dan wanneer je niet genoeg geld hebt. Klinkt logisch, maar het is wel iets om in je achterhoofd te houden. Het is toch makkelijker leven wanneer je niet hoeft te wachten totdat je nieuwe onderbroeken kunt kopen terwijl de rest versleten is. (Leuk voorbeeld he!)

Lach!
Hoe meer je lacht, hoe gelukkiger je bent. Van lachen wordt je blij, zelfs als je niet blij bent! Hoe briljant is dat? Een baaldag? Kijk een grappige film en je bent weer wat blijer, is dat even simpel! (Dan moet je nog wel eerst om de film kunnen lachen, maar dat moet lukken toch?

Vind geluk in de dingen die je nu doet
Je kan een potje zitten mokken op je werk, of je vrienden niet leuk genoeg vinden, niet blij zijn met je huis of al het voorgaande. Je kan ook kijken naar de leuke dingen en hiervan genieten! Je moet niet altijd iets beters of iets groters willen, je moet ook kunnen genieten van dat wat je nu hebt.

Heb je mensen die goed voor je zijn lief
Vanzelfsprekend, maar zo veel mensen die dit vergeten. Er zijn zo veel mensen om je heen die je helpen, die van je houden en die je energie geven. Omarm ze, vertel wat ze waard zijn voor je! Vergeet dat niet!

Een filmpje dat precies dit artikel kan aanvullen. Mooi!

Of dit artikel nou een eye-opener is of een bevestiging van hoe jij in het leven staat, ik hoop dat je vandaag weer een stukje gelukkiger kunt worden! Pik eruit wat wat bij je past en gebruik het! Have a wonderful day!

17 reacties

 1. marieke 1 juni 2012 / 07:17

  Leuk artikel en heel waar 🙂 fijn om de dag mee te beginnen!

 2. lifesplash 1 juni 2012 / 07:41

  Leuk artikel! Vooral die optimistisch tip klopt, ik ben de laatste tijd veel optimistischer en raad eens.. wie voelt zich gelukkiger? 🙂

 3. Anne 1 juni 2012 / 08:14

  Dat filmpje en dan die tekst van jou erbij! Ideaal om je dag mee te beginnen!

 4. Marc 1 juni 2012 / 09:12

  Leuk artikel 🙂 Vond het fijn om te lezen

 5. emily 1 juni 2012 / 09:43

  En gelijk heb je! 🙂 Dit is echt zo’n houvast artikel voor als je er even te negatief tegenaan kijkt ;p

 6. Fien 1 juni 2012 / 10:06

  Mooi artikel! Je schrijft zo leuk, positief! Ik ben zelf ook optimistisch en lach elke dag, maar soms denk ik mensen; geniet wat meer!

 7. Ilse 1 juni 2012 / 11:57

  Lachen helpt zo bij gelukkig worden, of gelukkig blijven. Een dag niet gelachen is voor mij echt een dag niet geleefd, lachen maakt de wereld zo veel leuker!

 8. Alyssa 1 juni 2012 / 13:26

  Wat een geweldig artikel weer 🙂 goed begin van de dag!

 9. Daniëlle 1 juni 2012 / 14:57

  Het filmpje is echt helemaal waar. Ik ben het ook met al je punten eens, trouwens!

 10. Denise 1 juni 2012 / 16:29

  Leuk artikel! Ik moest stiekem lachen om het onderbroekenvoorbeeld! 😛

 11. Rosalie 1 juni 2012 / 16:45

  Waarom moet ik altijd weer huilen bij die filmpjes? 🙂 Van ‘geluk’ hoor 😉

 12. Hanna 2 juni 2012 / 12:04

  Woow, wat een mooi artikel! Je vertelde laatst dat je je blog weer wil maken zoals hij vroeger was, met meer “geluk”, nou , dat is zeker gelukt! xoxo

 13. K. 2 juni 2012 / 15:35

  Ben het helemaal met je eens! Nice blog btw. 🙂

 14. Krabbelpoot 2 juni 2012 / 18:56

  Ik ben het met je eens! Ik wilde toevallig binnenkort een notitieblokje kopen, om daarin het beste moment van de dag op te schrijven. Dat helpt ook heel erg heb ik gelezen. Gewoon s’avonds even de tijd nemen, voor je zelf en dan de positiefste/leukste/grappigste gebeurtenis opschrijven van die dag. Dan ga je ook positiever in het leven staan!

 15. Lisanne 3 juni 2012 / 21:07

  Wauw wat een mooi artikel, leuk geschreven weer 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.