Wat ik zag en kocht op Zomerdromen zomermarkt

Afgelopen weekend vond de vijftiende editie van Zomerdromen plaats, dit is een markt in het Timorpark in Den Helder. Het staat vol kraampjes met allemaal creatieve, lekkere, zelfgemaakte en mooie spulletjes. Verder hebben ze een programma met muziek. Wat ik het leukste vond was natuurlijk het creatieve en handgemaakte spul. Ik nam mijn fototoestel mee, geef je een impressie van de markt, en laat je zien wat ik kocht!

Prachtige schilderijen voor buiten, gemaakt door Medelon Juliètte. Deze worden ook in opdracht gemaakt. Wij namen een kaartje mee omdat we misschien wel zoiets in de tuin willen!

Dit was voor mij wel een van de leukste dingen op de markt, de kraam van Nel Stam. Ik vind het heel erg zonde dat haar werk niet online te koop is. Ze verkoopt kaartjes met prachtige afbeeldingen die ze maakt met potlood. Het is allemaal super gedetailleerd en ik was erg onder de indruk van al het moois dat ze verkoopt.

Op de foto zie je me ook heel geconcentreerd luisteren, haha. Ze is zo trots op haar werk, vertelt er graag over, maar toen ze ook maar een beetje door had dat ik ook creatief ben vroeg ze meteen naar wat ik maak. En of ik geen foto op mijn mobieltje had. Zo lief! Ze loopt tegen de 80 jaar aan en staat nog maar af en toe op een marktje. Ik ben blij dat ik haar tegen ben gekomen!

Verder in deze blogpost laat ik je zien wat ik kocht!

Dit is Aminata Diao, zij importeert deze prachtige handgemaakte manden uit Afrika. Ook hier kocht ik iets, maar het liefst had ik alles mee naar huis genomen, zo veel moois!

Ook deze grote manden horen bij de kraam van deze mevrouw. Op Dakarfashionart.com kun je deze prachtige spulletjes ook bestellen. Aanrader om even een kijkje te nemen!

Ook bij deze kraam (waar ik helaas niet meer foto’s van heb genomen) was veel moois gezien. Je kan hier helemaal naar je eigen zin een tas laten maken. Er zijn een meerdere standaard designs, maar je kiest zelf de kleuren en de stofjes. Echt een aanrader om eens naar de site imoanstore.nl te kijken als je op zoek bent naar een mooie nieuwe tas.

Ook macrame en andere kunstige dingen waren aanwezig.

Dan beginnen we nu met de shoplog…

Dit is wat ik kocht bij de fair trade producten uit Afrika. Een mooie grote onderzetter, of nouja, eigenlijk twee. Ze staan nu te pronken op de eettafel, ze zijn veel te mooi om alleen uit de kast te halen als je pannen op tafel zet!

Ook de Lisdodde stond er, dit is een bloemen- en woonaccessoireswinkel in Den Helder. Ik wilde hier graag iets kopen omdat de corsage die ik droeg op de avond dat ik ten huwelijk gevraagd werd hiervandaan kwam. Een beetje gek misschien, maar toen ik dit leuke plantje met potje zag was ik wel om, haha.

De aankoop van Allard. Deze is gemaakt door Lydia de Loos, dit is een vrij bekende kunstenaar in Den Helder. Allard vond dit schildpad helemaal geweldig. Dus nu staat hij in de tuin, haha. Ik had hem zelf niet uitgekozen, maar ik hou wel van een beetje gekkigheid!

En dan mijn favoriete aankoop: de kaartjes van Nel Stam!

Dit is wat ik kocht, de foto is lang niet zo mooi als de kaartjes zelf. De tekeningen op de kaartjes worden met potlood en een fineliner gemaakt. Ik dacht dat de tekeningen enorm verkleind waren, maar het is allemaal 1:1 gedrukt, op ware grootte dus. Zo bijzonder mooi gedetailleerd!

Achter het pakket met de drie verschillende kaarten op de vorige foto (links) zat achterin deze prachtige grote kaart. En ik kreeg er nog een schattig vlinderkaartje bij.

Dus… dat was Zomerdromen 2019 in Den Helder. Super leuk om even een kijkje genomen te hebben. Normaal koop ik misschien een of twee kaartjes op een marktje, maar nu hebben we echt wel leuke spulletjes gezien en gekocht! Ben jij deze zomer nog naar leuke marktjes geweest?

DELEN:

4 reacties

  1. Naomi 3 september 2019 / 08:02

    Eigenlijk heb ik een hekel aan marktjes, maar deze ziet er wel heel erg vrolijk uit en ook nog eens best ruim. Prachtige kaarten heb je gekocht en inderdaad jammer dat daar online niet meer van te zien is.

  2. Darina 3 september 2019 / 19:17

    Wat een leuke markt! De manden en de kaartjes zijn heel mooi.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.