Zomerinspiratie DIY: Stijlvol visionboard!

Vanaf het moment dat ik begon met bloggen had ik er al ‘iets’ mee: visionboards. Ik had het boek The Secret (voor jongeren) gelezen en ineens ging er een wereld voor me open: wat je allemaal kan bereiken met positief denken. We gaan het vandaag niet hebben over de kwaliteit van het boek, maar wel over iets dat terug komt in het boek: visionboards! Ik heb ze vaker gemaakt en ook laten zien, maar er is een dingetje met die visionboards: ze zijn gewoon niet zo heel erg mooi. En het ziet er gauw rommelig uit. Ik heb mezelf een uitdaging gegeven om een mooi en stijlvol visionboard te maken! Vandaag ga ik je laten zien hoe ik dat deed.

stijlvol-visionboard-maken-diy

Even kort: wat is een visionboard?

Een visionboard is een bord waarop je, heel letterlijk gezegd, je visie uitbeeldt. Welke dingen vind jij belangrijk in het leven, welke dingen wil je gaan bereiken, van welke dingen wil je meer in je leven? Dus eigenlijk het pad dat jij graag met je leven zou gaan willen volgen.

Dit werkt doordat je je visionboard op een plaats ophangt waar je vaak komt, hierdoor zie je hem heel vaak. Je ziet hem niet alleen door er aandachtig naar te kijken, maar je ziet hem ook steeds zonder dat je het in de gaten hebt. Hierdoor ben je, zonder dat je het door hebt, toch bezig met het leven naar je visie, naar je visionboard. Dat is hoe ik denk dat het visionboard werkt.

Er zijn ook verhalen van mensen die een miljoen op hun visionboard hadden gezet en vervolgens de loterij wonnen. Tsja, daarbij geloof ik niet dat het door het visionboard komt, hoewel het natuurlijk wel nodig is om mee te doen aan de loterij als je hem wil winnen. Als je bewust bent van het feit dat je de loterij wil winnen, dan koop je een lot. Als je dat niet bent, dan koop je geen lot, dus dan win je ook niet. Maarja, er zijn dus mensen die denken dat de wet van aantrekking kan zorgen dat je de loterij wint. Dat geloof ik dus niet, haha.

visionboard-maken

Wat heb je nodig voor een stijlvol visionboard?

 • Papier van goede kwaliteit, het liefst wat dikker. Het papier dat ik heb gebruikt komt uit een setje van de Action, het papier was eigenlijk bedoeld om kaarten mee te maken
 • Tijdschriften of iets anders waar je plaatjes en teksten uit kan knippen. Kies een bepaalde stijl uit, je kan het beste kiezen voor een of twee tijdschriften die een uitgesproken stijl hebben qua typografie en foto’s. Ik gebruikte dit Lookbook krantje dat bij de Marie Claire zat en ik pakte er een Flow bij. Op deze manier houd je het een beetje in een stijl, in plaats van honderd verschillende dingen en lettertypes door elkaar.
 • Een visie: wat wil je op je visionboard? Wat zijn de dingen waaraan jij jezelf en je onderbewuste wil herinneren? Je kan hier van tevoren over nadenken, maar je kan natuurlijk ook ‘gewoon’ gaan bladeren en wel zien wat je tegenkomt.
 • Een schaar
 • Lijm. Ik ben fan van de lijmrollers van Action! Geeft geen troep en gaat lekker snel.
 • Tijd!

lekker-knippen-en-plakken-joepie

vakantie-stijl-visionboard

Verder is het heel simpel: je gaat gewoon creatief aan de slag met de dingen die jij op jouw visionboard wil hebben. Je kan meerdere bordjes maken in verschillende stijlen met verschillende thema’s, dat heb ik gedaan!

mijn-visionboards

Wat betekenen de dingen die op mijn visionboard staan?

Speciaal voor de zomerweek op Lisanneleeft heb ik een van mijn visionboards in zomerstijl gemaakt. Het idee erachter is dat ik zo van het vakantiegevoel houd. Die wil ik wel lang vasthouden, ook wanneer het straks geen vakantie meer is voor Tim. Ik ben zelf iemand die graag hard werkt, maar mijn enthousiasme hierin zorgt er weleens voor dat ik te veel doe en te ver doorga. Een beetje meer vakantiegevoel en rustiger aan doen zou goed voor mij zijn!

Het middelste visionboard is er eentje die past bij mijn persoonlijke leven. Zoals je wellicht wel herkent, heb ik de hoofdstukjes die elk Flow magazine heeft erop geplakt, een soort Flow filosofie, haha. Die past wel bij mij. En omdat het niet zo heel goed gaat met mijn gezondheid de onderste quote in koeienletters! Meer kunnen dan je denkt, dat wil ik!

En rechts is de meer zakelijke kant, die is wat rustiger. Dat is eigenlijk ook waar hij voor staat: ook binnen mijn bedrijf wat meer rust en ruimte. Dus een opgeruimd kantoor, een opgeruimde mailbox, alles opgeruimd. Ik heb nog een lange weg te gaan, haha! En lekker aan het werk kunnen met veel inspiratie.

visionboard-lisanneleeft

Doordat je kleinere papiertjes gebruikt kun je ze veel beter en mooier ophangen of neerzetten. Ik heb die van mij zoals je ziet op een zwart vel papier geplakt. Deze heb ik op mijn prikbord geprikt, de rest van de papieren die erop hangen ga ik ook in deze stijl maken.

Maar wat je ook zou kunnen doen is de verschillende bordjes inlijsten en op een leuke manier aan de muur hangen. Op deze manier ziet het er een stuk stijlvoller uit dan wanneer je een groot vel papier met allerlei knipsels in de woonkamer, slaapkamer of op je kantoor hebt hangen.


stijlvol-visionboard

Hij hangt!

Ik vond het onwijs leuk om dit te doen. Het is heel leuk, en ook wel nuttig, om in de zomer eens na te denken over je visie voor het komende jaar. Waar wil je naartoe? Wat mis je nog in je leven en welke dingen die je al hebt waardeer je of verlang je nog meer naar? Heb jij weleens een visionboard gemaakt?

Dit artikel bevat een affiliate link, lees hier wat dit betekent.

30 reacties

 1. Angela 24 juli 2014 / 07:11

  Mooi om zo bewust in het leven te staan en stil te staan bij de dingen die jij belangrijk vindt. De visionboards zijn heel mooi geworden!

 2. Kelly Caresse 24 juli 2014 / 07:30

  Wauw dat ziet er goed uit, heel strak en creatief vormgegeven. Ik heb al eerder zelf een vision board gemaakt en natuurlijk ook een voor de happy challenge. Ik geloof ook in de kracht van bewust met je wensen bezig zijn en erin geloven en dat ze dan uit kunnen komen

 3. Marjolein 24 juli 2014 / 08:22

  Hé wat een mooie visionboards! Je hebt daar echt gevoel voor nodig volgens mij. Kan me niet voorstellen dat ik dit ook zo mooi zou kunnen. Knap gemaakt Lisanne! X

 4. Andrea 24 juli 2014 / 08:44

  Heel leuk! Ik heb vorig jaar of inmiddels alweer 2 jaar geleden een visionboard gemaakt. Zag er ook wat rommelig uit dus die staat niet meer in huis, maar die van jou zijn erg mooi en leuk!

 5. Miranda 24 juli 2014 / 10:27

  Mooi gedaan. Ik zag het al eens bij Mascha voorbij komen en bedacht me toen dat het leuk zou zijn er eens een te maken… Tot nu toe is het daar bij gebleven maar gelukkig herinner jij me er opnieuw aan. Ik ga er binnenkort maar eens goed voor zitten denk ik zo!:)

 6. Shaz 24 juli 2014 / 11:01

  Dat ziet er mooi uit. Vaak zien visionboards inderdaad rommelig eruit en dat is dan ook de reden waarom ik niet zo eentje heb gemaakt.

  De jouwe lijken haast net kunstwerkjes, zo netjes en strak gemaakt.

 7. Dianne Overbeeke 24 juli 2014 / 11:46

  Vision boards zijn altijd leuk!! Ik wil er zelf ook een gaan maken! Dank voor het delen van jouw board!

 8. Kimberley 24 juli 2014 / 12:36

  Ik vind het altijd gaaf om te zien,
  maar ik ben er zelf zo bar slecht in.
  Dus: Als iemand er één voor me wil maken… Hihi.

  • Heddy 30 april 2018 / 13:13

   Hoi Kimberley, binnen kort ga ik beginnen met vision board workshops. Dan kan ik je wel leiden hoe je kan dat maken.
   Het workshop wordt in het engels taal omdat mijn engels is veel meer better dan mijn nederlands. Als je interesse heb je kan me op facebook zoen op Heddy Berhe.

   Groetejs,

 9. Jorien 24 juli 2014 / 13:14

  Wat heb je dit leuk gedaan zeg. Ik heb zelf nog nooit zo iets gedaan maar het inspireert wel!

  • Maaike 24 juli 2014 / 13:42

   Leuke visionborden! Vind het altijd inspirerend om te zien wat andere mensen erop zetten. Ik heb er zelf ook een gemaakt voor het jaar 2014. Vind het altijd wel leuk om te kijken wat ik al behaald heb 🙂

 10. Annoesjka 24 juli 2014 / 14:15

  Ah, vision boards! Mooi deze, ik houd van strak en simpel. Ik heb laatst mijn wensen en doelen eens puntsgewijs in een bucket list gezet. Zo met de foto’s in de blogpost erbij heeft het ook wel iets weg van een vision board 🙂

 11. Miss Sentinelli 24 juli 2014 / 19:47

  Dit is echt zo leuk he. Je hebt ze ook echt mooi gemaakt. Ik herinner me trouwens ineens dat ik een aantal jaar geleden dit ook digitaal heb gemaakt. Helaas ben ik hem kwijtgeraakt, maar toch bewust en onbewust bepaalde dingen in mijn hoofd gehouden. Mijn visies, en nu ik erover nadenk…bepaalde dingen zijn ook echt uitgekomen. De visies die ik een aantal jaar geleden op ‘papier’ heb gezet, zijn werkelijkheid geworden. Mijn werk, ik ga trouwen, en nog een aantal (kleine) dingen die ik belangrijk vond en nog steeds vind.

  Ik ga denk ik weer eens een maken, nieuwe visies, nieuwe visionboard.

  Bedankt voor dit artikel :)!

 12. Sheela 24 juli 2014 / 19:57

  Ik heb dit ooit gemaakt, een aantal jaar geleden. Maar ik ga het nu opnieuw maken omdat mijn interesses nogal veranderd zijn x

 13. Simone 24 juli 2014 / 21:06

  Ziet er erg mooi uit. Het lijken zo wel schilderijtjes!

 14. Joyce 24 juli 2014 / 22:05

  Hah! goed idee om via een visionboard je vakantiegevoel langer vast te houden! Als je er elke dag naar kunt kijken zal dat vast wel werken! Beetje conditioneringsidee he? Dat heb ik ook met mijn quotes in fotolijstjes, fijn vind ik die.

 15. Ruth 25 juli 2014 / 01:06

  Visueel maken is sowieso een goed idee, wat mij betreft. Pinterest is mijn visionboard, haha. Ter voorbereiding op de bevalling van mijn zoon heb ik nog een ‘echt’ visionboard gemaakt. Die zal ik weer eens opzoeken!

 16. Anneleen 25 juli 2014 / 08:53

  Een eenvoudige manier om creatief bezig te zijn! Leuk!

 17. Manwai 28 juli 2014 / 15:21

  oehh ziet er idd leuk uit zo.

  Ik had vroeger allemaal posters uit de Douglas magazine uitgescheurd en op mijn deur geplakt (nog steeds) en ik kende toen die tijd de hele visionboard niet en wat schijnt? paar jaar later is alles uitgekomen toen ik erachter kwam wat de Secret was. Hoe bizar!

  Ik heb nu gewoon een canvas van de action en alles vol opgeplakt. Sommige dingen zijn al uitgekomen. ^^

 18. Hester 28 juli 2014 / 17:42

  Ik heb wel eens een visionboard op Photoshop gemaakt, als bureaubladachtergrond op mijn computer. Lang geleden dat ik creatief aan de slag was, erg eigenlijk! Ik denk dat ik mijn ‘fotomuur’ binnenkort maar eens ga updaten (nieuwe foto’s bestellen en opplakken), want die is al een jaar hetzelfde en de foto’s zijn veel te oud. Anyway, ik vind jouw visionboarden heel mooi, net wat strakker inderdaad!

 19. Nathalie 28 juli 2014 / 21:25

  Wat een leuk idee, lekker creatief! Ik vind het ook altijd leuk om te knippen en plakken. En gelijk een goed doel voor al die oude tijdschriften die ik nog heb liggen.. 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.